Zingen voor je leven in The Voice of Holland – The Battles

Na zes auditierondes hebben de coaches van The Voice of Holland elk 16 talenten in hun fuik. Maar per coach is er slechts plaats voor acht talenten in de liveshows. Het kandidatenveld wordt gehalveerd tijdens de zogeheten Battles, waarin de coach telkens twee talenten samen een nummer laat zingen. Degene die daar het best presteert of de meeste potentie laat zien, krijgt een ticket naar die liveshows. Het wordt dus weer zingen alsof je leven er vanafhangt, waar de toehoorder bovenal de winnaar van is. Al is natuurlijk niet elke Battle even eerlijk…

Producent John de Mol zei bij aanvang van deze tweede serie The Voice of Holland dat er minstens negen ‘Ben Saunders-momenten’ zouden zijn. Nu die zes auditieshows zijn uitgezonden vind ik dat wat overdreven, zelf ben ik misschien drie keer echt weggeblazen voor de tv en zag ik verder wel heel veel goede auditanten. Maar die hadden dan niet de magie die Ben vorig jaar meebracht naar het podium. Hoe dan ook; in de eerste afleveringen zijn zeker wel wat publieksfavorieten ontstaan. En wie tegen die lievelingen zingt, lijkt met een onoverbrugbare achterstand te beginnen. Ik denk dan aan Charly Luske, Iris Kroes, Ben Littlewood of Daniël van der Zee.

Martijn Krabbé presenteert The Battles vanuit de tot arena omgetoverde Westergasfabriek in Amsterdam. Van welke kandidaat houdt hij als ring annoucer na afloop van de muzikale confrontatie de hand omhoog? In de eerste aflevering van The Battles verschijnen onder anderen Charly Luske, Christopher Max, Michelle Flemming en Bart Brandjes in de ring. Wendy van Dijk is niet helemaal uit beeld gedurende deze afleveringen, zij verschijnt bij wat interviews met de talenten. Verder was ze vooral heel druk met opnames van de dramaserie Moordvrouw.

The Voice of Holland, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Martijn Krabbé presenteert The Voice Battles alleen
- John de Mol gaat voor nog meer kwaliteit bij The Voice
- Charly Luske één van bekende kandidaten The Voice
- Kijkcijfers vrijdag: Weer meer kijkers The Voice of Holland

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Zingen voor je leven in The Voice of Holland – The Battles

  1. Tess

    Charly was echt heel erg goed, denk dat hij echt de ‘topfavoriet’ is. Ben benieuwd welk liedje hij vanavond moet gaan zingen. Hij heeft sowieso een mooiere stem dan Ben Saunders naar mijn mening…
    Verder vind ik Guy, Iris, Chris, Demi en Jody natuurlijk ook heel goed. Moet inderdaad toegeven dat de eerst 4 afleveringen beter bij mij zijn blijven hangen dan de laatste paar afl.
    Ben ook erg benieuwd of Nora en Sharon tegen elkaar in een Battle terechtkomen of niet, al zou dat niet erg slim zijn denk ik…

      /   Reply  / 
  2. stefan

    Herman, volgens mij neemt elke coach maar 6 kandidaten mee naar de liveshows. Bij de laatste Battle aflevering is er namelijk nog een sing-off battle en moet iedere coach nog twee kandidaten naar huis sturen.

      /   Reply  / 
  3. bibi

    Ik vind de kandidaten minder dan vorig jaar, er zijn weinig kandidaten blijven hangen. De meeste hebben ook niet genoeg persoonlijkheid.

