Gordon geeft stemmend publiek X Factor op z’n lazer

X Factor-jurylid Gordon heeft gisteren stevig uitgehaald naar het stemmend publiek bij X Factor. De tv-personality laat zich wekelijks in niet mis te verstane woorden uit over een aantal kandidaten, waaronder Ed. Maar week op week ontspringen zij de dans en worden ze door het publiek rechtstreeks naar de volgende liveshow gestuurd. Gisteren moesten de juryleden kiezen tussen de groepen Sway en Sim’ran. Gordon: “Het is heel pijnlijk, ik vind beide groepen minstens even goed. Ik blijf het toch onvoorstelbaar vinden hoe het Nederlands publiek stemt.”

Hij vervolgt: “Die verdomde sympathiestemmen, ik word er schijtziek van! Sorry dat ik het zeg mensen, misschien druk ik me te hard uit. Maar we zijn hier verdorie bezig met een wedstrijd en niet met een goededoelenactie!”

Gordon ervaart het dat het Nederlandse publiek het jurycommentaar tegen de wind inslaat. “We zitten hier toch niet voor de kat zijn viool? We geven toch oprecht een gedegen commentaar? Daar hoor je toch als publiek naar te luisteren?”, vraagt hij zich hardop af.

Gordon geeft zijn stem uiteindelijk aan Sim’Ran, omdat hij deze groep zelf benaderde om mee te doen aan X Factor. Gordon kent de meiden uit Holland’s Got Talent, waar ze in de eerste ronde werden weggestemd. Daar kijkt het jurylid op terug als ‘schandalig’.

Heerlijk hoe Gordon het hart op zijn tong heeft liggen en zulke gepeperde uitspraken doet. Het maakt X Factor toch weer spannend om naar te kijken.

Zie ook:
- RTL stopt mogelijk met X Factor na lopend seizoen
- RTL: Kijker wordt verrast bij vijfde liveshow X Factor
- Vierde liveshow X Factor met thema Dancing Queen
- Alexis Jordan morgen in derde liveshow X Factor
- Tweede liveshow X Factor: Remember the Time met R. Kelly
- Liveshows X Factor; zorgen kandidaten voor vuurwerk?
- Kandidaten X Factor geremixt door producer Lady Gaga

44 Reacties // Reageer

44 thoughts on “Gordon geeft stemmend publiek X Factor op z’n lazer

  1. Nathan

    Gordon heeft gelijk! Ik word er ook schijtziek van. Vorig jaar had je Dony, goede zanger maar geen X-Factor. En dit jaar Ed, goede zanger maar geen X-Factor. Zonde voor mensen als Sway, Tania, Jessica dat zij er uit zijn en dat mensen als Ed of anders Pyke er nog wel in zitten.
    De reactie van Gordon vind ik niks niet te hard, het is gewoon zo.
    Ed was in het begin wel ”bijzonder” om zijn handicap alleen begint het me nu de strot uit te hangen! Sorry als ik mensen beledig maar dit is mijn persoonlijke mening. Thank god dat Sim’ran door is!

      /   Reply  / 
    1. Tim

      Het is JOUW mening. Dat zeg je ook aan het eind maar zeg dat niet dat Gordon gelijk heeft. Zeg dan IK VIND dat Gordon gelijk heeft.

        /   Reply  / 
  2. samantha

    ja ik erg mij er ook aan hoor waarom elke keer ed wint is niet normaal meer ed schreeuwt alleen maar hij is blind ok . maar is niet zielig hoor .komop mensen word wakker en laat de goede zangers is gewoon bij de x factor en doe de slechte eruit pffffff . je heb gelijk gordon

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Gordon heeft absoluut geen gelijk. Als we naar zijn jury moeten luisteren, dan moet je het publiek niet vragen om te stemmen. Beslis dan gewoon lekker zelf wie er doorgaan. Meer ze hebben die inkomsten nodig dus laten ze het publiek beslissen. Dan moet je verder ook niet zeuren.Daarnaast hadden ze dit kunnen voorkomen door Ed gewoon niet zo ver te laten komen in deze competitie. Vanaf het begin van de reeks wist ik eigenlijk al dat Ed vanuit sympatie behoorlijk ver gaat komen. Maargoed x factor heeft elk jaar zo’n soort van eyecatcher binnen de gelederen om de kijker waarschijnlijk over de halen om te gaan kijken. Dit terwijl hij eigenlijk van minder niveau is dan gemiddeld. Niet zeuren dus!
    (Daarbij wil ik opmerken dat als Gordon de 26+ gehad zou hebben hij Ed ook zou hebben meegenomen naar de liveshows zijn mening 180 graden gedraaid zou zijn.)
    Vindt het er elke week weer sneu uitzien hoe Ed daar op het grote x factor podium staat danwel zit. Geen porum. Eigenlijk schande dat ze hem dit aandoen. Deze man is veel meer op zijn plek in ouderwetse cafes. Nu zeg ik: Edje naar de finale!!!

