Kijkcijfers vrijdag: GTST richting climax, 1,9 miljoen kijkers

Goede Tijden Slechte Tijden komt op stoom, nu drie verhaallijnen richting een climax werken. Jack van Houten (foto) is opgenomen in het ziekenhuis met dubieuze verschijnselen, waarvan nog niet is ontdekt dat het om een dodelijk virus gaat. Het wraakplan op Maxime krijgt vorm door haar faillissement terwijl de adoptie van baby Bram uit lijkt te lopen op een groot fiasco. Spoilers in de gids verraden zelfs dat er een ware babykidnapping plaats gaat vinden. De kijker smult ervan, getuige de kijkcijfers. Gisteren zaten er 1,9 miljoen kijkers voor de buis, waarmee GTST niet het NOS Journaal versloeg. Daar telde Stichting Kijkonderzoek liefst 2,1 miljoen kijkers.

Het Journaal moest echter wel The Voice of Holland voor laten gaan, waar gisteren krap 2,9 miljoen mensen op afstemden. De uitslagshow was goed voor nog eens 2,1 miljoen kijkers. De TV Kantine dat tussendoor werd uitgezonden, met gastrollen voor Britt Dekker, Frans Molenaar en Nelleke van der Krogt, wist bijna 2 miljoen kijkers te plezieren. RTL 4 deed dus weer goede zaken op zijn vrijdagavond, eigenlijk al het geval sinds Holland’s Got Talent werd opgestart deze zomer.

De herhaling van Flikken Maastricht was goed voor wederom 1,1 miljoen kijkers, wat toch zo’n 200 duizend meer is dan een paar weken terug. Het Kerstfeest op de Dam is door 942 duizend mensen gezien terwijl De Magie van Mandela op de late avond nog 597 duizend kijkers trok.

SBS 6 zond The Chronicles of Narnia uit en boeide daarmee 475 duizend kijkers, nog net genoeg voor een plekje in de Kijkcijfer top 25 van vrijdag. Hart van Nederland begon echter pas half twaalf en trok daarom slechts 453 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Sunday Night Fever zakt verder weg
- Kijkcijfers zaterdag: Let’s Get Married achter Pau!l en SBS
- Kijkcijfers vrijdag: The Voice duikt onder 3 miljoen kijkers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>