VPRO trekt twee absurde mensen aan voor talkshow

Pieter JoukeDe VPRO komt in de najaarsprogrammering met een dagelijkse show rond 23.00 uur genaamd De Staat van Verwarring. Zappen kan nu wat meer vertellen ovet dit programma met ‘een absurdistische kijk op de wereld’. Voor de talkshow zijn Pieter Jouke (foto, Buro Renkema) en Ronald Snijders (Stichting Absurd Nederland) aangetrokken als presentators. Elke uitzending zijn er twee gasten met wie de actualiteit wordt doorgenomen. Ter voorbereiding maakt het duo zelf ook al de nodige filmpjes en zal het net als De Wereld Draait Door (van dezelfde producent CCCP) veel filmpjes van internet halen. Jouke hoeft daarvoor niet ver te zoeken; de website van Buro Renkema staat er vol mee.
Buro Renkema is een website met filmpjes die als een lopend vuurtje over internet gaan. Momenteel is het filmpje met Rembrandt Late Night een hit. Eerder maakte het buro een filmpje over het EK Schaatsen op de muziek van Bang Bang He Shot me Down van Audio Bullys. En op elke knal ging er natuurlijk een schaatser onderuit. Het is misschien voor de hand liggende humor, maar je moet er maar op komen. Ik ben benieuwd of Jouke dat vier keer per week volhoudt.

Snijders maakte meerdere kleinkunst-programma’s toen hij bij de VPRO aan de slag ging voor de Gids en Waskracht. Daarna werkte hij nog achter de schermen bij Surinamers zijn beter dan Marokkanen en Paul de Leeuws Zo Vader zo Zoon. Dit jaar verscheen zijn boek Een Normaal Boek.

De Staat van Verwarring is vanaf 4 september van maandag tot en met donderdag te zien bij de VPRO. De show staat daarmee tegenover Talpa’s Late Night met Maasland & Geel, Jensen en Hart van Nederland/Shownieuws geprogrammeerd.

Zie ook:
- Geraamte programmering Publieke Omroep
- Najaar Publieke Omroep telt 13 nieuwe programma’s
- Najaarsprogrammering: De Knelpunten (prime-time)

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “VPRO trekt twee absurde mensen aan voor talkshow

  1. Kokstra

    En Pauw & Witteman.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    die beginnen al om 22.00 uur en zijn klaar om 23.00 uur, als de vpro begint met dit programma

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>