      /   Reply  / 
    1. samantha

      doe eens zelf normaal je doet net of ed zielig is . dat is hij niet omdat hij blind is hoor. je heb ook mensen die lichaamlijk wat hebben maar die gewoon perfect kunnen zingen en wel bij x factor passen dat doet ed gewoon niet . helaas voor hem hoor

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Gaat niet alleen om de zang hoor. Je zult als je voor een publiek staat van zo’n 1200 man en 1,6 miljoen kijkers thuis toch ook een performance moeten laten zien. Daarnaast kan hij niet spelen met de camera. Dit is gewoon niet zijn ding. Helaas kan hij het zelf niet zien, anders zou die er zelf ook zo over denken.

          /   Reply  / 
        1. Jaap

          Het gaat om de X Factor. Die heeft hoe hard het misschien ook is, Ed niet. Dan had hij mee moeten doen aan The Voice..
          X Factor is het hele plaatje; dans, zang, uiterlijk. Ik meende dat dat toch het onderscheidende was met de X Factor..

            /   Reply  / 
    2. Tim

      Hoezo ‘Schande dat het hem dit aandoen’? Ik vind wat jij zegt echt discriminerend. Die jongen is zoals hij is. Hij kan niet zien hoe andere mensen bewegen op het podium en doet het op zijn eigen manier. Moeten ze hem dan in bescherming nemen? Hoezo? Ik vind het juist prachtig om te zien hoe deze man zichzelf is en niet allemaal truukjes van anderen overneemt. Zoals jij redeneert zouden ze al die anderen tegen zichzelf moeten beschermen.
      Leer eens om naar mensen te kijken zoals ze zijn en wees zelf jezelf in plaats van mensen beoordelen of ze zich wel gedragen zoals jij vindt hoe ze zich moeten gedragen.

        /   Reply  / 
    3. Hupsaké

      Als we Ed naar het Eurovisie Songfestival haddeb gestuurd waren we ongetweifeld de winnaars geweest. iedereen had uit meedelijden op hem gestemd.

        /   Reply  / 
    4. Richard

      Naja!
      Hoezo ED is zielig, die ED heeft anders wel zichzelf opgegeven, dan had hij toch nooit mee moeten doen, als het nu zo zielig is… Is andrea bocceli ook zielig omdat die op een podium alleen staat te zingen? Bij deze mensen gaat het alleen dan om de zang, en ja dat is ieder zijn eigen smaak. Al ben ik het wel met Gordon eens.
      Maar niet zeggen dat het zielig is, want hij heeft er zelf voor gekozen om mee te doen, het is oude volwassen man.

        /   Reply  / 
  4. Johnny

    Gordon had Ed ook niet door kunnen laten bij de voorrondes. Was alles opgelost. Dus hij moet nu niet zeuren. Elk jaar kiezen de juryleden zelf voor zoiemand in de wedstrijd omdie persoon vervolgens na een aantal shows te gaan afzeiken. Erg makkelijk allemaal. Ik vind dat wij de juryleden eens moeten gaan beoordelen, ik denk dat gordon dan als eerste weggestemd wordt. Hij zegt ook altijd tegenstrijdigheden in hetzelfde commentaar. En oh oh wat vind ie zichzelf toch fantastisch. Bij 24 uur met is Gordon de zielige meneer die t zo moeilijk heeft. Bij Pauw & Witteman de serieuze allesweter, bij Carlo & Irene de vrolijke flapuit. Wie is Gordon nu eigenlijk? Iemand die alleen thuiskomt denk ik! En dan daar zichzelf terug gaat kijken omdat hij zo fantastisch is! Ik ben er klaar mee! You go girl! Met de nadruk op GO!

      /   Reply  / 
  5. Gordon eruit

    Mijn commentaar is kort. Door zooo tekeer te gaan tegen een kandidaat en impliceren dat mensen alleen maar stemmen op de persoon vanwege een handicap dan disqualificeer je jezelf. Alsof die 13 in een dozijn meidengroepjes zo bijzonder zijn. Die meiden zongen trouwens gewoon vals…

      /   Reply  / 
  6. E van Thijn

    Gordon moet eens gaan beseffen dat zijn “muzikale”oor niet zaligmakend is. Er zijn ook mensen die Ed gewoon goed vinden en daarom op hem stemmen. Verder maakte hij zich weer belachelijk door te roepen dat Rochelle gediskwalificeerd moet worden omdat ze zelf een nummer had uitgekozen. Ik kan me toch goed herinneren dat zijn kandidaat Tim dat minimaal 2x ook gedaan heeft. En altijd maar dat gerefereer aan Mary J Blige Mariah Carey en andere grote namen,bla bla bla…laat die kandidaten lekker zichzelf zijn zeg. Dramaqueen Gordon met zn maniertjes..bah!

