Column Bert Brussen: Astro-TV, da’s echt waar hoor!

De Socialistische Partij is boos op het programma Astro-TV. Volgens voorheen Jan Marijnissen B.V. is Astro-TV net zulke volksverlakkerij als een gemiddeld belspel. Dat vind ik raar. In een belspel is het duidelijk dat het om een quizzzzz gaat (“Noem een object uit de keukenla: V.RK”), bij Astro-TV gaat het niet om een quizzzzz maar om serieuze behandelingen van zielige mensen met de hulp van keiharde wetenschap. Astrologie is namelijk echt waar, wat die nare anti-astrologie mensen ook zeggen. Je kunt echt de toekomst voorspellen aan de hand van sterren en planeten. Er is namelijk meer tussen hemel en aarde, en je moet je gewoon open stellen voor achterlijke lulkoek, dan wordt alles nog meer waar dan het al was (en het was al zo waar).

Neem Robbert van den Broeke. We hebben hem al lang niet meer op de televisie gezien, en al helemaal niet in het gezelschap van Irene Moors, maar alles wat Robbert van den Broeke zegt is echt waar. De witte papieren poppetjes die telkens voor de lens van zijn digitale camera verschijnen zijn echt geesten, de rare witte vlekken in zijn foto’s zijn orbs (wat dan uiteraard de zielen van overleden mensen zijn, is logisch) en als Robbert voelt dat je dode oma niet dood is maar ontvoerd door aliens uit een zevende dimensie dan is dat ook waar en onbetwistbaar.

Ook waar is het medium Char. Char raadt he-le-maal niet naar letters van dode geliefden. Char heeft contact met doden, maar die doden hebben wat moeite met communiceren, soms. Dat komt door het ectoplasma waardoor doden moeten communiceren, dat houdt meestal erg op, ectoplasma. Daarom hoort Char nooit complete namen en woorden maar altijd “een A? Een B? Een C? Een D? Een D…is het Dirk? Derrick? Dennis? Denise?”. Heeft dus niets (ik herhaal NIETS) met gissen en raden te maken.

Char, Robbert van den Broeke en Astro-TV zijn echter peanuts vergeleken bij de mighty godlike Derek Ogilvie. Derek kan dus met baby’s fluisteren (niet praten, dat doet pijn aan baby’s oortjes). En van die baby’s hoort Derek het oplichtkanon de meest bijzondere zaken. Zo sprak hij laatst met een embryo, en dat embryo was in de war. Het embryo dacht namelijk dat het geaborteerd zou worden omdat het een bortskankergen heeft, en dat wilde het embryo niet. Het embryo huilde zichzelf elke nacht in slaap, vertelde het embryo aan de babyoplichter. Dat vertelde de babyschudder weer aan de ouders en de ouders besloten spontaan het embryo te houden en ChristenUnie te gaan stemmen.

Is dat amazing of is dat amazing Mike?

Is dus allemaal ECHT en heel erg WAAR. Net als Astro-TV (waar ik trouwens telkens Bassie, die clown vol kattekwaad, niet die acrobaat, zie zitten, maar dan zonder rode neus, of is dat elke keer weer een herhaling?).

Als de SP dus een waar en zeer bewijsbaar programma als Astro-TV wil slopen, doet ze er goed aan ook ontzettend de andere ware mediums (beslist geen oplichters en leugenaars) te slopen. Die doen namelijk net zulke ware en bewijsbare dingen als die alcoholistische types die midden in de nacht tegen twee euro per minuut bellers influisteren dat de sterren heel gunstig staan.

Ik ben echter bang dat dat voorlopig niet gaat gebeuren. Omdat de domme kijker zich graag laat voorliegen. En als de kijker de vrije keuze heeft zich te laten voorliegen door letterraders en joodse amateurgoochelaars die lepels kunnen verbuigen, moet de domme kijker ook de vrije keuze hebben zich arm te bellen aan sterrenwichelaars.

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Column Bert Brussen: Astro-TV, da’s echt waar hoor!

  1. niempje

    Kots, Kots, Kots deze columns horen helemaal niet thuis op Zappen. Herman jij bericht vaak juist waar hij zo op poept.

      /   Reply  / 
  2. Robbert van den Broeke

    Wacht maar tot mijn antipschotica zijn uitgewerkt, dan zal mijn moederschip je komen halen. De orbs zijn er al helemaal klaar voor.

