Kijkcijfers zondag: Record Boer Zoekt Vrouw op 4,9 miljoen

Meermalen verbrak Yvon Jaspers haar eigen kijkcijferrecord met Boer Zoekt Vrouw. Vaak ging het om marginale verschillen, een verbetering van enkele tienduizenden kijkers. Maar de aflevering van zondag 16 januari heeft het record flink aangescherpt. Stichting Kijkonderzoek meette 4.909.000 kijkers, zo’n 400 duizend meer dan het vorige record. Wanneer het uitgesteld kijken daar volgende week bijkomt, zal de aflevering vermoedelijk de 5 miljoen doorbreken. Het marktaandeel komt uit op 58,4 procent!

Het moet gezegd: de boeren zijn dit jaar zo uitgesproken en eigenzinnig, dat fascineert om te kijken. Gisteren was het boer Marcel die met een volledig onduidelijke reden de stapelverliefde Sonja naar huis stuurde. Ook de preview naar volgende week verplicht bijna tot kijken, als boer Richard dreigt alledrie zijn vrouwen weg te sturen.

Het is een onwaarschijnlijke score van Boer Zoekt Vrouw, die ook omliggende programma’s mee omhoog trekt. Het NOS Journaal was gisteren goed voor 3 miljoen kijkers, ‘t Spaanse Schaep noteerde eveneens een record met 2.694.000 kijkers.

Wat deed de concurrentie nog? SBS 6 scoorde met Hart van Nederland, waar 1,7 miljoen kijkers op afstemde. Das Je Goed Recht was eerder op de avond goed voor 1,1 miljoen kijkers. RTL 4 piekte met het Half Acht Nieuws waar 1,4 miljoen mensen naar keken. Life4You, dat volledig in het teken stond van The Voice of Holland, kwam uit op 1,2 miljoen kijkers.

Het eerste uit vijf delen Australië van Dennis Storm in 3 Op Reis bezorgde Nederland 3 541 duizend kijkers. Het was meteen het best bekeken programma op de zondag van de zender. Oud-Nederland 3-programma Nu We Er Toch Zijn verhuisde naar Nederland 1 en trok op de latere avond 798 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Zorro zakt verder weg, Gordon levert in
- Kijkcijfers vrijdag: TVOH zelfs ‘s nachts boven 2,5 miljoen
- Kijkcijfers zondag: 4,5 miljoen kijkers Boer Zoekt Vrouw

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kijkcijfers zondag: Record Boer Zoekt Vrouw op 4,9 miljoen

  1. Remko

    Het zal allemaal wel kloppen hoor maar wat ik vreemd vind is als ik om mij heen vraag kijk je naar BZV dan wordt er gezegd nee.

      /   Reply  / 
  2. q

    ik ken maar een iemand die naar bzv kijkt en dat is mijn opa, de rest van de familie, vrienden en collega’s kijken nooit naar bzv

      /   Reply  / 
    1. Richard

      ik ken geen mens die er naar kijkt

        /   Reply  / 
  3. Martijn

    Tja, de andere zenders gaan de concurrentie dan ook op geen enkele manier aan! Vandaar dat ik ditmaal voor het eerst de reeks volg, en moet zeggen dat het best aardig is om naar te kijken, maar volgende reeks graag zonder de flapuit van de kro!

      /   Reply  / 
  4. Zo

    ik denk dat je die teaser van die boer die alle vrouwen wilt wegsturen moet omdraaien. Ik denk dat hij juist verliefd is op een dame en dat ze het na elkaar uitspreken en dan besluiten dat het geen nut heeft om de rest nog in huis te houden. Bij BZV gaat alles namelijk heel vredig.

      /   Reply  / 
  5. essie

    Nou sorry hoor maar ik snap het dus echt niet, het is heus wel grappig hoor. Maar kom om 4.9 miljoen is wel een beetje overdreven hoor snap niet dat er zoveel mensen het zoooo leuk vinden

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Kijkcijferexpert: Boer Zoekt Vrouw kan naar 5,5 miljoen | Zappen

  7. Marina

    Ik vraag het ook om mij heen, niemand kijkt, wie zijn dan de mensen die naar BzV kijken?
    Ik heb er zelf nog nooit naar gekeken en ik hoor er ook niemand over op de maandag bij het koffiezet apparaat.
    Vrienden, club, sportschool niemand. Ik weet het niet hoor..ik geloof het allang niet die zogenaamde kijkcijfers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>