      /   Reply  / 
  7. Tien

    Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar als je daar mee mensen gaat beledigen ga je toch echt een stap te ver! Dan denkt Gordon zeker ook dat oa Stevie Wonder,Ray Charles en Andrea Bocelli zoveel platen/CD’s hebben verkocht omdat ze blind zijn?? Kan het niet gewoon zijn dat heel veel mensen Ed gewoon te gek vinden om zijn mooie stem!!!! Gordon moet eens naar de voorronden kijken en dan vooral naar zijn eigen commentaar op Ed (hij vroeg Ed zelfs om nog een nummer te zingen!!) hoe kan iemand zo 100 % van mening veranderen?

      /   Reply  / 
  8. nne-Marie

    Néé laten we zeggen dat Tim ook zo’n wereldse zanger is met zijn 16 jaar. In een tv-studio met alle moderne geluidstechniek en getraint door een coach klinken alle gecoverde liedjes wel goed; maar zet ze maar een thuis achter een simpel karaoke setje, dan klink het ook voor geen meter, dan vallen ze allemaal door de mand. Nou heb ik op Youtube ook een karaoke gezongen nummer gevonden, een cover van Adele gezongen door een klein meisje van 10 en gezongen met een karaoke setje en opgenomen bij haar thuis en waarschijnlijk opgenomen door een vriendinnetje of familielid, dus de kwaliteit is ook niet zo best. Maar zoek maar eens de verschillen tussen dit en die zangers en zangeressen van de tv. En denk dan dat ook zij op een dergelijke wijze hun (cover) nummer zouden vertolken en in beeld worden gebracht
    http://www.youtube.com/watch?v=ikQqcFF2t_E

      /   Reply  / 
    1. Alisia

      Ik heb ook een karaokesetje, mag ik nu meedoen?

        /   Reply  / 
      1. Hupsaké

        Alisia, volgend jaar de inzending naar het Eurovisie Songfestival?

          /   Reply  / 
  9. annemarie

    Ik geef Gordon groot gelijk en het gaat mij niet om of Ed wel of niet blind is. HIj kan niet zingen schreeuwt teveeel heeft geen x factor en in het show zit eenmaal betere zangers en zangeressen. Tuurlijk begrijp ik oook wel dat er blinde zangers op de wereld bestaan!
    Stevie wonder en ray charles en wie weet nog meer zangers of groepen maar die geven een show en goede talent weg en dat talent of show heeft Ed doodgewoon niet!
    ik vind hem een beste man heb geen hekel aan hem maar please er zit eenmaal betere talent in de show
    en iedereen heeft recht op zijn mening ook Gordon!!!

      /   Reply  / 
  10. Michel

    Kijk mensen ,Gordon geeft de kijkers de schuld dat Ed weer door is naar de volgende ronde !!
    Maar het kan ook anders zijn , denk hier eens aan , door zijn uitspraken krijgt Ed zeker meer stemmen ,dat is normaal.
    Zou hij het hierom doen ? Hij wil misschien wel dat Ed doorgaat.
    Hij is al 3 weken bezig met zijn commentaar .
    Ik weet zeker als hij niets gezegd had , was Ed er al lang uit !!
    Dat is mijn vermoeden !!!
    Ps . vriendelijker kon Gordon wel zijn , ik vind hem af en toe een botte boer.

      /   Reply  / 
  11. Roy

    Was het niet Gordon die tijdens de liveshow tegen de meisjes van Sway zei dat ze zo goed waren dat ze ZEKER NIET naar huis zouden gaan??? Dan uiteindelijk toch kiezen voor Sim’Ran ??

    Op basis van het 2e optreden weliswaar terecht, maar niet in samenspraak met zijn eerdere commentaar.
    Dus ook Gordon houdt geen woord!

      /   Reply  / 
  12. eddy

    Gordon spoort niet, ed is vet goed top rock n roll
    laat ed gewoon lkkr zijn muziek zingen
    en stemme op ed!!!!!

      /   Reply  / 
  13. eddy

    gordon had ook kritiek op pyke zijn kleding en waarom leek gordons kandidaat rolf op pyke zijn outfit????? gordon praat te veel!!!!

