WK Voetbal: Marathon-uitzending voor Nederland – Spanje

Meestal zoeken mensen vertier buitenshuis in geval van een hittegolf. Toch wordt vandaag het alltime kijkcijferrecord gebroken. Het is 32 jaar geleden dat Nederland in de finale van het WK Voetbal stond en vrijwel niemand wil dit missen. Hoewel de aftrap pas om 20.30 uur is, gaat de NOS over zo’n 50 minuten al de lucht in met een uitzending van Studio Sport die bijna 12 uur zal duren. Laat de oranjekoorts maar losbarsten!

Toegegeven: de marathon-uitzending staat niet volledig in het teken van de wedstrijd Nederland – Spanje. Vandaag wordt ook de achtste etappe van de Tour de France verreden en daarvoor mag Mart Smeets vanuit Frankrijk inbreken. De etappe zal zo goed als volledig worden uitgezonden, maar alle tierelantijntjes eromheen worden toch gereduceerd voor zoveel mogelijk vooruitblikken, analyses, sfeerverslagen en interviews over het WK Voetbal.

Het kijkcijferrecord werd afgelopen dinsdag na twaalf jaar aangescherpt tot 12,3 miljoen kijkers. Dat is bijna het maximale van een slordige 15 miljoen dat Stichting Kijkonderzoek meet (kijkers van 6 jaar en ouder). Die 15 miljoen zal waarschijnlijk niet worden bereikt, er zijn altijd mensen die voetbal haten. En we hebben heel wat mensen die het land uit zijn voor een vakantie. Daarentegen zijn er ook heel wat toeristen in het land, al weet ik niet zeker of die ook worden meegeteld.

Kijkcijferexpert René van Dammen is al aan het woord geweest voor een verwachting danwel voorspelling. Dat mocht hij telkens doen bij een wedstrijd van Oranje en tot op heden was hij telkens iets te voorzichtig. Toch heeft Van Dammen voor het weekend al aangegeven een nieuw record te verwachten. Dat lijkt me dus wel snor te zitten.

Zelf zal ik de wedstrijd helaas niet in Nederland zien. Het sfeertje hier was afgelopen week echt fantastisch en ik had graag gekeken in Amsterdam, maar de vakantie is al maanden terug geboekt en de oranjekoorts is niet hoog genoeg om dat dan maar te annuleren.

Toch wil ik vanaf het vakantieadres nu al mijn complimenten uitspreken voor de NOS. Ze hebben dan misschien wat uitglijders gemaakt her en der (het aanvankelijk niet willen dimmen van de vuvuzela, niet altijd het juiste commentaar, een talkshow in Zuid-Afrika maken die vrijwel elke avond ook prima vanuit NL had kunnen komen) maar daar staat tegenover dat alle live-uitzendingen vrijwel vlekkeloos zijn verlopen. En vele miljoenen mensen enorm veel kijkplezier hebben beleefd aan dit WK Voetbal. Bovendien heeft de NOS zich vrijdag hard gemaakt om de blunder van de KNVB recht te zetten, waardoor ook de NOS dinsdag bij de huldiging zich van mooie beelden heeft verzekerd – en nog belangrijker – de blamage van de KNVB enigszins rechtzet.

Nederland – Spanje, 20.30 uur, NOS (NL1)

Zie ook:
- SBS komt NOS tegemoet; beelden huldiging ook op NL1
- Kamervragen exclusieve huldiging Oranje; KNVB zit fout
- WK Voetbal: Zondag marathon-uitzending Studio Sport
- NLpop: WK-lied Guus & Youp op single, weer in Studio Sportzomer
- Record aantal kijkers Uruguay – Nederland: 12,2 miljoen
- VI Oranje spint garen bij succes Oranje elftal; weer record
- Actie tegen Frank Snoeks: franksnoekshoujemuil.nl
- WK Voetbal zorgt voor Elfstedenkoorts bij NOS
- Nederland – Brazilië trok 11,2 miljoen kijkers
- Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?
- WK Voetbal kost NOS 2,5 miljoen euro

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “WK Voetbal: Marathon-uitzending voor Nederland – Spanje

  1. Sandra

    Nederland moet zich geen illusies maken. Spanje gaat winnen heeft de octopus gezegd. Dus we hebben geen kans.
    De Spanjaarden spelen ook beter dan Nederland.

      /   Reply  / 
    1. uh.........oke

      Spanje beter? Nederland is ongeslagen Spanje heeft een wedstrijd verloren van voetbal dwerg Zwitserland en die octopus wie geloofd in een inktvis is toch echt rijp voor het gesticht,maar mocht je er wel in geloven dat beest heeft tot nu toe altijd de finale verkeerd voorspeld.Spanje gaat het moeilijk krijgen ze spelen misschien mooi voetbal maar hebben in dit toernooi maar weinig doelpunten gescoord en laat dat nou het belangrijkste van voetbal zijn ,die bal in het doel van de tegenstander krijgen.Geloof jij maar in een octopus die een wedstrijd voorspeld maar Sandra wat zou jij gek opkijken als blijkt dat weekdieren totaal niet de toekomst kunnen voorspellen.

        /   Reply  / 
    2. scott

      De octopus heeft het gezegd?.Nou zowel mijn tekkel als parkiet zei dat Nederland ging winnen.En je wilt niet weten wat mijn cavia allemaal uitkraamt.

        /   Reply  / 
  2. David

    Ach, nu moet je gewoon voor Nederland zijn vind ik. Ik voorspelde vooraf Spanje in de finale, zonder Nederland, en dat Spanje er met de beker vandoor gaat. Maar kom op, beetje vertrouwen nu. Nederland is ongeslagen inderdaad, Spanje verliest van Zwitzerland en heeft moeite met Paraguay. Nederland moet er nu gewoon vandoor met de beker, en dat gaat lukken ook.

      /   Reply  / 
    1. scott

      Helemaal mee eens !!!!!!!!

        /   Reply  / 
  3. NRG - 5 jaar isoaps.nl

    Een grote vraag is toch: waarom schakelen ze niet over op digitale scheitsrechters?
    Die tweede gele kaart (dus rode) vond ik niet echt een overtreding te noemen, het niet toegewezen buitenspel vlak voor het doelpunt van Spanje, de niet gegeven corner, alle gele kaarten…
    Media zouden eigenlijk een grote actie op touw meoten zetten tegen de machtspositie van de Fifa.

      /   Reply  / 
  4. ja ja

    De scheidsrechter was duidelijk voor Spanje, hoe zou dat komen, nou volgens mij moest dat van de FIFA, als we dadelijk horen dat Spanje centjes nodig heeft om het hoofd boven water te houden in Europa dan zullen ze de FIFA wel heel veel betaald hebben, en de FIFA is centjes gek. Eerlijk spel NEE. Ook al had Nederland gewonnen dan was de scheidsrechter en de FIFA nog voor Spanje, Nederland mocht in 1974 en 1978 ook niet winnen dus nu ook niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>