Tros-baas haalt uit naar weigerende Songfestival-artiesten

Tros-directeur Peter Kuipers heeft stevig uitgehaald naar muziekmakend Nederland op de persconferentie na het Nationaal Songfestival. “Als je muzikanten en producers vraagt hun verantwoordelijkheid te nemen, lopen ze weg. En dan staan ze wel allemaal in de rij om het nummer Ik Ben Verliefd (Shalalie) te bekritiseren.” Kuipers zegt trots te zijn op de mensen die wèl meewerkten dit jaar. “En dan met name Pierre, die heeft veel over zich heen gekregen. Hij heeft zijn kop boven het maaiveld uitgestoken. Wij zijn er trots op, ik ben er van overtuigd dat we met dit lied hoge ogen gaan scoren in Oslo.”

Van Edsilia Rombley, Gordon en Gerard Joling is bekend dat zij zich terugtrokken of niet thuis gaven bij het verzoek van de Tros om een bijdrage te leveren dit jaar. Mogelijk hebben nog veel meer artiesten de Tros in de steek gelaten voor het Nationaal Songfestival.

De Tros heeft de productie van het Songfestival overgenomen van de NOS, die het niet langer tot zijn kerntaken vond behoren. Vorig jaar deden de twee het samen met de inzending van De Toppers, nu mocht de Tros het alleen doen. “Toen wij het overnamen hebben we gezegd als Tros zijnde: we gaan het Songfestival eerst weer op de kaart zetten. Hier zit 90 man pers, dat is dus wel gelukt. Ook hebben we gezegd het op onze eigen wijze te doen. Daar is veel kritiek op gekomen. Je hebt zoveel deskundigen in Nederland, het lijkt wel of we een voetbalelftal moesten samenstellen.”

Sieneke zelf had weinig te melden op het collectieve gedeelte van de persconferentie. Ik Ben Verliefd (Shalalie) blijft gewoon Nederlandstalig en het draaiorgel gaat mee naar Oslo. Mogelijk wordt deze aangedraaid door Pierre Kartner. En op de vraag: ‘Hoe ga je de harten van de homo’s veroveren?’ antwoordt ze: “Door mezelf te blijven en lekker te zingen. Zo overtuig ik iedereen denk ik.”

Zie ook:
- Nationaal Songfestival: voor de betere masochist
- NLpop: Sieneke naar Oslo met Shalalie Shalajammerjoh
- De zeperd van het jaar: Nationaal Songfestival
- Songfestival-rel Corry Konings en Marlous gesust
- Weer trammelant rondom Nationaal Songfestival
- Songfestival-liedje Pierre Kartner hopeloos oubollig
- Edsilia Rombley trok zich terug voor Songfestival 2010

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Tros-baas haalt uit naar weigerende Songfestival-artiesten

 1. Pingback: Nationaal Songfestival: voor de betere masochist | Zappen

 2. Darknessnieuws

  Nu al een zeperd? Dat beloofd wat te worden straks

    /   Reply  / 
 3. Sjon van der Roggelkamp

  Hallo dokter. Er stroomt bloed uit mijn oren na het luisteren van dit liedje. Is dat normaal?

    /   Reply  / 
 4. Peter

  ” ik ben er van overtuigd dat we met dit lied hoge ogen gaan scoren in Oslo.”

  Trek je dan ook de conclusie dat we met deze farce moeten stoppen als we de voorrondes niet eens overleven??? Stop toch met die geldverslindende ellende! Is allang geen europees wedstrijdje meer maar een oosteuropees complot. Laten we in Nederland slim zijn en gewoon kappen met dit gedoe.
  Er is overigens de afgelopen jaren geen goed nederlands lied over de toonbank gerold bij het “songfestival”.

    /   Reply  / 
 5. Dario

  Ik, meneer Kartner, ben ervan overtuigd dat we met dit liedje VOLKOMEN kansloos zijn, we komen de voorrondes niet eens door, wat een verschrikkelijke polkapop.

