Concurrentie plaatst herhalingen tegenover WK-finale

Nederland 1 krijgt zondag vrij spel van de concurrentie. Vrijwel alle zenders hebben herhalingen of B-films in de schema’s staan tijdens Nederland – Spanje en daar wordt niet van afgeweken. Nederland 1 behaalde dinsdag al een marktaandeel van 87 procent in de wedstrijd tegen Uruguay, de verwachting is dat dit zondag nog hoger zal liggen bij de WK-finale.

RTL 4 zendt voor de derde keer de film Pride & Prejudice uit, gevolgd door de WK-special van Ik Hou van Holland.

SBS 6 herkauwt Wegmisbruikers en De Smaakpolitie tijdens Nederland-Spanje. RTL 8 recyclet drie afleveringen van Voetbalvrouwen. Alleen de EO doet op Nederland 2 een serieuze poging een alternatief te bieden met een kersverse aflevering van God in de lage landen, ditmaal over Vincent van Gogh die vroeger het evangelie verkondigde onder de mijnwerkers in België en daarmee de bijnaam Christus van de kolenmijn kreeg. Veel kijkers verwacht de omroep niet. “De EO wenst het Nederlands elftal uiteraard alle sterkte toe”, zegt een EO-woordvoerder tegen persbureau ANP.

Geen van de zenders overweegt op zwart te gaan. “Er blijven altijd kijkers die naar een ander net gaan. RTL 7 trok tijdens de halve finale Uruguay-Nederland toch nog bijna honderdduizend kijkers met de film Sgt. Bilko en naar RTL 4 keken 167.000 mensen naar een herhaling van de TV Makelaar”, zegt een woordvoerder van RTL om er ironisch aan toe te voegen: “We zullen zien hoe we scoren zondag.”

Wel biedt RTL 7 om 19.00 uur voor aanvang van de WK-finale een verse samenvatting van de wedstrijden in de Formule 1. “En we hebben natuurlijk VI Oranje, waar altijd veel kijkers direct na de wedstrijd naar toe zappen.”

De NOS gaat zondagmiddag om 12.00 uur al live met een marathon-uitzending, waarin ruimte is voor het WK Voetbal en de Tour de France.

Zie ook:
- 5,2 miljoen kijkers zien Spanje finale WK Voetbal halen
- WK Voetbal: Zondag marathon-uitzending Studio Sport
- WK Voetbal: Nederland treft Spanje zondag in finale
- NLpop: WK-lied Guus & Youp op single, weer in Studio Sportzomer
- Record aantal kijkers Uruguay – Nederland: 12,2 miljoen
- VI Oranje spint garen bij succes Oranje elftal; weer record
- Actie tegen Frank Snoeks: franksnoekshoujemuil.nl
- WK Voetbal zorgt voor Elfstedenkoorts bij NOS
- Nederland – Brazilië trok 11,2 miljoen kijkers
- Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?
- WK Voetbal kost NOS 2,5 miljoen euro

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Concurrentie plaatst herhalingen tegenover WK-finale

  1. mark

    Nou, RTL 4 heeft al bij voorbaat aan de vrouwen gedacht met de drama-filmtopper Pride & Prejudice, ook nog een zeer recente film en zeker geen b-film. Andere zenders is echt bagger. Als SBS meer dan 50.000 kijkers trekt met die 15e hh van de hun complete programmering verf ik ook m’n haren oranje.

      /   Reply  / 
  2. Jeffrey

    “Op zwart gaan”, hoe zie je dat dan? Gewoon niks uitzenden? Is dat wel eens gebeurt?

      /   Reply  / 
  3. Dennis

    Op zwart gaan zouden ze eens moeten doen. Als er dan blijkt dat ze nog kijkers trekken, kunnen we gelijk het systeem van de kijkcijfers definitief in twijfel trekken ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>