John de Mol: Reality nadert soap in Gouden Kooi

De Gouden Kooi is geen treitershow verworden. Althans, dat zegt bedenker John de Mol vandaag in De Telegraaf. De krant somt nog even fijntjes op dat bewoners met kots en paardenstront gooien, elkaars eigendommen verbranden en elkaar dreigen fysiek geweld aan te doen. Ondanks dat is De Mol heel tevreden over zijn vinding. "Wat je aan alle kanten merkt, is dat De Gouden Kooi begint te voldoen aan wat we destijds beoogden: reality nadert soap."

Hij vervolgt: "Echte mensen gaan figureren in hun eigen verhaallijnen. Maar dat levert niet alleen heftige scenes op, er zitten ook mooie dingen in, zoals toen de bewoners bij elkaar zaten om Huub te troosten omdat zijn vader ziek is."

Boetebeleid
De Mol ontkent niet dat er dingen zijn gebeurd die eigenlijk niet door de beugel kunnen. Vooral de zwaarlijvige bewoner Jaap test de grenzen van het toelaatbare. "Daarom heeft hij inmiddels flinke reprimandes gekregen. De redactie heeft hem precies duidelijk gemaakt wat we wel en niet tolereren en om de aspirant-miljonairs daar constant aan te herinneren, is er nu ook een boetebeleid ingevoerd." Klinkt als politie-agentje spelen voor de redactie…

Contact buitenwereld
"Dat Jaap zo over de schreef is gegaan, heeft ook te maken met dat mensen in deze omstandigheden hun eigen leven uitvergroten. (…) In tegenstelling tot Big Brother is er in de Gouden Kooi wel contact met de buitenwereld. Dus Jaap kan precies zien wat het effect is van zijn acties." Meerdere bewoners hebben ook een eigen weblog, allen druk bezocht. Daar krijgen ze veel reacties en support van fans en kijkers.

Nieuwe bewoner
Vandaag maakt bovendien een nieuwe Miljonair zijn entree, nadat Eric eerder deze week zijn verblijf opgaf. De 24-jarige Alphenaar Dennis treedt vandaag toe tot de villa. Over zijn motivatie laat hij geen onduidelijkheid bestaan. "Ik heb enorm veel zin in mijn verblijf in de Villa. Ik zal er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat de bestaande liefdesrelaties en vriendschappen in De Gouden Kooi binnen afzienbare tijd worden verbroken."

Zie ook:
- Inhaalslag de Gouden Kooi
- Vrouw: Gouden Kooi; hoe lang voordat de eerste dode valt?
- Gouden Kooi toch een treitershow geworden?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “John de Mol: Reality nadert soap in Gouden Kooi

  1. Dennis

    lekker ding~!

      /   Reply  / 
  2. JE

    laatst gouden kooi deelnemers gezien bij Jensen en toen kwam de aap bij mij uit de mouw: de gouden kooi is gewoon jerry springer maar dan doorlopend; de mensen kunnen niet communiceren en gaan dan dus maar schreeuwen. Zielige figuren

      /   Reply  / 
  3. yonina

    Ik vraag mij af wat mensen zitten te zeuren over de gouden kooi. Het is niet verplicht om er naar te kijken hoor, dan zet je je tv of je pc toch lekker uit !
    Ik vind het leuk om naar te kijken, vooral de streams, dan weet je echt wat er gebeurd.
    Het kan mij niet heftig genoeg worden.

      /   Reply  / 
  4. henk

    ik vraag me af of ze dit progamma,beter geen flop kooi hadden kunnen noemen.
    wat een waardeloos progamma is dit.
    wat komt er nu eigelijk voor in dit progamma,sex, geweld,en een zeer slecht voorbeeld voor kinderen.ik snap niet dat dit
    mag van de politiek,dus doe daar maar eens wat aan.er zit zelfs nog een moeder in die haar kinderen een slecht voorbeeld geeft.
    maar ze wil zonder dat het wat kost nep borsten hebben.talpa haal deze flop kooi er maar heel gauw af,een schande voor nederland.

      /   Reply  / 
  5. ouwe

    ik heb de gouden kooi van het prille begin gevolgt.om bij huub te beginnen ; die werd de kooi uit gezet maar kwam terug via een rechtelijke prosud. zinsdien werd hij door de red ( talpa) beschermtin zijn doen en laten . de meest afschuwelijke ziektes naar mede bewooners uitkramen en naan hun fam. de ethiek werd geschondenden maarnog geen actie om zo iemand een exit te geven.buiten het geen hij deed waar een ander exit voor kreeg. dat kon zelfs een talpa zien ( een mol) we krijge dan brian die ook vele acties vernieling en lichamelijk geweld pleegde waar een ander ook een exit voor zou krijgen .al met al deze twee heren horen de kooi niet te winnen als dat toch het geval is dan word er vals gespeeld door rtl/talpa en claire helemal niet die hoort in een pretpak thuis als ja knikker. en de enige die recht heeft om in de kooi te trouwen zijn dennis en nadia die hebben rtl/talpa een wereld primeur gegeven dus een beloning is op zijn plaats. mijn inziens is het tussen ammanda en jaap .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>