John de Mol pleit voor andere opzet Televizier-ring

Voetbal International won dit jaar de Televizier-ring. Televisiedeskundige Bert van der Veer stond vervolgens te popelen om de ondergang van de publieksprijs aan te kondigen. De gezaghebbende publieksprijs zou zijn glans hebben verloren nu het is verworden tot een sms-wedstrijdje voor de makers met de meeste aanhang. Zulke geluiden doken ook al op toen Jan Smit en Frans Bauer de Ring om hun vinger mochten schuiven, sindsdien is de stemming echter alleen maar meer een strijd van het publiek geworden. Per sms, maar ook via social media. Van der Veer was lange tijd de enige die hardop uitsprak dat het anders moet, nu laat ook producent John de Mol van zich horen.

De Mol zegt in Vara Gids: “Laten we even reëel doen. De Ring is een leuke prijs, maar het blijft gewoon een sms-wedstrijd. Je kunt echt niet zeggen dat het de prijs van het publiek is. Ik ben het met Bert van der Veer eens dat het systeem moet worden veranderd.”

De Mol is geen fan van dergelijke gala’s. “Vorig jaar was Ik Hou Van Holland genomineerd, waarop mijn zus Linda zei: ‘Jij gaat niet flikken dat je er niet bij bent en mij alleen laat zitten.’ Dus ik naar Carré. De polder-glitter en glamour op z’n best hoor, sjonge jonge. Een winderige avond, zo’n klapperend zeil boven een rood lopertje. Eenmaal binnen kun je je arm niet eens optillen, zo vol is het er. Na afloop moet je met 1600 man in een ruimte staan die voor 800 bedoeld is. Vervolgens schuifel je vijftig minuten voordat je bij een bar bent waar je een lauw biertje kunt krijgen.”

Dit jaar was John de Mol wederom genomineerd met een productie, velen dachten dat The Voice of Holland zou winnen. Om niet te hoeven ellebogen, had hij De Hermitage verderop afgehuurd voor een feestje. Dat feestje is er gekomen, alleen zonder de prestigieuze tv-prijs.”

Of de Avro ook gehoor gaat geven aan de oproepen van De Mol en Van der Veer, is even afwachten. Het programmablad probeerde daags na de verkiezing alle kritiek te pareren door te stellen dat Voetbal International zeer terecht de Ring had gewonnen.

Zie ook:
- Televizier bestrijdt kritiek: Voetbal International won terecht
- Voetbal International geeft Ring aan René van der Gijp
- Fanbase geldt; Voetbal International wint Ring
- De Ring; The Voice favoriet, WIDM en VI fanatiekere fans

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “John de Mol pleit voor andere opzet Televizier-ring

  1. Sander

    Tja wat zou dan het alternatief zijn? Ik kan niks anders bedenken hoe het publiek zijn stem kan geven.
    En John zegt dus eigenlijk ook dat de Voice niet gaat over zingen maar over de entertainer met de meeste aanhang?

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Ik vind dit echt zo’n onzin discussie. VI heeft gewoon terecht gewonnen.Voor de meeste tv programma’s blijft de kijker niet meer thuis. VI daarintegen is een vaste prik die een grote groep mensen echt niet wil missen, en wat ze nog wel in de agenda zetten.
    Ik denk dat daarom “Wie is de mol?” de afgelopen jaren ook steeds in de top 3 eindigt.

      /   Reply  / 
  3. JOS

    laat die vermoller van vele programma’s
    lekker met z’n sussie verkassen.

    de programma’s met wat inhoud komen toch van de
    publieke omroepen.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Dit jaar geen privé-feest The Voice na Televizier-ring Gala | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>