Gordon: Misschien moet Sumera meedoen aan The Voice

De exit van Sumera bij X Factor heeft de gemoederen behoorlijk beziggehouden dit weekend. Alleen al op deze blog kwamen er zo’n 400 reacties binnen op het vertrek van Sumera, waarvan vrijwel iedereen dacht dat zij de finale zou halen. De Telegraaf heeft vandaag een groot verhaal met de vier coaches/juryleden die terugblikken op de omstreden keuze om Sumera naar huis te sturen. Met name Gordon krijgt de gelegenheid zijn keuze helderder te motiveren. Ook lijkt de ergste woede bij Stacey te zijn gezakt.

Gordon in de krant: “Ik dacht van tevoren ook dat Sumera de sing off gemakkelijk zou winnen. Maar ik werd van mijn sokken geblazen door een rennende, tegelijk goed zingende en entertainende Kelvin. Toen wist ik zeker: ’hij heeft de X factor’.”

Hij vervolgt: “We zoeken niet iemand met een uitstekende stem voor in een koor, we zoeken iemand die kan entertainen, de X Factor heeft. Het wordt tijd dat Sumera weer met beide benen op de grond komt. Dat vindt het publiek ook, anders was ze nooit in de sing off gekomen. Ze moet van haar maniertjes af. Wat bijvoorbeeld aanstellerig overkomt is dat ze Engels tussendoor praat, terwijl ze achter de schermen vloeiend Nederlands spreekt.”

Angela Groothuizen leek voor de optredens van de herkansing zich te hebben neergelegd bij een vertrek van haar protégé Kelvin. Dat geeft ze nu ook toe in De Telegraaf: “Ik zei vóór de sing off tegen Kelvin ’schat, dit is een gelopen race, ze gaan kiezen voor Sumera dus laat een visitekaartje achter dat niemand meer vergeet’. Ik was echt in de war. ’s Middags hadden we het nog over haar als potentiële winnares en dan gebeurt er zoiets. Doodzonde. Iedereen is boos op de jury, maar er hebben blijkbaar weinig mensen op haar gestemd. Je kan van alles vinden van Eric en Gordon, maar zij hebben terecht gedacht ’wat Kelvin neerzet is sensationeel’.”

Stacey zei vrijdag nog heel erg boos te zijn en haar mannelijke medecoaches een week niet aan te kijken. Nu lijkt de woede te zijn gezakt. “Ik was boos, maar dat was in het heetst van de strijd. Ik heb nu bijvoorbeeld spijt dat ik nare dingen over Kelvin heb gezegd. Terwijl ik ook in hém geloof. Ik hoop dat hij nog weet dat ik hem een keertje heb gered in de sing off.”

Gordon tipt Sumera tot slot nog voor The Voice, een nieuw programma op RTL waar hijzelf, Marco Borsato en John Ewbank aan mee zouden werken. “RTL komt binnenkort met The Voice, een programma waarin het echt om een mooie zangstem gaat. Misschien moet je daaraan meedoen.”

Overigens zijn er voor Sumera al diverse aanbiedingen gekomen, een debuutalbum van haar hand lijkt dan ook een kwestie van tijd.

Zie ook:
- Edsilia Rombley vervangt Gordon bij X Factor
- Nog een nieuw programma voor Gordon? The Voice
- Juryleden X Factor beloven Sumera eigen album
- Gedoodverfde finalist Sumera uit X Factor
- X Factor: Driemaal herkansing is scheepsrecht voor Daniëlle
- Sarina onverwacht exit in Hollandse avond X Factor
- Rocker Mathijs overleeft rockshow X Factor niet
- 4Granted valt af in divashow X Factor
- X Factor: Fierce en Janna weg, Daniëlle nipt door

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Gordon: Misschien moet Sumera meedoen aan The Voice

  1. Sammi

    De argumenten van Gordon en Eric waren al slecht onderbouwd bij de exit van Sumera, maar de uitleg/aanvulling gaat helemaal nergens over. Kelvin, alhoewel ik hem briljiant vond toen hij “use somebody” zong, heeft ie keer op keer in de live shows de verkeerde nummers gezongen en is daardoor ook in de sing-off terecht gekomen. Bij de tweede sing-off tegen Sumera werd er geen woord daarover gerept door de juryleden. Een moment opname dat je alles hebt gegeven (rond rennen, springen, publiek opzwepen), wil niet zeggen dat je de x factor hebt. Is dat wat Eric onder sensationeel verstaat? Want de zang was eerder voldoende dan zeer goed.

    Dat Gordon uberhaupt het woord arrogantie durft te laten vallen. Meneer heeft vast de beelden niet terug gezien hoe ordinair hij en de overige juryleden staan te bekvechten op live tv. Het niveau van de juryleden is ver te zoeken.
    Het commentaar “het publiek heeft er voor gezorgd dat Sumera in de sing-off stond” dus daarom was ze niet goed genoeg, is te eenzijdig belicht. Sumera was mijn favoriet voor de finale, maar sms-en nee, ik ga daar mijn geld niet aan besteden voor een sms systeem wat niet deugt. (ook de correctie op Dony dat het verkeerde nummer in beeld stond, laat zien hoe “betrouwbaar” het is. Is ook niet de eerste keer dat het is gebeurd). Zou ik haar CD hebben gekocht? ja! Ik denk dat menig dit kunnen beamen.
    Een internet poll zou heel anders hebben uitgezien dan het sms uitslag, maar ja daar verdient je geen omzet mee hé!

      /   Reply  / 
    1. Nina

      Ik ben het helemaal met je eens!
      Ik besteed mijn geld niet aan zulke tv programma’s, al ben ik dan wel fan van Sumera en Danielle.
      En ik geloof ook best dat vele dit kunnen beamen over Sumera.
      Kan zappen.blog geen Poll starten? Dit is namelijk 1 van de beste sites waar iedereen op komt.

        /   Reply  / 
  2. Roel

    Ik koop de CD van Sumera! Ze moet vooral niet een “normale” vrouw zijn! Dat prekerige gezeur over maniertjes…alle juryleden barsten zelf van de maniertjes …heb je Madonna al eens meegemaakt…

      /   Reply  / 
  3. mimi

    Vond het vervelend voor Kelvin die zijn uiterste best had gedaan om iets verbluffends neer te zetten waardoor hij ook gewonnen heeft er toen hij daar nog met Sumera stond niets over hem werd gezegd. Hij kon zich niet anders dan schuldig en vervelend voelen ondanks dat hij door was.
    En wat de geuite arrogantie over Sumera betreft; kan ik dat alleen bevestigen. Ondanks dat deze vrouw goed kan zingen ging ze er jammer genoeg bij voorbaat al vanuit de winst in haar zak te hebben [als je te vroeg al daarvan uitgaat ben je vlgs. mij toch tikkeltje arrogant en is het goed dat ze met beide benen op de grond is geplaatst. Haar kans komt nog wel en zal alleen beter zijn door deze ervaring.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>