      /   Reply  / 
  14. chantie

    GORDEN WORDT ELKE WEEK MEER EEN ZEIKERD…
    HIJ HEEFT DE DOMSTE COMMENTAAR..!!!
    MISSCHIEN HOOG TIJD VOOR EEN ANDERE JURYLID;)

      /   Reply  / 
    1. piet

      Helemaal mee eens

        /   Reply  / 
    2. Herman

      Juist wegwezen met die engnek walg van dat misselijke mannentje altijd commentaar op iedereen begin lekker bij je zelf gprdpn genoeg echt genoeg om de eerste paar shows vol mee te maken verschrikkelijke man….nou man meer dramaqueen

        /   Reply  / 
  15. Jan de Vries

    Gordon heeft hier absoluut GEEN gelijk en dient direct OF excuses te maken aan de kijkers OF het programma per direct te verlaten wegens algehele domheid en onbeschoftheid. Hij weet verdorie niet eens wat de bedoeling is van het programma. Gordon, jochie, kereltje, manneke, hoe heet dit prutshowtje??? Juist, goed zo, ‘X-Factor… grote vent… en wat is nou de X-Factor? probeer het eens uit te leggen, ikw eet dat dat geestelijk gezien moeilijk is maar probeer het eens…. houdt de X Factor niet in dat de X Factor datgene is waarmee de artiest de kijkers, de fans aanspreekt? Zoals men zelf bij de start van X Factor uitlegde hoeft iemand met de ‘X Factor’ niet degene te zijn die het beste zingt maar het gaat om degene die het publiek het meest aanspreekt. Als je dat niet eens weet Gordon wat doe je dan in die jury? Lees verdorie het doel van het programma eerst na voor je het publiek voor de zoveelste keer in de rug trapt. Het publiek moet stemmen op degene die hen aanspreekt (X FACTOR HEET DAT) en niet op degene die jij persee wilt… triest mannetje ben je… ga alsjeblieft iets anders doen, alsof je zelf zoveel verstand van muziek hebt, zoveel hits scoor je zelf nou ook weer niet, toch????

      /   Reply  / 
  16. chantie

    kortom wij worden schijtziek van GORDON;)

      /   Reply  / 
  17. sjaak den oudsten

    beste mensen,
    gordon is voor mij een beste vent maat i ben nooit fan van hem geweest en nu helemaal niet meer na die uitspraken die hij gisteren avond heeft gedaan na ed.
    ed is voor mij niet zielig omdat hij blind is maar heeft gewoon een dijk van een stem zoals zovele die op dit moment zo ver gekomen zijn in x factoren pas zich best wel goed aan en mag van mij nog vele rondes verder komen en ik hoop dat er een keer een rock item komt om te zien of de andere dit ook aan kunnen
    voor mij is ed top en gordon ga jij eerst maar eens naar het blinde instituut in nijmegen el laat je daar rondleiden en voorlichten over blinde mensen want die hebben een beter gehoor dan menig mens en dat kun je horen in zijn zang kwaliteiten zuiver en goed zoals het moet zijn en dat kun je van de andere deelnemers en gordon zelf niet zeggen

      /   Reply  / 
  18. wilma

    Uiteraard heeft iedereen recht op zijn mening, maar ziende grote monden denken dat ze wat te vertellen hebben, terwijl niet ziende monden wel wat te vertellen hebben.
    Doei “grote mond “Gordon.

      /   Reply  / 
  19. piet

    Gordon moet zich schamen, gisteren ging hij echt te ver!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  20. Margriet

    Gordon zou per direct uit de jury gezet moeten worden. Als jurylid kan je het niet maken om mensen op hun uiterlijk of handicap te beoordelen. Als dat moet gebeuren kunnen we over Gordon wel een avondvullend programma maken.
    Zijn uitspreken getuigen van geen enkel respect voor anderen

      /   Reply  / 
  21. Sander

    Haha wat een overdreven reacties staan hierboven zeg, sjonge jonge.. Hoezo heeft Gordon hem ooit beoordeeld op zijn blindheid? Hij maakt er af en toe alleen grappen over zoals we kennen van Gordon en Ed kan hier zelf ook om lachen.

    Maargoed, Gordon heeft hartstikke gelijk.. als je kijkt naar talent, had Ed er allaaaaang uit moeten liggen.

      /   Reply  / 
    1. chantie

      net zo dom als gordon dus;)
      geen verstand!!!

