Kijkcijferkanon Big Brother stuk

Big BrotherWat is er aan de hand met Big Brother? Vorig jaar was het een vaste waarde in de vooravond van de toen nog splinternieuwe zender Talpa. Dagelijks stemden er zo’n half miljoen mensen af op het reality-programma, de live-uitzendingen op donderdag trokken nog veel meer kijkers. Maar met Big Brother 6 wil het niet lukken. In rap tempo gleed het aantal kijkers af van 500.000 naar ruim 200.000. Wat is er aan de hand met Big Brother?
Bloot
Je zou zeggen dat het niet aan de persoonlijkheden of het spelelement zou kunnen liggen. Er is inmiddels al de liefde bedreven in het Aalsmeerse huis. Los daarvan vliegen de geslachtsdelen je om de oren. Zulke beelden lokken doorgaans toch veel kijkers. Ook het feit dat de bewoners dit keer echt volledig zijn afgesloten van zonlicht en buitenlucht is een intrigerend element.

Te grote groep
Ikzelf ben eind augustus enthousiast begonnen met kijken. Maar ik betrapte mezelf er dit weekend op al gestopt te zijn. Waarom? Ik heb geen binding met de mensen. Ik denk dat de groep te groot was. Waar voorheen twaalf mensen het huis betrokken, stopte Big Brother er dit keer 15 mensen in. Tel daarbij op dat een aantal figuren op het eerste oog volledig inwisselbaar is.

Maar ook de zendtijd per karakter wordt korter wanneer de camera zijn aandacht over meer kandidaten moet verdelen. En dus leer je ze niet kennen, is volgens mij de meest voor de hand liggende theorie.

Advertenties
Van iemand anders hoorde ik dat vorig jaar heel Nederland was behangen met posters in abri’s en paginagrote advertenties in kranten en tv. Met andere woorden: dit keer waren de reclame-uitingen minder. Niet waar, zeg ik dan, want de kick-off trok zo’n miljoen kijkers. Mensen wisten het dus wel.

En dan is er nog de vraag wat Talpa moet doen om het aantal kijkers op te krikken. Zal dit toenemen als er minder bewoners zijn? Of moet er toch meer geadverteerd worden?

Zie ook:
- Wat is de ‘hele grote verrassing’ in Big Brother?
- Big Brother bloter dan ooit?

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Kijkcijferkanon Big Brother stuk

  1. Cobus

    Vorig jaar was er een hele grote hype van te voren met Tanja, de zwangere dame die het huis in ging, daar met veel commotie werd gehouden en uiteindelijk beviel.

    Dit jaar was er weinig campagne te zien voor dat BB6 begon.

    Ook was er vorig jaar een uitzending op de zondag. Een goed idee misschien is om savonds een ongecensureerde aflevering uit te zenden.

      /   Reply  / 
  2. Kokstra

    Er zijn idd teveel inwisselbare karakters en ‘gewone’ mensen. Dat willen mensen kennelijk niet meer zien. Toevallig zag ik gisteren een uitzending, maar naar mijn gevoel gebeurde daar gewoon minder in dan vorig jaar.

    @Cobus: Er was geen uitzending op zondag vorig jaar, alleen de kick-off.

      /   Reply  / 
  3. jos van vliet

    Doe Mee aan het debat DE TIEN VOOR TALPA op 9 oktober in Amsterdam.

      /   Reply  / 
  4. -r-o-e-v-k-a-

    Tot nu toe vermaak ik me prima. Ik vind het een leuke groep mensen.
    Maar wat ik wel vind is dat de bewoners allemaal een beetje hetzelfde type mensen zijn. De redactie is zo bezig met screenen geweest dat daardoor waarschijnlijk echt karakters en persoonlijkheden afvallen. In mijn ogen lijkt het er bijna op dat dat Talpa bang is voor een mensen met streken en vooral eigenzinnige (showroom achtige) karakters. (Ik wacht steeds op de 1ste bewoner die het zat is dat ie spontaan over de muur klimt om het huis te verlaten).
    De uitzendingen: de Kick off en de eerste live uitzending waren zo slecht in elkaar (geproduceerd) gezet dat ik me sterk afvraag of de redactie wel capabel is. Het “vernieuwende” zijn de kluisjes en een hot line die nooit overgaat en natuurlijk dat er paren in het huis zijn. Bied Hummy een gouden handdruk aan.
    Wat me irriteert is dat Big Brother zomaar mensen op de bank zet. Egbert, Marlies en Semih. Vogens mij is juist het spel dat de bewoners nomineren en de kijkers stemmen.
    Omdat Marlies en Semih op de bank zaten kon er door de bewoners niet meer op hen gestemd worden (waarom niet?) en kwam Micheline op de bank terecht. Als sanctie moesten Marcel en Etiënne van BB op de bank (begrijpelijk). Maar hierdoor werd Semih’s plaats ingenomen terwijl iedereen juist hem wou nomineren. Door de bemoeienis van BB kreeg Semih nu een onterechte vrijgeleide.
    Dus BB blijf met je poten af van nomineren. Als je (bepaalde) bewoners wilt straffen laat je die maar een week in de tuin slapen ofzo. Maakt het een stuk leuker.
    Met de opdrachten is niet echt veel mis mee. Alleen het belangrijkste: Ze zijn gemaakt om een grote groep te smeden.
    Omdat de mensen zo veel hetzelfde lijken te zijn, ontwikkeld er zich daardoor al geen echte strijd (misschien nog te vroeg) en is het meer een go with the flow. Als kijker kun je je dan eenmaal minder indentificeren met een (favoriete) bewoner.

      /   Reply  / 
  5. Cobus

    @Kokstra: Dan was het in een eerder jaar. Ik weet zeker dat het er is geweest.

    BB is uit op interessante gesprekken, dat is ze dat gedoen met Marcel en Etienne gelukt. En nu past iedereen op met wat ze zeggen.

    Ook de weekopdrachten duren veel te kort en zijn te saai.

    Een beetje mindf*cken zoals ze bij Roel vorig jaar deden toen andere bewoners zijn geld moesten stelen, dat moet meer gebeuren.

      /   Reply  / 
  6. Jeroen

    Je kan je beter afvragen ‘wat is er aan de hand met Talpa?’ .. álle programma’s scoren laatste tijd slechter.. nog slechter. Zelfs één tegen honderd haalde de half miljoen nog niet zondag. En ook Lotte zakt steeds dieper weg..Snap er niks van

      /   Reply  / 
  7. Tom van funandmore

    als ze er nou eens 5 uitgooien en er 2 nieuwe bij gooien die verschikkelijk gezellig grappig etc zijn dan heb je wel spectulariteid?? :P

      /   Reply  / 
  8. jannie

    ik vind deze big brother behoorlijk saai de groep die probeert over te blijven is voor mij niet de moeite waard om nog naar te kijken vind ze behoorlijk saai

      /   Reply  / 
  9. sarah

    Er is gewoon veel te veel reclame…ik ga niet kijken als er 10 minuten later weer reclame is..ik vind dat vooral bij talpe echt verschrikkelijk …nog meer mensen die dat vinden?????

      /   Reply  / 
  10. sarah

    Er is gewoon veel te veel reclame…ik ga niet kijken als er 10 minuten later weer reclame is..ik vind dat vooral bij talpe echt verschrikkelijk …nog meer mensen die dat vinden?????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>