WK Voetbal: Zondag marathon-uitzending Studio Sport

De NOS zet zondag alle zeilen bij om zo goed mogelijk verslag te doen van het WK Voetbal en de Tour de France. Daartoe wordt om 12.00 uur een marathonuitzending op Nederland 1 gestart. Deze duurt tot even voor middernacht, als Studio Sportzomer: De Avondetappe het stokje overneemt. Maandagochtend is er een extra ontbijteditie van Studio Sport met een terugblik op de finale van het WK Voetbal: Nederland tegen Spanje.

De uitzending begint zondag dus om 12.00 uur ‘s middags. Jack van Gelder kijkt in Johannesburg met gasten vooruit naar de wedstrijd van Oranje. Tussen 13.00 en 17.45 uur schakelt de NOS even over voor een live-verslag van de achtste etappe van de Tour de France. Daarna is het weer Oranje wat de klok slaat, met respectievelijk het dagelijkse WK Journaal en het echte ‘warmlopen’ vanuit Soccer City in Johannesburg.

Na afloop van de WK-finale volgt de nabeschouwing vanuit het stadion en de registratie van de prijsuitreiking. Kort voor middernacht neemt het Tourprogramma NOS Studio Sportzomer De Avondetappe het over vanuit Frankrijk. Tijdens de door Mart Smeets gepresenteerde uitzending kan, afhankelijk van de actualiteit, worden geschakeld met Zuid-Afrika en Nederland.

Maandag volgt tussen 07.00 en 08.00 uur op Nederland 1 en Nederland 2 een extra editie van NOS Studio Sport. Om 19.00 uur zendt de omroep de laatste aflevering uit van het WK Journaal, met Henry Schut en Hugo Borst.

Volgens planning vliegt het Oranje elftal maandagavond terug naar Nederland. Dinsdag is er sowieso een huldiging, ook wanneer ‘we’ als tweede eindigen. Ook hier zal de NOS bij aanwezig zijn. De precieze invulling van de huldiging moet de komende dagen bekend worden.

Zie ook:
- NLpop: WK-lied Guus & Youp op single, weer in Studio Sportzomer
- Record aantal kijkers Uruguay – Nederland: 12,2 miljoen
- VI Oranje spint garen bij succes Oranje elftal; weer record
- Actie tegen Frank Snoeks: franksnoekshoujemuil.nl
- WK Voetbal zorgt voor Elfstedenkoorts bij NOS
- Nederland – Brazilië trok 11,2 miljoen kijkers
- Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?
- WK Voetbal kost NOS 2,5 miljoen euro

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “WK Voetbal: Zondag marathon-uitzending Studio Sport

  1. Pingback: Concurrentie plaatst herhalingen tegenover WK-finale | Zappen

  2. Pingback: WK Voetbal: Marathon-uitzending voor Nederland – Spanje | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>