3 Op Reis volgt Floortje Dessing in Noord-Korea

Als een kind zo blij was Floortje Dessing afgelopen zomer, toen ze te horen kreeg dat ze als één van de eerste reisprogramma’s ter wereld mocht filmen in Noord-Korea. Halsoverkop werd haar Azië-reis onderbroken voor deze unieke kans. Bij de grens had het uiteindelijk nog heel wat voeten in de aarde, maar na veel geduld en douanecontroles stond Floortje met haar cameraploeg in Noord-Korea, toen nog het land van Kim Jong-Il. Wat Dessing daar meemaakte, is te zien in twee speciale afleveringen van 3 Op Reis.

Floortje reist vanuit het Chinese Beijing naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyan en gaat van daaruit verder door dit mysterieuze land. Ze is bij de hevig bewaakte grens tussen Noord en Zuid, spreekt met de bewoners in het park tijdens de nationale feestdag en ziet het grootste menselijk spektakel op aarde: de Mass Games.

Dessing vertelt: “Ik wil met deze uitzendingen laten zien dat Noord-Korea ook gewoon een land is met mensen die naar school gaan, verliefd worden, werken, kinderen krijgen en gelukkig willen zijn. En die er niet om hebben gevraagd daar geboren te worden en volledig buitengesloten te worden. Dat gewone leven willen we zo goed mogelijk laten zien.”

3 Op Reis, 19.25 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
- BNN hermonteert Noord-Korea special 3 Op Reis
- Floortje Dessing op weg naar Noord-Korea in 3 Op Reis
- Floortje Dessing is pickup-line koffers dragen niet zat

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “3 Op Reis volgt Floortje Dessing in Noord-Korea

  1. Auke

    Tydens de uitzending wordt gesproken over documentaire n-korea enkele decennia terug in zwart-wit. Hoe heet deze docu? Tnx for reply

      /   Reply  / 
  2. Niko

    Leuk programma

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>