Floortje Dessing op weg naar Noord-Korea in 3 Op Reis

Voor het leukste reisprogramma van de Nederlandse televisie 3 Op Reis heeft BNN weer een aantal mooie projecten uitgestippeld. Floortje Dessing gaat met een Four Wheel Drive van Amsterdam naar Peking om daar als eerste Nederlandse reisprogramma naar Noord-Korea te gaan. Dennis Storm maakt een roadtrip door Noord-Amerika, Nicolette Kluijver vervolgt haar budgettrips, dit keer langs de Middellandse Zee en Patrick Lodiers bezoekt landen met een heftig verleden. Het nieuwe seizoen 3 Op Reis begint vanavond op Nederland 3.

Floortje: “Tijdens mijn reis van ruim vijftienduizend kilometer over land heb ik hele mooie plekken in Europa gezien en bijzondere landen als Kirgizië en Oezbekistan bezocht. Daarnaast is het speciaal dat we Noord-Korea in mochten om te filmen. Er wordt vrijwel nooit een buitenlandse cameraploeg toegelaten tot het land, waardoor Noord-Korea voor de rest van de wereld een blinde vlek is. Ik heb het gevoel dat we ondanks alle opgelegde beperkingen een stukje van het dagelijks leven kunnen laten zien, waardoor het land een gezicht krijgt.”

Naast de reis van Floortje roadtript Dennis zich een weg door het zuidwesten van Noord-Amerika. Ook laat hij de bizarre kant van Hong Kong zien, verkent hij Vietnam en feest hij snoeihard tijdens een midzomernachtfeest in Zweden. Budget traveller Nicolette gaat naar bekende plekken rond de Middellandse zee. In Barcelona, Pisa en op partyeiland Ibiza checkt ze hotspots voor reizigers met een kleine portemonnee. Patrick is wat verder van huis. Hij gaat naar landen met een heftig verleden. Zo ondekt hij in Rwanda dat het land heel veel moois te bieden heeft nu het conflict tussen de Hutu’s en de Tutsi’s achter hen ligt.

Zappen.blog.nl interviewde Floortje Dessing bij de seizoensopening van de publieke omroep. Dat kun je volgende week op deze blog lezen.

3 Op Reis, 19.50 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
- Langste roadtrip ooit in seizoen 2011/12 3 Op Reis
- Floortje Dessing tekent 2 jaar bij BNN bij
- 3 Op Reis seizoen 2010/11: Korte reizen met een thema

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Floortje Dessing op weg naar Noord-Korea in 3 Op Reis

  1. Levi

    Leuk! Ik ben erg benieuwd naar de reis richting Noord-Korea en het land zelf. 3 op reis is een geweldig programma

      /   Reply  / 
  2. vakantiewoningen spanje

    Ik heb ook met u eens dat Noord-Korea is een geweldige plek om te bezoeken en plezier te hebben .. Ik ben er geweest en het was een gedenkwaardige tijd voor mij .. Je voelt je geweldig en er is zoveel te doen ..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>