Dit jaar geen privé-feest The Voice na Televizier-ring Gala

Het Gala van de Televizier-ring 2011 leek het feestje van The Voice of Holland te worden. De hype rondom het programma bereikte vorig jaar oktober zo ongeveer zijn hoogtepunt en velen gingen er van uit dat de auditieshow er met de zege vandoor zou gaan. Zo ook John de Mol, die voor de gelegenheid alvast de nabijgelegen Hermitage had afgehuurd. Dan kon het team van The Voice daar zijn eigen feestje vieren. Maar zoals bekend won Voetbal International en dat was toch wel de domper op het feestje in de Hermitage. Bijgeloof of niet, dit jaar heeft Talpa geen eigen partijtje geregeld, vertelt coach Simon Keizer.

“Ik vind: The Voice is een wereldhit, blijkt een ongekend kijkcijferkanon. Die gegevens moeten overtuigend genoeg zijn. Maar ja, dat zei ik vorig jaar ook. Ik weet wel dat er nu geen feestje gepland staat. Kwestie van bijgeloof wellicht.”

John de Mol had het eigen feestje vooral georganiseerd om in enige rust te kunnen genieten. Over het Televizier-ring Gala zei hij vorig jaar: “De polder-glitter en glamour op z’n best hoor, sjonge jonge. Een winderige avond, zo’n klapperend zeil boven een rood lopertje. Eenmaal binnen kun je je arm niet eens optillen, zo vol is het er. Na afloop moet je met 1600 man in een ruimte staan die voor 800 bedoeld is. Vervolgens schuifel je vijftig minuten voordat je bij een bar bent waar je een lauw biertje kunt krijgen.”

In het AD blikt Simon terug op het gala vorig jaar. “Een beetje nare smaak had ik toen wel. Iedereen eigenlijk. Want vooraf hadden we er geen moment rekening mee gehouden dat we het onderspit konden delven. Pas op het moment dat de eerste tussenstanden doorkwamen en we niet bovenaan stonden, zagen we de bui een beetje hangen. Er bekroop me meteen een naar gevoel.”

Keizer vindt het moeilijk om te stellen dat de verkiezing op de schop moet, zodat het geen wedstrijdje wordt wie het hardste schreeuwt. “De klaagzang dat het oneerlijk is, klinkt wel steeds luider. Dus zouden de organisatoren zich kunnen beraden of er naar een andere modus moet worden gezocht. Een combinatie van een vakjury en de mening van het publiek. Aan de andere kant: er valt ook wat voor te zeggen als je met een ludieke actie de zege in de wacht sleept.”

Mocht The Voice vanavond de Ring winnen, dan houdt Simon het feestje beperkt. “Ik zal keihard juichen en het zeker met een glas vieren. Maar ook weer niet te uitbundig omdat ik de ochtend erna met Nick twee shows heb staan.”

Zie ook:
- John de Mol pleit voor andere opzet Televizier-ring
- Epke Zonderland reikt gouden Televizier-ring uit
- Ewout Genemans doet gouden loper Televizier Gala
- Ferry en Kim-Lian verzorgen opening Televizier-ring Gala
- Televizier-ring 2012: Net niet genomineerd
- Televizier-ring: Voor wie het hardst schreeuwt?
Televizierring: Reinout hoopt dat fans niet op idool stemmen
- Nominaties Televizier-ring: WIDM, TVOH en Ali B
- Jan Slagter vindt verkiezing Televizier-ring oneerlijk
- Cilly Dartell komt netwerken op Televizier-ring Gala

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dit jaar geen privé-feest The Voice na Televizier-ring Gala

  1. Bernie

    Ik hoop dat ze winnen. Programma heeft zich ruim voldoende bewezen en heeft Nederland weer goed op de kaart gezet. De kijkers waarderen het, gezien de kijkcijfers en de hits op iTunes. Op Volle Toeren heeft het vooral op promotie gewonnen, maar het programma zelf vind ik niet voldoende innoverend om te winnen. Wie is de Mol is ook een goed format en programma, dus zal ook gerust zijn als zij winnen.

      /   Reply  / 
  2. !#Michael#!

    wss roepen ze de hele avond op tot stemmen… als maar 5% van de kijkers dat doet winnen ze al!

      /   Reply  / 
  3. Jordy

    John de Mol heeft er een handje van feestjes te geven wanneer er geen reden toe is; In de 90s deed hij al PRECIES hetzelfde met Medisch Centrum West. xD

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>