Teleurstelling niveau Sunday Night Fever, ook binnen RTL

Dat het niet zo goed gaat met Sunday Night Fever, kan iedereen zien aan de kijkcijfers. De scores op zondagavond vallen tegen. Ook is er onder het kijkerspubliek veel gemor te horen over het niveau van de kandidaten, dat met name op zanggebied nogal eens te wensen overlaten.

Dat kan allemaal zijn, maar nu begint het ook binnen de RTL-gelederen te rommelen. Jurylid Kim-Lian van der Meij liet op Twitter al weten dat het allemaal beter moet en gisteren ging Albert Verlinde daar nog eens overheen in RTL Boulevard. “Het is een beetje drama op de zondagavond met Sunday Night Fever. De kijkcijfers kelderen en zitten nu rond de 700 duizend kijkers. Dat is niet al te best.”

Carlo Boszhard liet in de liveshow zondag al doorschemeren dat hij teleurgesteld was in de prestaties van enkele kandidaten. Kim-Lian gisteren op Twitter: “Pittige show gister SNF! Heb het eens rustig terug kunnen kijken/luisteren en moet eerlijk zeggen dat Carlo toch beetje gelijk had. De zang moet beter kunnen. Daar gaan we deze week extra hard aan werken met onze kandidaten! Op naar volgende zondag. Nieuwe kansen!”

Ook Albert Verlinde is het valse zingen opgevallen. “Er zijn twee dingen die meespelen”, analyseert hij de matige animo. “Eén ding dat eigenlijk niet goed is, is dat het in de studio is van The Voice of Holland. Ze hebben eigenlijk alleen het logo vervangen. Die zaal is zo groot, dat moet je echt wel aan kunnen. Qua geluid en qua dans. Het is loodzwaar om die zaal te bespelen.”

Verlinde is verder verbaasd over de eliminaties in de zoektocht naar een Tony Monero. “Zondag viel Jurriaan Bles af, een jongen met een Italiaanse uitstraling, ten koste van Marcel V. Mensen op internet zeggen ‘Dat is raar’. Marcel is de vriend van Stanley Burleson, niet echt een beginnende artiest. Die heeft al heel veel hoofdrollen en bijrollen gespeeld. Dat maakt het er allemaal niet overzichtelijker op.”

De Boulevard-deskundige besluit: “De koorts van Sunday Night Fever is aan het dalen maar hopelijk volgend weekend hogere kijkcijfers.”

Voor Sunday Night Fever ging de Avro al vier keer op zoek naar musicaltalent, waarbij de editie Op Zoek Naar Zorro op de zaterdagavond flink lagere scores behaalde. Chantal Janzen vertelde bij de presentatie van haar zondagavondprogramma aan Zappen.blog.nl: “Dat laatste seizoen viel tegen ja, ook qua kijkcijfers. Ik kan er niet goed de vinger op leggen waardoor het kwam. Ik vond het niveau van de kandidaten heel hoog.” Zelf voelde ze geen druk door de dalende kijkcijfers bij de Avro-reeksen. “We gaan er het allerleukste van maken. Het is zonde van je tijd om je er heel druk over te maken. Meer dan je best kun je niet doen. Je kunt niemand dwingen om te kijken.”

Zie ook:
- Chantal Janzen: Weinig verschil Op Zoek Naar… en SNF
- Sunday Night Fever trapt af met feelgood-tv audities
- Carlo Boszhard en Jan Kooijman in Sunday Night Fever
- Kijkcijfers zondag: Sunday Night Fever onder het miljoen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Teleurstelling niveau Sunday Night Fever, ook binnen RTL

  1. Stefan

    Ben het grotendeels wel eens met de uitspraken van Albert hierover, behalve hetgeen hij zegt over het decor. Moet denk ik geen probleem zijn dat dit deels hetzelfde decor is als dat van The voice. Het publiek wat er op zondag zit is circa de helft van wat er op vrijdag zit doordat er bedrukte panelen zijn geplaatst op halve hoogte van de tribune. Wel ben ik het er mee eens dat de kwaliteit van zang en dans omhoog moet en dat Kim-lian dit nu ook in ziet.

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Ben het wel eens over dat decor. Ze hebben zich er makkelijk vanaf gemaakt. Eerder deden ze dit ook al bij My name is..

      /   Reply  / 
  3. Edwin

    Ik zal er wel geen verstand van hebben, maar kan het niet gewoon dat we ook deze formule zat zijn? Ook de populariteit van musicals houd een keer op.

      /   Reply  / 
  4. marijke

    het niveau van de optredens was bedroevend.Of dit ook werkelijk aan de deelnemers ligt of aan de slechte coching,techniek en dergelike weet ik niet. Joey is duidelijk een prof. die ook met deze omstandigheden weet om te gaan. Laat de audities voor een rol voortaan weer aan de producers en regisseurs over (achter geslote deuren) het groet publiek heeft niet de kennis en de kwaliteit om te beslissen wie zo’n rol kan spelen

      /   Reply  / 
  5. Anne

    Ik vind het erg jammer dat telkens degene die ik het beste vind naar huis toe moet. Als eerste Rob, die echt een lekker ding was en ontzettend grappig, en nu Jurriaan die ik geweldig vond zingen en ook inderdaad de juiste uitstraling heeft. Vond het juist erg goed dat hij zo articuleerde, van hem heb ik tenminste wat verstaan; van die flapoor daarentegen niet

      /   Reply  / 
  6. echt beneden peil!

    die gasten kunnen niet zingen, geen een!
    wat een schreeuwbekken zeg!
    ze staan alleen maar te schreeuwen! irritante stemgeluiden, krijg pijn aan de oren van! foei!
    en dansen kunnen ze ook niet, veel te dik boven op, lijkt wel of sommigen aan het Karaten zijn! sjonge!

      /   Reply  / 
  7. Arno

    Vreselijke jury, zet er een leuke en spontane jury op en het programma had een stuk beter kunnen worden. Aan de kwaliteit van de deelnemers kun je nu niets meer doen. Dus conclusie, stekker eruit!

      /   Reply  / 
  8. Danielle de Boer

    Matige zang en slechte dans. Dit zal voor een perfectioniste als Julie Fryer een pijnlijke ervaring zijn.

    Die Kim is wel héél snel tevreden als ze van dit niveau al een orgasme krijgt.

      /   Reply  / 
  9. Wilma

    Alessandro klinkt als een reclame van Simpel, en die Joey kan volgende week toch niet dansen met zo’n knie dus hebben ze weer een gebleseerde erbij!

      /   Reply  / 
  10. Pingback: RTL ziet af van musicalprogramma’s; hapt Avro toe? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>