Kijkcijfers vrijdag: Veel kijkers uitvaart prins Friso

9317_lHeel wat mensen hebben zich gisteren via de actualiteitenprogramma’s op de hoogte laten stellen over het verloop van de uitvaart van prins Friso. De NOS gaf om 18.00 uur beelden vrij aan alle media en dat is te merken in de kijkcijfers. Het Zes Uur Journaal werd door 1,3 miljoen mensen gezien en staat op de derde plek in de dag top 25 van Stichting Kijkonderzoek. Het Acht Uur Journaal voert die lijst aan met 2,5 miljoen kijkers.

Die scores zijn hoger dan gebruikelijk. Ook EénVandaag doet het met 1,1 miljoen kijkers goed. RTL Boulevard vulde het eerste deel van zijn uitzending met berichtgeving over de uitvaart, geduid door Marc van der Linden. De show trok 931 duizend kijkers. Het Half Acht Nieuws van RTL was goed voor 1,2 miljoen kijkers. Hart van Nederland trok ‘s avonds laat 968 duizend kijkers.

Op primetime was Nederland 1 de winnaar met Witse, waar maar liefst 1,3 miljoen kijkers voor waren te vinden. Het Beste van X Factor Worldwide kwam uit op 729 duizend kijkers, terwijl De 25… van SBS 6 415 duizend kijkers trok.

Schermafbeelding 2013-08-17 om 10.41.43

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Voetbal bezorgt NL1 2 miljoen kijkers
- Kijkcijfers zaterdag: RTL 4 primetime winnaar
- Kijkcijfers: 676 duizend kijkers Voetbal International

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kijkcijfers vrijdag: Veel kijkers uitvaart prins Friso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>