    /   Reply  / 
 6. Anita

  Ik schaam me rot. Dit kan toch niet waar zijn.
  Gisteren die uitzending het leek wel op Volle toeren met Chiel Montage ook zo amateuristisch.
  Nou weet dat ik zeker NIET ga kijken. Wat een afgang

    /   Reply  / 
 7. Moniek

  “Als je muzikanten en producers vraagt hun verantwoordelijkheid te nemen, lopen ze weg. En dan staan ze wel allemaal in de rij om het nummer Ik Ben Verliefd (Shalalie) te bekritiseren.”

  Waar slaat dat nou weer op? Als jij dat nummer niet wil produceren dan is dat toch je eigen keuzen, mss omdat ze het nummer niet leuk vonden?!?! en dan mag je dat ook niet zeggen?

    /   Reply  / 
 8. Elizabeth

  ik vindt dat de Tros zijn verantwoording moet nemen het was een hele slechte uitzending,ik dacht heb ik nou de verkeerde zender aan staan ( tv oranje)daar komen deze artisten vaker op, geef niets hoor maar niet goed voor een songfestival,dit had beter gekund en de jury was ook rond uit slecht, zet er vijf neer dan heb je altijd een uitslag. en waarom moest het publiek stemmen, daar werd toch geen gehoor aan gegeven, ook de mening van pierre niet.en sieneke leuk zangeresje hoor voor bruiloften en partijen,en muziek feesten bij de tros maar niet meer dan dat

    /   Reply  / 
 9. frits

  Ik zou me als TROS-directeur drukker maken over de kwaliteit van die uitzending van gisteraovnd. Wat een aanfluiting en wat een beschamende vertoning! Die producenten en muzikanten zagen hun gelijk snel bewezen en zullen zich op de dijen hebben geslagen van plezier dat ze hun medewerking hebben geweigerd. En stuur onze Yolanthe naar een cursus of snel naar Wesley zijn bedje, want presenteren is niet haar ding !

    /   Reply  / 
 10. marionkoster

  Sorry ,maar wat was dit een wanvertoning .Zeker ook met het stemmen.

    /   Reply  / 
 11. Henry Derks

  TROS…schaam je dat een man van 74 jaar moet bepalen wie naar het Eurovisie Songfestival moet gaan!!!! De adviezen van Johnny Logan (songfestivalkenner) en Tatjana worden gewoon genegeerd!!!!
  De mensen in de zaal waren bijna allemaal familieleden van de artiesten!
  De bevolking van Nederland werd niets gevraagd!!!!
  Loekz was de beste act om nog iets van het poppenkastgebeuren wat urovisie Songfestival heet te redden! Op volle toeren zegt Europa niets!!!
  Ik ben zwaar teleurgesteld in het winnende nummer als Songfestivalliefhebber!!!!!!!

    /   Reply  / 
  1. jolanda

   ja er zat veel familie en fans in de zaal,maar er waren 5 liedjes en er was met 327 stemmen op vinzzent gestemt.
   dus als iedereen op zijn eigen liedje had gestemt dan had vinzzent geen favoriet geweest van het publiek,en jonny logan vond het toch al niks,en tatjana die is zelf nog op zangles …

     /   Reply  / 
 12. Laatbloeier

  Het is in ieder geval duidelijk dat de aanpak van de Tros geen prijs verdient. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Al verwacht ik er zelf niets van; het zou ons nog wel eens kunnen verrassen. En dan zitten we er volgend jaar weer aan vast; eigenlijk hoop ik dat eindelijk eens duidelijk wordt dat Nederland gewoon moet stoppen met het Songfestival.

