Ruben Nicolai als schuldhulpcoach in Maximum Bereikt

Gisteren kon je al kijken naar Rijk met je Rekening, het nieuwe RTL 5-programma dat op ludieke wijze de schulden van kijkers betaalt. Dat moet je vooral met een knipoog zien en niet te serieus nemen. Het nieuwe Avro-programma Maximum Bereikt is wèl serieus van aard. Ruben Nicolai bezoekt kijkers die kampen met een flinke roodstand en daar niet zelf meer uit lijken te komen.

In Maximum Bereikt volgt Ruben in acht afleveringen mensen die in de schulden zijn geraakt. In het programma worden ze drie maanden gevolgd in de fase waarin ze orde op zaken gaan stellen. De zaken die gevolgd worden in het programma zijn zeer gevarieerd, grote studieschulden, simpelweg pech, op het verkeerde moment te veel geld uitgegeven of te hoge persoonlijke leningen. Een ding hebben alle zaken gemeen, de kandidaten zijn zeer gemotiveerd om uit de schulden te komen.

Ruben bezoekt de mensen, motiveert hen – samen met de budgetcoach – om de schulden aan te pakken en op te gaan lossen. Zo worden er eindelijk enveloppen open gemaakt om de echte schuld in kaart te brengen, worden creditcards doorgeknipt, levensverzekeringen weggedaan, een andere baan gezocht en wordt op het laatste moment voorkomen dat er beslag op een inboedel wordt gelegd.

De vergelijking van Maximum Bereikt met Rijk met je Rekening loopt natuurlijk al snel stuk, hooguit hebben ze als overeenkomst allebei in dezelfde week te beginnen. Maar Maximum Bereikt heeft meer weg van bijvoorbeeld Geen Cent te Makken van RTL 4. Alleen lijkt Maximum Bereikt wat grondiger te werk te gaan en ook de kandidaten langer te volgen. En Maximum Bereikt richt zich ook op de wat jongere kijker.

Maximum Bereikt, 21.25 uur, Avro (NL3)

Zie ook:
- Ook Ruben Nicolai gaat coachen bij terugbrengen schulden
- Dennis Weening en Klaas van der Eerden herenigd in Rijk met je Rekening

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ruben Nicolai als schuldhulpcoach in Maximum Bereikt

  1. Laila

    Doet mij ook een beetje denken aan Uitstel van Executie van Martijn Krabbé. Lijkt me wel een leuk programma, ga zeker kijken!

      /   Reply  / 
  2. James

    Het was echt een erg leuk programma. Een aanrader voor iedereen!

      /   Reply  / 
  3. monique hardeman

    ik vind het top want er zijn zoveel mensen in de problemen daar ben ik er ook een van het is dat ik niet op tv wil maar anders had ik om hulp gevraagt

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Ga werken

        /   Reply  / 
    2. Mike

      Je bent niet de enige die het slecht heeft maar je kan ook uit je rol stappen en van de bank af komen en actie gaan onder nemen ipv mensen voor je karretje te spannen

        /   Reply  / 
  4. Henk

    Als je er zelf niks aan doet en met je kut op de bank blijft zitten zal er ook nooit wat gebeuren

      /   Reply  / 
  5. Peter

    Ja die Monique hardeman alleen maar zeiken en. Niks ondernemen te lui om te werken bah bah

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>