        /   Reply  / 
  22. vinn

    Ed heeft geen uitstraling, beweegt heel slechts, heeft een gezicht van iemand met een verstandelijke beperking en kan alleen rocknummers zingen. Ik snap niet wat hij in het progamma X-factor doet. Als hij met de zelfde stem er uit zag als bijv. Pyke had hij niet eens de liveshows gehaald. Mensen vinden hem inderdaad ‘zielig’ en stemmen daarom op hem, en dat was idd net zo vorig jaar met Dony. Het is zonde dat daarom eerder Tania en nu dus Sway het veld moest verlaten ipv hem.

      /   Reply  / 
    1. samantha

      dat hij een beperking heeft maakt niets uit . en ik vind zang kwaliteit ook niet met het uielijk temaken hebben .maar ed schreeuwd alleen maar dat irreteerd mij. elke keer de zelfde ritme van hem . x factor draaid elke keer alleen maar oh wat zit je goed uit pfff het gaat om of ze goed zingen of niet . Of je dik dun of wat dan ook moet niet uitmaken . als je niet goed zingt moet je er gewoon uit of je nou knap of lelijk bent

        /   Reply  / 
    2. chantie

      ED IS NIET ZIELIG
      JULLIE ZIJN ZIELIG OM ZO OVER IEMAND TE PRATEN!!!

        /   Reply  / 
  23. Loes

    Gordon zou wel wat genuanceerder kunnen zijn in zijn uitspraken.
    Hij hekelt voorkeursstemmen en vervolgens gaat zijn VOORKEUR uit naar Simron. Omdat hij die zelf heeft uitgenodigd. Uhhh, wat is het verschil???
    Ik heb verschillende concerten van Ed meegemaakt, en het is altijd
    feest. Hij heeft wel degelijk de X factor.
    Dat is trouwens al eens door Angela Groothuizen gezegd!
    X factor is dat wat het publiek aanspreekt, en blijkbaar spreekt Ed
    het publiek behoorlijk aan, want hij krijgt voldoende sms-jes om WEER door te gaan. Ondanks het negatieve gedoe van die kniesoor!

      /   Reply  / 
  24. Badong

    Zegt meneer wiens liefdesleven breed uitgemeten op straat ligt en bij elke breuk wel sympathie probeert op te wekken bij het volk.
    Ruzie met joling, sympathie halen bij het volk en collega ‘zangers’. Meneer heeft ooit 1 hit gehad, toen hij nog op de markt stond. Toppers is een leuk concept, maar hij is zeker niet de beste, wel het meest aanwezig. Een goede zanger is het zeker niet en dat beoordeeld dan de kandidaten en velt een oordeel over het publiek.
    KOOP EEN SPIEGEL, en leg er eens geen lijntjes op maar kijk er goed en lang in.

      /   Reply  / 
    1. Stefan

      En zijn platinum plaat met LA The Voices? Lijkt mij een aardige hit…Ben geen fan hoor..maar zeg het alleen.

        /   Reply  / 
      1. Herman

        Sorry hoor de la voices hahahaha dan heb je echt geen verstand van muziek hou op hoor daar ga je als normaal mens toch niet heen, te eng om naar te kijken de la gaylords ohhhhhhhhhhh die ouwe lul met z`n foute lange haar hahahaha

          /   Reply  / 
  25. Hennie

    Ben het helemaal met Gordon eens. Weet niet of de mensen stemmen op Ed omdat hij blind is maar zeker niet om zijn zangkwaliteit.
    Volgens mij was Ed alleen de 2 eerste afleveringen erg goed, daarna werd het alleen maar minder. Hij staat ook niet lekker op het podium.

      /   Reply  / 
  26. Stefan

    Ed heeft heus wel talent, en hoort ook terecht bij de laatste 12. maar als ik vrijdag keek naar de laatste 7 was Ed de minste van allemaal.

    Het commentaar dat Gordon Ed maar niet door had moeten laten naar de liveshows, is geen goed commentaar. Die keus maakte Stacey. Gordon zijn mening had geen inspraak daarop.

    Daarnaast heeft Gordon ook duidelijk in de liveshows gezegd dat hij niets persoonlijks tegen Ed heeft, en dus ook helemaal niets met zijn blindheid, maar dat het puur op zang gaat.

      /   Reply  / 
  27. Herman

    Dit waren ook geen sympathie stemmen voor Ed, maar dit was puur tegen Gordon stemmen en terecht met z`n altijd super vervelende opmerking die gordon is zo`n vervelend enge….man laten we het netjes houden, en als rolfje opkom och slijm loopt uit z`n …..ja met rolf weet hij wel raad mag lekker met die andere gaylords optreden, overigens heb ik niks tegen rolf, maar tegen z`n coach

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>