    /   Reply  / 
 13. rein

  sien laat ze ma lullen jij heb gewonnen en dat teld en laat ze nu maar ergens anders druk oven maken jij gaat dus zet hem op meid gr.rein

    /   Reply  / 
 14. maximiliaan

  Beste mensen, het volgende wil ik even kwijt: Met het nummer is niets mis en met sieneke even min. Laten we gewoon gaan kijken wat het nummer gaat doen in oslo…wie weet slaat dit nummer gewoon heel goed aan, vergeet niet dat piere heel veel wijsheid heeft…hij hoeft het echt niet voor het geld te doen…ik zou willen dat ik zijn teksten had geschreven…ik denk dat hij een wereldhit in handen heeft….Sieneke zet hem op en heel veel succes van een grote songfestival fan

    /   Reply  / 
  1. Darknessnieuws

   Lul in het introductiepraatje 2x over het kleine café en 1 x over het smurfenlied en we winnen geheid ja, hahaha. ;)

     /   Reply  / 
 15. pieter

  zachte gitaar en een koele wind en verder ook nog een bal met een spelend kind tis de zomerzon. een liedje van de makkers uit 1972 of ongeveer die tijd. daar lijkt het op. leuk liedje maar toch niet voor het esc. dit haalt de voorronde zeker niet.als het er wel doorheen komt dan wil ik volgend jaar meedoen. desalniettemin wens ik de nieuwe zangeres veel goeds voor de toekomst.

    /   Reply  / 
 16. walter

  De jury was maar zozo,ze waren elkaar aan het napraten, Tatiana was er maar om mooi te wezen en j.Logan was er ook maar om te mogen zingen.
  Ik vind het gewonnen lied echt een Nederlandse inzending misschien oudbollig volgens enkelen maar tot nu toe beter als de jaren tevoren.
  Pierre heeft goed werk verricht, en het is een vrolijk lied.
  Mijn gevoel zegt dat, als het eerlijk verloopt, en geen oosteuropees onderons, we verder komen dan vorig jaar, toen er een poging werd gedaan om de andere landen te overbluffen met glans en glitter.
  Sieneke ga er voor meid.

    /   Reply  / 
  1. Marian

   Helaas, ik denk dat dit liedje nog niet eens de halve fiale haalt.
   Sieneke lijkt me een aardig meisje met talent en Pierre Kartner had
   vroeger nog leuke liedjes “Cafe aan de haven”, “De muzikant” en
   “De Clown”. Echter, met dat oubollige draaiorgelgeltje enz. wordt het niet. Nou ben ik ook absoluut geen fan van “Piratenmuziek”, maar groot fan van Rock, Symphonic rock, Trance en dergelijke,
   Guus Meeuwis, Nick en Simon, Ramses Shaffy en Lisbeth Lisr, Lenny Kuhr, Boudewijn de Groot en Herman van Veen ben ik wel grote liefhebber van. Maar Shalalalie wordt het absoluut niet. Het is oubollig, te
   oud-hollands. Internationaal is het totaal niks.(netjes gezegd) Waarom niet proberen in nieuwe stijl met power dat tegelijk hot en cool en internationaal is. We leven in een globale wereld en niet in een oubollig klein poppendorpje Oud-Holland.

     /   Reply  / 
 17. Martijn

  Het is gewoon heel erg zielig voor Sieneke.
  We doen al 7 jaar niet meer serieus mee met het songfestival. Elk jaar weten we wel weer een liedje te maken die bijvoorbaat volstrekt kansloos is.
  Wanneer dringt het nou eens bij de “machthebbers” door dat Europa niet zit te wachten op die klote folklore van de Nederlanders.

  Je hebt de afgelopen jaren kunnen zien welke liedjes de finale halen (zelfs Oekraine is door en dat vond ik zelf helemaal een waardeloze song). Waarom blijven de zgn. kenners en experts doorgaan met deze wanvertoning.

  We zetten Nederland voor schut en nog veel ergere.. Sieneke staat voor paal. STa je daar met je goeie gedrag voor een lullige draaiorgel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>