Makers Wie Is de Mol? 2012 kampten met tegenslag

De mollenjacht wordt vanavond weer geopend door de Avro. Het twaalfde seizoen van Wie Is de Mol? begint op Nederland 1. Vorig jaar trok de opener bijna 2 miljoen kijkers, de Avro heeft er alles aan gedaan om de kijkers van deze eerste aflevering niet teleur te stellen. Zeker het begin van de uitzending zou wegkijken als een blockbuster in de bioscoop met vette muziek, waanzinnig gedraaide beelden die al dan niet vertraagd of versneld worden afgespeeld. En meteen staat het suspense-sfeertje als een huis.

De makers van Wie Is de Mol? hebben wel om heel wat tegenslag heen moeten werken.

“Het was héél koud”, vertelt presentator Art Rooijakkers in Veronica Magazine. “Op een gegeven moment stonden we op een verlaten strand. Er was in de wijde omtrek geen levend wezen te bespeuren, dus wij dachten: Hier kunnen we een opdracht doen. We lieten de kandidaten komen en binnen vijf minuten kwam er een stoet vrachtwagens aanrijden met lampen en getoeter en herrie. Dat bleek dus Reinout Oerlemans te zijn. Die was van plan op hetzelfde strand te filmen voor Nova Zembla. Zó koud was het daar dus!”

Dan was er nog het uitlekken van de identiteit van de kandidaten, terwijl de Avro nog bezig was in IJsland met opnames. Een onaangename verrassing. “Nee ik heb niets gemerkt op Schiphol. We stonden er ook niet bij stil dat het kon gebeuren”, vertelt deelnemer Anne-Marie Jung in Metro. De Avro handelde snel, vertelt een woordvoerder in de krant. “Het productieteam heeft snel een plan de campagne in elkaar gedraaid. Afvallers mochten niet terugvliegen naar Schiphol, maar vlogen naar een andere luchthaven en moesten vervolgens onderduiken.”

Het nieuwe seizoen van Wie Is de Mol? onderscheidt zich door het rauwe karakter van IJsland. Onder de tien deelnemende BN’ers weinig echt grote namen, maar daar is het de Avro niet om te doen. De omroep zoekt vooral naar een groep met dynamiek en niet zozeer de grootste namen, die vaak ook nog eens gemediatraind zijn. Het gaat om: Annemarie Jung, Hadewych Minis, Frits Huffnagel, Dio, Tim Kamps, Marit van Bohemen, Maarten van der Weijden, Marion Pauw, Liesbeth Staats en William Spaaij.

Bekijk alvast 1 minuut van aflevering 1:

Wie Is de Mol?, 20.30 uur, Avro (NL1)

Zie ook:
- Avro neemt maatregelen voor tweede Wie Is de Mol?-lek
- Avro maakt groepsfoto Wie Is de Mol? 2012 bekend
- Art Rooijakkers duikt bij vragen Wie Is de Mol?
- Kandidaten Wie Is de Mol 2012 gelekt tijdens opnamen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Makers Wie Is de Mol? 2012 kampten met tegenslag

  1. Alex

    Maar als je dan toch vooral naar de dynamiek van een groep zoekt zonder mediatraining. Waarom dan niet gewoon een serie zonder “BN’ers”?

      /   Reply  / 
  2. Aaron

    Ik heb hier ZOVEEL zin in !

      /   Reply  / 
  3. Hoof Nappa

    Hallo allemaal,

    Ik ben Hoofd Nappa. Kennen jullie mij?? ik wil graag een keer meedoen met wie is de mol…. Kan dat? Samen met mijn trouwe Jakhals genaamd Jakkie. Hij kan diverse kunstjes oa. koprolmaken, kakken op de wc, rondlopen, snuffelen met zn snuffelaar, springen ed. Hij is super lief voor Nappa’s

    Ik wil naar de mol toe en mijn jakhals laten zien.

    Mvg

    Hoofdnappa

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>