Van gestuntel naar halsbrekende capriolen?

Dancing on IceDe afgelopen week zag ik een paar van die updates die RTL nu uitzendt voor Dancing on Ice, bedoeld om het publiek alvast lekker te maken voor het programma. En dat zag er weinig veelbelovend uit. We zien de ‘sterren’ wat stuntelen op het ijs, hier en daar een pijnlijke smak maken of langs de kant zittend, met nog weinig lust in hun leden. Je vraagt je af hoe de deelnemers ooit in vorm komen voor het beloofde spektakel in het promofilmpje, waarin schaatsers door de lucht vliegen en de meest sierlijke bewegingen maken. Wellicht krijgen we vanavond die beelden te zien, als RTL opwarmt met een één uur durende special.
Al die aandacht vooraf heeft alles te maken met de koude oorlog tussen RTL en SBS. Voor Dancing with the Stars was al deze gekheid er niet, terwijl daar toch ook vele uren getraind moest worden. Toch lijkt de vermoeidheid bij de kijker nog niet toe te slaan; de SBS-variant was afgelopen weekend prima bekeken.

Waar de kijker misschien wel het meest op zit te wachten, is een ‘vallende ster’ op het ijs, zoals Gordon dat zo treffend omschreef in zijn column in De Telegraaf. Misschien ook vanavond al?

Dancing on Ice, nog 2 dagen, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- RTL’s Dancing on Ice wordt Matrix-achtig spektakel
- Koude oorlog SBS en RTL breekt vanavond los

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Van gestuntel naar halsbrekende capriolen?

  1. .

    Ik heb het ook gevolgt. Inderdaad, het ziet er niet erg spectaculair uit allemaal. En al helemaal niet als je in achterhoofd houd dat de “SBS-ers” nu al bezig zijn (in de trainingen) met kunstjes met behulp van kabels e.d.
    Maar misschien komt het nog.

      /   Reply  / 
  2. Naomie

    Ik vind het decor van RTL er in iedwer geval wel mooier uitzien. Dat van SBS 6 vond ik een beetje saai. Niet veel bijzonders. Dat van RTL is meer show en daar gaat het bij dit soort programma’s toch om. Verder ziet het er heel professioneel uit. Ik ga zeker kijken. Vind ook de concurrentiestrijd tussen Nederland en België leuk.

    Qua proffesionaliteit vond ik SBS 6 wat tegen valen. Nace wist soms niet wat ze moest zeggen en versprak zich ook een aantal keren. Hopelijk kwam dat door de zenuwen omdat dit toch de eerste show is.

    Verder vond ik het een beetje raar dat ze heel eventjes naar een bankje moesten om een aantal vragen van Gerard te beantwoorden. Het zag er allemaal een beetje klungelig uit. Sorry, dat is mijn mening. Er zullen wel veel mensen anders over denken en dat is prima.

    Ook vond ik de punten aan de te hoge kant. Natuurlijk deden ze het wel goed. Maar negens en tienen vond ik het echt nog niet waard. Maud, Annemarie en Jody deden het goed, maar ik weet zeker dat ze nog beter kunnen. Het was nog niet allemal zo soepel. Wat zouden ze volgende keren dan moeten krijgen. Allemaal tienen? Want ze worden natuurlijk nog beter. Oefening baart kunst. Dus dat vond ik een beetje vreemd. Nu al die hoge punten.

    Maar ondanks dit alles, heb ik toch wel genoten. Vind het knap wat de paren nu al hebben laten zien. Echt heel knap.

    Ben benieuwd hoe Dancing on Ice gaat worden. RTL 4 heeft laten zien grote entertainments programma te kunnen maken. Maar het kan natuurlijk tegen vallen. Daar kan ik nu nog niet over oordelen. Maar wat ik nu in de programma dancing on ice nog 2 dagen heb gezien zag er leuk en professioneel uit. Dus ga zeker kijken.

    Maar ik ga morgen ook wel naar Sterren Dansen Op Het Ijs kijken :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>