Telegraaf: Uitspraak rechter geen afstel maar uitstel

De Telegraaf verwacht toch nog met een eigen tv-gids te komen, ondanks de uitspraak van de rechter gisteren. Die stak een stokje voor een gratis programmablad bij de zaterdagkrant gedurende de looptijd van het EK Voetbal. De krant zegt zich aan de uitspraak te houden, maar geeft de strijd niet op. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs noemt het een ‘absurde Hilversumse monopolie’ in een open brief aan de lezer. “Maar het is om vijf redenen duidelijk dat het niet om afstel, maar slechts om uitstel gaat.”

Paradijs schrijft: “Ondanks een recent vonnis van het Europees Hof in een vergelijkbare zaak en toekomstige, nieuwe wetgeving in Nederland hebben de omroepen deze week een leger aan advocaten voor een bedrag van maar liefst 230.000 euro ingezet om De Telegraaf te beletten door te gaan met deze service aan de lezers.”

In een artikel in de krant van woensdag legt De Telegraaf uit, dat de rechter eerst politieke maatregelen wil afwachten. De politiek moet eerst het vonnis van het Europese Hof inzake Dataco bestuderen en besluiten of dit vonnis ook gevolgen heeft voor de Nederlandse situatie. Mocht Den Haag beslissen dat dit niet het geval is, dan kan De Telegraaf of een andere partij opnieuw naar de rechter om de jurisprudentie opnieuw te toetsen voor de Nederlandse situatie.

De vijf redenen die Paradijs in zijn brief aanvoert:

* Het kabinet heeft al besloten om de programmagegevens binnenkort vrij te geven.

* Het omroepmonopolie op de databank programmagegevens staat op losse schroeven.

* Met de recente uitspraak van het Europees Hof inzake Dataco valt de bescherming van de programmagegevens weg.

* De rechter heeft vastgesteld dat namen van de programma’s niet in aanmerking komen voor auteursrechtelijke bescherming.

* De publieke omroep discrimineert en onthoudt onze lezers een tv-gids.

Zie ook:
- NPO, RTL en SBS winnen kort geding om tv-gids Telegraaf
- Telegraaf legt bom in Hilversum met gratis tv-gids

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Telegraaf: Uitspraak rechter geen afstel maar uitstel

  1. Farah Hemd Yusuf

    Somaliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

      /   Reply  / 
  2. Re-inventor

    Wat maakt het uit? Ik heb al tijden niet meer in een gids gekeken, echt een achterhaald concept aan het worden in de moderne tijd met tal van digitale gidsen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>