Hier keek niemand naar: De Staat van Verwarring

De Staat van VerwarringEen nieuwe rubriek op Zappen vandaag. Dit keer eens niet de kijkcijfers van de best bekeken programma’s, maar shows waar bijna niemand naar keek. Zappen bekijkt een paar keer per week deze programma’s en oordeelt vervolgens of het geringe kijkerspubliek terecht is. Aflevering 1: De Staat van Verwarring.

VPRO-talkshow die maandag van start is gegaan. Gepresenteerd door Pieter Jouke en Ronald Snijders. Uitzendtijdstip: 23.20 uur. Aantal kijkers woensdag 6 september: 102.000.
De Staat van Verwarring moet een absurde talkshow zijn waarin een grote rol is weggelegd voor internet. Of het label absurd correct is, weet ik niet. Er valt in elk geval weinig touw aan vast te knopen. Onderwerpkeuze is onduidelijk en vraaggesprekken gaan van de hak op de tak. Het aantal internetfilmpjes is gering.

LuteinWel spraakmakend zou het interview met Lutein van Kranen (foto) moeten zijn, beter bekend als die chick van Call TV met een te grote mond. Want Lutein doet een boekje open over het werk van een belspel-presentatrice. "Hoe hysterischer en belachelijker je doet, hoe meer mensen er bellen. En makkelijke opgaven stimuleert ook het aantal gesprekken. s.naasappel levert meer telefoontjes op dan s.n..sappel." Tot nog toe bleef deze informatie het bedrijfsgeheim van producent Endemol, die ongeveer 20% van zijn inkomsten uit belspellen zou halen.

Lutein presenteerde 3 jaar voor Endemol belspelletjes. "Ik dacht dat ik het zou gaan maken, dat het een opstapje was. Maar het bleek een afstapje", zegt ze nu. "Ik had geen idee welk effect het had op mij en mijn imago. Want ik heb absoluut imagoschade geleden", zegt ze. Om niet hersendood te raken, ging ze aan de universiteit studeren. Maar daar werd Lutein niet serieus genomen. "Ja, ik heb er spijt van", blikt ze nu terug. Tegenwoordig is Lutein werkzaam bij de Nederlandse Moslim Omroep.

Zo smeuïg als dit interview was, zo gortdroog was het gesprek dat daarna volgde, over lichttherapie. Wel grappig zijn de filmpjes die kijkers insturen. Pieter en Ronald geven de opdracht ‘ruik aan een agent’ en vervolgens komen hier daadwerkelijk inzendingen op binnen. Ook wordt een programma uitgebeeld, zoals Man Bijt Hond of As the World Turns.

Het is ongetwijfeld de bedoeling dat de kijker niet te veel snapt van het programma. Maar iets meer tekst en uitleg zou de kijkcijfers wel stimuleren. Meer interviews zoals dat met Lutein, en meer grappige filmpjes. En wat betere promotie zou ook geen kwaad kunnen; zelden ging een programma zo geruisloos van start als De Staat van Verwarring.

Terugkijken via Uitzendinggemist

Zie ook:
- VPRO trekt twee absurde mensen aan voor talkshow

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Hier keek niemand naar: De Staat van Verwarring

  1. Utop

    Er zijn weinig programma’s waar ik hardop schaterend naar kan kijken.

    Dit is er één van.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    omdat je ze uitlacht of omdat het gewoon heel geestig is, Utop?

      /   Reply  / 
  3. Utop

    Het laatste.

    (tis soms ook heel pijnlijk hoor)

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Inderdaad een waardeloos programma, stop er maar meteen mee!

      /   Reply  / 
  5. Pieter

    Het is net als die Jouke optreedt bij Toomler, niet doorheen te komen!

      /   Reply  / 
  6. Leon

    Je moet hier ook niet met veel serieuze verwachting naar kijken. Dan is het eigenlijk best grappig. Lekker luchtig en onsamenhangend. Best leuk zo op z’n tijd.

      /   Reply  / 
  7. Rik

    ik vind dit samen met Pauw&Witteman het leukste nieuwe programma van dit seizoen. heb ook een paar keer schaterend voor de tv gezeten. er kijkt geen hond dus het zal weer wel snel van de buis worden gehaald, maar ik vind de humor echt briljant. maar ik snap dat niet iedereen dit leuk vind, het is inderdaad aparte humor…

      /   Reply  / 
  8. Bart

    wat een top programma. Ik vind het echt geweldig. Gort droge humor en ik denk niet dat het snel zal verdwijnen, want vogens mij is voor na elfen 102000 best wel respectabel

      /   Reply  / 
  9. M

    Niet iedereen is er slim genoeg voor

      /   Reply  / 
  10. PANDORA

    WAT EEN VAGINA PROGRAMMA! WE WORDEN ER ONTZETTEND AGRESSIEF VAN! WAT EEN AMATEURISTISCH GELEUTER WAT ZOGENAAMD ORGINEEL EN CULTUREEL OVER MOET KOMEN!
    MAAR HET IS BEST LEKKER OM JE AF EN TOE TE ERGEREN AAN PROGRAMMA’S DUS LAAT DIE 2 SUKKELS MAAR LEKKER DOOR LULLEN

      /   Reply  / 
  11. KJ

    Lekker programma, met name de rubriek Neologisme vind ik elke avond weer erg leuk. Wat ze echter zouden moeten doen met die rubriek is aan het begin van de uitzending de opdracht geven; en aan het eind van de uitzending de leukste 3 vertellen. Dan springt half grappig Nederland nog even achter de PC om zijn inval te mailen. Nu blijf ik er toch voor in bed liggen omdat ik niet weet of ik morgen wéér kijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>