Arie Boomsma overweegt nu wel vertrek bij EO

Bij zijn schorsing voor de fotoshoot van L’Homo wilde Arie er nog niets over weten; hij was onzorgvuldig geweest en daarvoor moest hij op de blaren zitten. Maar bij de EO zou hij nog veel goede dingen kunnen verrichten. Nu de EO zijn ambitieuze plannen weer doorkruist – het progressieve programma Loopt een Man over het Water is ingetrokken – weet Arie het allemaal even niet meer. Hij is in beraad over wat hij moet doen.

“Wat er nu gebeurd is het met het programma is, als ik het heel zacht uitdruk, teleurstellend. Je bent heel enthousiast over een programma, dan is het een enorm gemiste kans om het niet te maken en niet uit te zenden. Opnieuw begrijp ik het standpunt van de EO, maar je staat weer tegenover elkaar. Daar moet je goed over nadenken en weloverwogen mee omgaan”, vertelde hij zojuist in RTL Boulevard.

Dan volgt de vraag: Ga je weg bij de EO? “Ik ben in beraad, in bezinning. Het is een grote situatie. Het is een moeilijke situatie.” En bij SBS Shownieuws: “Tot mijn vakantie over twee weken ga ik niet te veel invullen over de toekomst of het conflict, ook uit respect naar de EO toe. Maar op vakantie ga ik nog eens lekker malen. De situatie is wel serieus. Er wordt veel nagedacht, laat ik het zo zeggen.”

Boomsma heeft eerder gezegd tijdens zijn schorsing dit voorjaar meerdere aanbiedingen te hebben gekregen van andere zendgemachtigden. Verschil is dat toen de najaarsprogrammering nog moest worden voltooid, terwijl nu alles wel is ingevuld. Een overstap naar een commerciële partij zie ik niet gebeuren. Maar de NCRV zou misschien een oppepper kunnen gebruiken?

Zie ook:
- EO doorkruist weer plannen Arie Boomsma
- Reformatorisch Dagblad wist schrappen Jezus-show eerder dan Arie
- Column Bert Brussen: Vooruitzien – Loopt een man over het water
- BNN levert meeste formats aan voor TV Lab
- Arie Boomsma giet Jezus in cabaret-voorstelling

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Arie Boomsma overweegt nu wel vertrek bij EO

  1. Grover

    Ga, Arie, ga!

      /   Reply  / 
  2. Teun

    De NCRV lijkt me zeker geen optie! Daar kan Paul de Leeuw over meepraten. Zowel de EO als de NCRV hebben er een handje van om talent aan zich te binden onder het mom van: ‘We hebben een muffig imago en daar moet jij ons van helpen verlossen…’ Dat klinkt heel overtuigend en in eerste instantie lijkt heel veel mogelijk. Maar onderschat de tegenkrachten niet die zich zowel bij de NCRV als de EO stevig roeren. Uit angst dat de ‘christelijke identiteit’ geweld wordt aangedaan trapt men bij elke poging om grensverleggende televisie te maken op de noodrem. Iemand die een ander soort programma wil afleveren dan de gebruikelijke Hilversumse eenheidsworst moet alleen bij de EO of NCRV gaan werken als-ie dol is op conflicten. Volgens mij zou Arie moeten overwegen of hij – in het kielzog van wijlen Bart de Graaf – niet goed aan zou doen om een eigen omroep te starten. Voor het type programma dat hem voor ogen staat – afgestemd op een doelgroep van jonge, beginselvaste christenen die weinig van de confessionele spruitjes moeten hebben en zich wellicht eerder tot de Pinkstergemeente dan de PKN voelen aangetrokken – bestaat m.i. wel degelijk een markt. De kracht van de EO was altijd het lef om ergens (m.n. het geloof) pal voor te staan. Daarom komt de EO veel geloofwaardiger over dan de toch wat opportunistische NCRV (waar nu dat oubollig becommentarieerde Man Bijt Hond de kar moet trekken). Om de EO weer een eigentijds, blijmoedig en protestants-christelijk ‘smoel’ te geven, is het broodnodig dat ze wordt aangejaagd door een concurrent die het net allemaal wat vlotter weet te brengen. Ik zou zeggen: Arie, overweeg of je niet zelf een omroep moet beginnen. De Telegraaf en Geen Stijl proberen het ook, maar jij bent gewoon beter. Veel succes enne… als het zover is kun je op mij rekenen als lid!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>