Liveshows X Factor 2010 van start (video)

X Factor 2010 is op de helft. De jury heeft het aantal kandidaten teruggebracht tot 12, nu is het de beurt aan de kijker. Zij mogen vanavond al twee acts naar huis sturen, daarna telkens eentje tot het finaleweekend van 28 mei. Dony, Sumera, Kelvin en 4Granted zijn de favorieten per categorie, al tippen de liveshow-kandidaten zelf ook Maaike en Jaap voor een hoge positie.

Vanavond is het weer ouderwets dringen geblazen. De twaalf acts moeten elk optreden en dan is er ook nog een performance de internationale ster Cheryl Cole. Voor de kijker betekent het een liveshow vol muziek, waar er in de twee afgelopen juryvisits nog erg weinig werd gezongen.

De boys van Angela Groothuizen zijn na die juryvisit overigens weer helemaal teruggestyld. “Ik ben daar erg van geschrokken. Normaal werk ik altijd met Leco, maar die kon niet. De stylist die er nu zat is ook erg goed, maar hij wilde er blijkbaar zijn stempel op drukken. Wat ze met Dyon (inmiddels afgevallen, red) hebben gedaan, dat kon echt niet”, aldus Groothuizen.

Verder steekt Janna uit de categorie 26+ nog gerust een joint op. “Blijkbaar is Nederland nog wat narrowminded, al was er maar één jurylid dat er echt bezwaar tegen maakte. Ik stak er een op als slaapmutsje waar iemand anders nog een wijntje drinkt. Toen werd ik ‘betrapt’.” Haar coach Eric van Tijn beaamt dat het allemaal geen kwaad kan, zolang het maar na een optreden gebeurt.

Ik heb er zin in, de liveshows. Het zijn uiteindelijk toch de leukste afleveringen van een talentenjacht. X Factor heeft in de afgelopen negen weken prachtige televisie neergezet, ik heb er alle vertrouwen in dat de liveshows ook weer als een huis staan.

Voor deze blog sprak ik afgelopen woensdag de twaalf laatste acts. Bekijk het filmpje waarin ze spreken over hun grootste concurrenten, waarom ze nooit eerder meededen aan een talentenjacht en wat hun verwachtingen zijn voor deze serie.

X Factor, 20.30 uur (uitslag: 22.30 uur), RTL 4

Zie ook:
- Dubbele exit in eerste liveshow X Factor
- X Factor: Gordon overweegt diskwalificatie Fierce
- X Factor 2010: Deze 12 gaan naar de liveshows
- X Factor: Categorieën verdeeld, Angela gaat winnen
- Dan Karaty en Cheryl Cole in X Factor

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Liveshows X Factor 2010 van start (video)

  1. Martijn

    Sumera en Jaap niet in je flimpje. De 2 favorieten als we het AD mogen geloven.

      /   Reply  / 
  2. Mirelle

    4Granted favoriet ? Dacht eerder aan BadBoyz! Wat een schare fans hebben die 2 gasten!

    Zo filmpje ff kijken, ziet er allemaal weer keurig uit Herman!

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Vanavond werken, balen want live is toch het leukste

      /   Reply  / 
  4. Mirelle

    Dus geen optreden van alle acts van 2009 zoals je eerder meldde, maar alleen van Lisa?

      /   Reply  / 
  5. NDK

    Interviews zien er leuk uit, weer met de Flip cam? Ziet er goed uit. En inderdaad, jammer van Sumera en Jaap..

      /   Reply  / 
  6. Mirelle

    Helemaal GEEN optredens van Acts van 2009! Lisa treedt absoluut niet op!

      /   Reply  / 
  7. me

    mathijs en fierce gaan der denk ik uit

      /   Reply  / 
  8. Herman Roggeveen Auteur

    Filmpje was al lang, moest wat dingetjes schrappen. Jaap, Sumera, drie coaches hebben t niet gehaald. Misschien bij tweede filmpje

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Ok, ik zou het geheel eigenlijk wel willen zien.Begrijp dat je het filmpje niet te lang maakt, omdat mensen dan gaan afhaken.Komt het volgende filmpje volgende week???

        /   Reply  / 
      1. Herman Roggeveen Auteur

        Ik had ruim een uur materiaal. Dat is echt te lang voor op internet. Bovendien zijn niet alle uitspraken even interessant. Ik moet nog even kijken of er een tweede filmpje van te maken is.

          /   Reply  / 
  9. Vincent

    Wat is nu de opening dan Herman? Idols 2009 artiesten? En zoja, hoe ben je dit te weten gekomen?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Ik had Lisa Loïs opgevangen, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Dan weet ik het niet. Misschien de kandidaten zelf?

        /   Reply  / 
      1. Mirelle

        Maakt het uit, opening zal echt wel spetteren!
        Was al blij dat Herman ontwikkelingen persmoment postte op Twitter, Herman kan er ook een keer naast zitten, doorgaans zeer betrouwbaar! Nu een keertje ernaast, had het ook al op site Stees gezet, gelijk maar ff gecorrigeerd.

        (je postte op twitter overigens toch eerst dat je vast kon vermelden dat de show werd geopend door de live-acts van ’09, in dezelfde tweet dat je in een vieze treinnaar Hsum zat, post is nu overigens niet meer zichtbaar)

          /   Reply  / 
      2. el-g

        lisa melde dat vandeweek ook op haar Twitter!

          /   Reply  / 
  10. MASIS

    Ik heb er echt onwijs veel zin in! Liveshows zijn inderdaad altijd het leukste van dit soort talentenjachten & natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar het optreden van Cheryl Cole! Leuk filmpje Herman! Mooi gemonteerd.

      /   Reply  / 
  11. Vincent

    Bron: Twitter Lisa Lois:

    Even voor de goede orde.. Ik treed vanavond NIET op bij X Factor!! Ik weet niet wie dat verzonnen heeft?

    about 3 hours ago via UberTwitter

      /   Reply  / 
  12. http://xfactor3online.web-log.nl

    De kandidaten van vorig jaar komen niet optreden, maar er zijn wel een aantal ex-kandidaten gewoon aanwezig bij liveshow 1. Het optreden van vanavond wordt verzorgd door Cheryl Cole, wanneer in de uitzending dit zal zijn, is niet bekend.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      in de uitslagshow

        /   Reply  / 
  13. anna-sophie

    weer genoten van xfactor. moet we wel iets van het hart nl. dat ik vind dat de KRACHT uit Janna is weggehaald (ben niets van Janna, geen familie,vriendin of zo) maar ik zie het zo, dat janna teveel is “opgepoetst”en zichzelf niet meer was. bv de boze blik die werd genoemd, dat komt m.i. door de veel te zware make-up en dan dat rare fletse jurkje………..waarom Janna niet laten zoals ze is, er niet aan frummelen, gewoon Janna. zij kan prachtig zingen maar was nu een bleke pannekoek, Janna moet gewoon een stoere broek aan, hakken ook niet persé noodzakelijk, stoere haren en weinig make-up, dàn zie je haar en komt ze weer in haar kracht. nu zijn al die meisje zó hetzelfde met die haartjes make-up en kleertjes. jammer, maar Janna ga door!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>