      /   Reply  / 
  3. Tim20

    vind deze collumns nogal vreemd. Quizzzzzzzzzzzzzzzz ?! Is dat je eigen humor? Ik snap nl niet waarom dat met 30 z’s moet worden geschreven

    etc etc

      /   Reply  / 
  4. Robbbieboy

    en jij weet het weer allemaal beter? Wat een pulp schrijf jij toch. Ga wat nuttigs doen met je tijd, en niet een (ZOGENAAMD LEUKE )stukje schrijven

      /   Reply  / 
  5. Tim

    Volgens mij gaat die sp-discussie voornamelijk over AstroTV van sbs/net5.

      /   Reply  / 
  6. Char

    Burt, your dead grandma tells me something. I cannot see it claerly but I believe she tells me thats she is happyont he other site. Also, she warns you: if you continue writing like that, she will send evil demons to you!

    Now, please pay me 1500 dollars.

      /   Reply  / 
  7. Sander

    Sorry maar Bert kan beter stoppen met colums schrijven. Zou hij dit zelf nou echt scherp of grappig vinden??

      /   Reply  / 
  8. Omni

    Wat een zuinige zure reacties van het grote Moraal. Breiwerk en leespubliek zijn twee verschillende thema’s. Keep ‘em commmmmmmmmmming Bert!

      /   Reply  / 
  9. Jezus

    Ik ben de Enige Echte Ware Bestaande.
    De rest zijn neppers.

    Met vriendelijke groet,

    Jezus.

      /   Reply  / 
  10. Slappe Zuigvis

    “Zappen.blog, Al het laatste tv nieuws uit medialand”

    “Astro-TV, da’s echt waar hoor!”

    Als de standaard tv-programma’s niet in een BBrussencolumn geperst mogen worden, omdat dat niet past op deze standaard-tv-programmasite, waar moet een column dan wel over gaan?

      /   Reply  / 
  11. Jezus

    @Zuigvis: iets positiefs over bloemschikken en breien?

      /   Reply  / 
  12. Gor

    Nou, ik weet niet of ik astro-tv of deze collumns van Bert meer inhoud vind hebben hoor

      /   Reply  / 
  13. Chiel

    Als je ‘t niet boeit dan klik je toch gewoon niet op ‘lees verder’, zó simpel. Hoef je je ook niet te ergeren.

    Over 1 jaar alle collums in 1 boek te koop, net als Frits Bom :D

      /   Reply  / 
  14. Duivel

    Iedereen die deze site bezoekt,zal opgevreten worden door mijn demonen!
    Jezus wil je vechten?!

      /   Reply  / 
  15. lizz

    sorry hoor maar ik vind deze man zo raar!?!….je kunt gewoon aan zijn gezicht lezen dat hij zijn humor helemaal het einde vindt

      /   Reply  / 
  16. Jezus

    @Duivel: kom maar op. Ik ben niet voor niets aan het kruis gestorven.

    Amen.

      /   Reply  / 
  17. Ron

    Bert, voor het eerst vind ik een column van je leuk en goed :) Keep up!

      /   Reply  / 
  18. Pludefax

    Wat een gel*l

      /   Reply  / 
  19. Anton

    To be an item or not to be an item that is the question.

      /   Reply  / 
  20. Simone

    Volgens mij heeft de SP het ook over Astro tijd op RTL hoor.
    En Astro op RTL 4.
    Ik vind het trouwens vet irritant dat het allemaal bijna hetzelfde heet.
    Ik vind je column trouwens prut, en om je eigen woorden te gebruiken DOMME LULKOEK wat je uitkraamt!

      /   Reply  / 
  21. C Verhagen

    En om helemaal ziek van te worden trekt rtl 4 paragnost Edward van Erp aan..kotsen!

      /   Reply  / 
  22. Linda

    Sorry hoor, maar char en derek ogilvie vind ik totaal wat anders dan astro-tv! Zij proberen je gewoon geld af te ranselen! En het gaat ook nog eens nergens over. Char en derek ogilvie zijn echte pro-gram-ma’s! Het kan best dat zij ook geheime trucjes hebben enzo, maar het astro-tv is minstens zo irritant. Ik vond de belspelletjes leuker dan astro-tv, haal het gewoon allemaal van de tv!

      /   Reply  / 
  23. Vedward van Erp

    Ik ouddiscjocky Vedward van Erp, ik ben echt een paragnost hoor, ik schrijf een naam op en wrijf er met mijn vingers overheen, en ik weet alles van je…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>