Eyeworks gaat nog heel wat Italiaanse Dromen verwezenlijken

Nederland 1 heeft in De Italiaanse Droom een aardige opvolger gevonden van kijkcijferknaller Boer Zoekt Vrouw. Wekelijks kijken er zo'n 1,4 miljoen mensen naar het programma waarin vier stellen strijden om een bed & breakfast in het Italiaanse plaatsje Piticchio. Hoewel al lang bekend is wie er gaat winnen en ook de exit van afgelopen zondag van mijlenver af te voorspellen was, blijft het wegzwijmelen bij de prachtige landschappen en het warme klimaat van Italië. Producent Eyeworks heeft zich in elk geval flink in de kijker gespeeld met het format op televisiebeurs MipTV.

Eyeworks, één van de grotere producenten op de tv-beurs, had een prominent plekje gegeven aan het Nederland 1-succes. Vanuit verschillende landen is interesse getoond in het format. Opties zijn meerdere keren verkocht en het is aannemelijk dat het ook daadwerkelijk in productie gaat in andere landen. Dat kan dan De Italiaanse Droom zijn, maar ook een Franse, Spaanse of Griekse droom.

Afgelopen zaterdag kon de kijker zien hoe Jon en Jeroen de strijd moesten verlaten. De dorpsraad had de indruk dat dit koppel meer meedeed voor de vakantie en het genieten, dan dat ze echt het bed & breakfast wilden winnen. Uit een interview met De Telegraaf blijkt dat de dorpsraad er niet ver naast zit. In die krant geven Jon & Jeroen ook de productie een trap na, door te klagen over de vermeende oneerlijke montage. Tja, dat heet nu televisie.

Naar verluidt had Eyeworks ook een blikvanger in handen met Million Dollar Wedding, waarin meerdere stelletjes strijden om de perfecte bruiloft. Het stel dat het meest geliefd is bij de kijker, krijgt deze onbetaalbare huwelijksdag cadeau.

Zie ook:
- Eyeworks met veel formats naar tv-beurs Mipcom
- KRO heeft flinke kluif aan opschonen forum De Italiaanse Droom
- De Italiaanse Droom beledigt de kijker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eyeworks gaat nog heel wat Italiaanse Dromen verwezenlijken

  1. Ramon

    Ofwel je hebt het zelf nooit gezien. Of je gaat af op wat anderen vertellen. De Italiaanse droom is weer een ouderwets afvalrace. En nee, er was afgelopen week vooraf aan de uitzending bekend dat Jon en Jeroen weg moesten. Echter de KRO maakte de fout al iets belangrijks als de dorpsraad stemming te laten zien een week eerder. Dat is het enige minpuntje van die heerlijke vankantiegevoel programma.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>