X Factor gaat X Campus in; show mag onderscheidender

X Factor gaat het volgende stadium in: de X Campus. Vorig jaar liepen er bij deze overgang een kwart miljoen kijkers weg bij de RTL-talentenjacht. Deze vierde serie blijft sowieso iets achter bij de vorige serie in kijkcijfers gemeten, terwijl RTL het veel grootser heeft aangepakt met een eerste auditieronde in de HMH.  Producent Blue Circle heeft er opnieuw een mooie serie van gemaakt, al kan ik niet ontkennen hier en daar het gevoel van een been there done that te bespeuren.

Ik spreek natuurlijk voor mezelf, maar bij de mindere audities bij X Factor kreeg ik toch zapdrang. Na The Voice of Holland is het zo fijn om louter kwaliteit en serieuze kandidaten te zien, dat dit criterium wat mij betreft voortaan bij alle talentenjachten mag gelden. Het ramptoerisme zijn we nu ècht wel klaar mee, toch?

Wèl is dit jaar meteen de leidende rol van de jury goed neergezet. Het viertal is nu natuurlijk op elkaar ingespeeld. En we zien nu vanaf show één vier personality’s zitten om wie X Factor draait. Al zal er natuurlijk een steeds grotere rol komen voor enkele kandidaten die het ver gaan schoppen.

Door RTL is X Factor heel erg neergezet als de talentenjacht voor beginnende zangers en zangeressen, waar The Voice of Holland zich onderscheidt door meer ervaring bij de kandidaten. En dat is een talentenjacht waar het in eerste instantie louter draait om vocale prestaties, terwijl bij X Factor het totaalpakketje meteen centraal staat. Daar had nog wel iets strenger op toegezien mogen worden. Een meisje als Tania Christopher of de blinde Ed Ruyer hadden veel meer op hun plaats geweest bij The Voice of Holland. Dan zet je het verschil tussen beider succesnummers meteen goed neer.

Afijn, nu dus de X Campus. Het onderdeel waar de verhalen bij de kandidaten wordt gemaakt. Tot op heden heb ik nog niemand gezien die ik als winnaar zou aanwijzen, laat staan potentiële finalist. Hopelijk denk ik er na deze vijf X Campus-afleveringen anders over.

X Factor, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Workshops internationale acts op X Campus van X Factor
- ‘Angela ontfermt zich over gewilde groepen bij X Factor’
- Ruud de Wild invaller voor Gordon liveshows X Factor
- X Factor 2011: Juryleden blazen hoog van de toren

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “X Factor gaat X Campus in; show mag onderscheidender

  1. Timor

    Ik vond de audities dit jaar ook zwaar tegenvallen en ben eigenlijk gestopt met kijken. Wel heb ik gemerkt dat de groepen erg goed zijn dit jaar, laat die maar een keer winnen.
    Na deze reeks mag X Factor wel even in de ijskast overigens. Breng Idols terug in een vernieuwde versie en met een nieuwe jury.

      /   Reply  / 
  2. Mirelle

    Nou, nee, X FACTOR hoet voor mij zeker de ijskast niet in. Slimmer zouden ze eraan doen om de volgorde The Voice – HGT – XFactor aan te houden, waardoor de opstap van XF naar Voice er is, en niet “de stap terug van Voice naar XF…

      /   Reply  / 
  3. C

    Hoop dat dit voorlopig het laatste seizoen is. Als ze slim zijn doen ze na deze reeks even een maand niks en daarna Holland’s Got Talent, The Voice of Holland en dan voorlopig even geen talentenjacht.

      /   Reply  / 
  4. Koen

    Hoezo zapte er destijds een kwart miljoen mensen weg, dat was alleen de eerste twee weken van de X CAMPUS en de weken erna scoorde gewoon gelijk aan de voorafgaande auditie-uitzendingen, dus dat klopt helemaal niet!!

      /   Reply  / 
  5. kokkie

    dom gelul.Er zijn veel goede zanger wel bij hoor en gelukkig krijgen ditkeer ook mensen de kans die lichaamlijk niet inorde zijn maar wel goed kunnen zingen. eindelijk voor hun ook eens een kans.

      /   Reply  / 
  6. Robbieboy

    Even oftoppic. Maar zijn er nog meer mensen die niet op http://www.mediacourant.nl kunnen komen? ik krijg helemaal niets te zien

      /   Reply  / 
  7. Max

    Ik krijg ook niets te zien…

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      lijkt me sterk dat ze er zonder berichtje mee stoppen, dus

        /   Reply  / 
  8. Nicole

    Nou ik heb wel een finalist gezien. Die meid met dat rooie haar die ze geen X Factor vinden hebben. Die meid heeft me toch een stem. Wat kan mij het totaal plaatje schelen. Ik moet toch een cd van die gasten aanschaffen? Dan ga ik voor de stem. Maar ach het grut gaat toch wel weer voor die zogenaamde ” Nederlandse Justin Bieber “. Wie dat erbij verzonnen heeft….slaat nergens op. Heb verder wel een aantal goede talenten gezien. Maar Als het aan Eric ligt gaan toch alleen maar de geile meiden met korte rokjes door die amper kunnen zingen. Als het Plaatje maar klopt he Eric!
    Hoop trouwens dat nu de groepen eens serieus worden genomen door het publiek. Het is elk jaar weer hetzelfde. Alleen maar gaan voor de solo kandidaten. Elkekeer weer valt er zowat al in de 1e liveshow een groep af. Dit jaar zijn de groepen beter en aanezien Angela nu de groepen heeft en SimRan al in de liveshows staat zie ik het wel positief in. Die meiden zijn echt goed.

    En The Voice ging trouwens helemaal niet om de stem. Hoeveel betere zangeressen zijn er wel niet naar huis gestuurd om die Ben Saunders maar in die Finale te krijgen! Juist alles draaide om het plaatje bij die show. Dat geldt toch voor alle talentenjachten. Het draait toch allemaal om geld.

      /   Reply  / 
    1. kokkie

      daar moet ik jou helemaal gelijk in geven vind het jammer dat ze teveel naar uitelijk kijken, Ik vind x factor is bij ook iemand die goed kan zingen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>