Ewout Genemans met Wibi Soerjadi op zoek naar opvolger

Het zoeken naar een opvolger is weer helemaal hot bij de publieke omroep. BNN komt binnenkort met zijn eigen versie van The Apprentice, de Avro begint vanavond al aan Onder Wibi’s Vleugels. Het is meteen het programma waarin Ewout Genemans zijn debuut maakt als presentator op Nederland 1. Pianist Wibi Soerjadi geeft zes mensen de kans om uit te groeien tot zijn protégé.

Alle zes hebben ooit de droom gehad om beroepshalve als pianist op het podium te staan. Het talent was er zeker, maar soms neemt het leven een andere wending. Ze logeren twee weken op zijn indrukwekkende landgoed en krijgen een intensieve en unieke masterclass. Nog één keer krijgen ze de kans om het échte werk te beleven en een oude droom alsnog te realiseren.

In de eerste aflevering melden 20 talentvolle pianisten met een persoonlijk verhaal zich op het landgoed waar Wibi woont. Zo is er Claudine, die haar carrière als soliste niet meer van de grond kreeg toen ze opeens alleen voor de zorg van haar baby kwam te staan. En woonwagenbewoner Timur, die tien maanden geleden begon met pianospelen. Zijn liefde voor Chopin en Liszt wordt niet altijd begrepen, en hij vindt het een eer om nu aan Wibi zijn spel te laten horen. Han verloor zijn broer een paar dagen voor deze belangrijke auditiedag; gaat het hem lukken om zijn emoties de baas te blijven?

Onder Wibi’s Vleugels, 22.25 uur, Avro (NL1)

Zie ook:
- Ewout Genemans op NL1 met Onder Wibi’s Vleugels
- Avro ontwikkelt pianotalent met Wibi Soerjadi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>