Eyeworks zoekt investeerders voor internationale groei

Eyeworks is al een speler van formaat, maar directeur Reinout Oerlemans wil zijn productiehuis nog verder laten doorgroeien. In landen waar Eyeworks al actief is maar ook in nieuwe gebieden. Daarom heeft Eyeworks zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen, meldt De Telegraaf. Oerlemans in de krant: “We hebben Goldman Sachs om twee redenen benaderd: voor advies over onze expansiestrategie, maar ook hoe we die het beste kunnen financieren.”

Eyeworks denkt dit jaar 225 miljoen euro omzet te draaien. Een winstverwachting wordt niet uitgesproken in de krant. Deze zomer werd wel duidelijk uit het jaarverslag over 2009 dat Eyeworks vorig jaar rode cijfers schreef.

Ook John de Mol is momenteel hard bezig om zijn Talpa een speler van formaat te laten worden op de internationale markt. Hij kiest echter niet voor overnames maar het opzetten van joint ventures. Dat is een nieuw bedrijf waarin twee bedrijven (Talpa en een lokale speler in dit geval) een even groot belang krijgen. De twee profiteren dan van elkaars programmaportefeuille en de expertise van de lokale markt. In een interview gaf De Mol onlangs aan dat deze methode hem van een enorm snelle groei voorziet tegen relatief lage kosten.

Zie ook:
- Crisis drukt Eyeworks in de rode cijfers
- John de Mol: Talpa groeit waar anderen stilstaan

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Eyeworks zoekt investeerders voor internationale groei

  1. Pingback: Te koop: Eyeworks | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>