      /   Reply  / 
  4. Tamara

    Ben het eens met Bibi ook ik vind de kandidaten minder dan vorig jaar.
    Maar voor mij springt er toch echt 1 persoonlijkheid uit..Christopher Max…wauw,had hem even op google opgezocht…jee heeft jaren geleden een cd uitgebracht…net Michael Jackson

      /   Reply  / 
  5. Tess

    ^Ik zag net op de site van de Telegraaf een voorproefje van de Battles, o.a. met Christopher tegen Joyce. Hij doet echt alsof hij een concert moet geven in z’n eentje, terwijl hij een duet zingt. Ik hoop voor Joyce dat zij met de eer gaat strijken. Christopher heeft teveel ‘ego’ vind ik.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Heb het net ook gezien…maar vind het ook onsportief van haar om te zeggen dat ze het hem niet gunt…En dat ze niks met hem heeft…denk hij ook niet met haar. We zullen zien…zo heeft toch ieder zn eigen smaak en dat is ook wel het leuke…. Ik zie liever iemand met een ego dan een onzeker iemand.

        /   Reply  / 
      1. Tess

        Ik vond zijn gedrag gewoon echt te veel van het goede. Maar op dat gebied heeft iedereen een andere mening. Ik snap dat het totaal verschillende types zijn, maar Christopher kan zich dan wel een beetje aanpassen of rekening houden met haar. Het is gewoon een beetje ‘too much’.
        Ben ook echt benieuwd naar de battle van Charly tegen Tom Wesselink. Wordt volgens mij ook wat…

          /   Reply  / 
        1. Tamara

          Grappig…dat iedereen het anders ziet…ik vind dat hij totaal geen rekening met haar hoeft te houden, hij staat daar voor zich zelf, dat zij dat gewoon niet aan kan is haar probleem, vind het haar gewoon niet hebben! En Van Velzen heeft hun tegenover elkaar gezet.Ja en van dat too much hou ik wel(Amerikaans) Ja En Charly tegen Tom….ik denk zelf dat ze voor Charly kiezen maar we zullen zien..wel spannend..nu wordt het pas echt leuk! veel kijkplezier…

            /   Reply  / 
          1. Tess

            Hij hoeft zich niet helemaal aan te passen, maar hij trekt alle aandacht zogenaamd naar zichzelf toe terwijl er ook nog iemand naast hem staat. En zij moet ook een eerlijke kans krijgen tijdens het duet. Maar we zullen het zien vanavond… ;)
            En ik ben ook voor Charly, tot nu toe mijn favoriet! :) Had hem ook al vaker op tv gezien, maar wist niet dat hij zo mooi kon zingen.

              /  
    2. Tamara

      Had zij ook kunnen doen toch? Ik ben ook wel bevooroordeeld want hij was vanaf zijn auditie mijn favoriet…..als hij op het podium staat,staat er tenminste wat niet zo’n 12 in een dozijn…Weet nog goed vorig jaar was Eva Aud mijn favoriet,vloog er bij de battle ook uit…hoop niet dat dat vanavond ook met Christopher gebeurd!Smiley haha

        /   Reply  / 
      1. Tamara

        Hai Tess…en volgens mij is het ook geen duet maar gewoon 1 nummer wat ze op hun eigen manier over moeten brengen. Nogmaals we zullen zien!

          /   Reply  / 
  6. vinn

    Kijk de Battle’s zijn gewoon niet helemaal eerlijk.
    Lenny en Demi beide echt top, Niels en Jenny ook beiden top maar toch 1 er van uit.
    De persoon tegen Charly is bij voorbaat al kansloos en dat gaat ook nog komen met guy, ben, sharon en Nora.
    Ik kan mij ook nog heel goed vorig jaar herrineren dat ene Yvette tegen Ben Saunders moest. Zij was echt ijzersterk en mischien zelfs wel beter dan ben! Maarja toch vloog ze eruit terwijl ze beter was dan die Joan, Sarina en Kiki. (Niet dan Esther)

      /   Reply  / 
  7. Tess

    Mijn mening over Christopher is niet veranderd, was blij dat ALLE coaches ook iets zeiden van zijn gedrag. Vond Joyce erg goed, Christopher was op een gegeven moment echt aan het schreeuwen…
    Vond de battles tussen Lennie & Demi en Charly & Tom het leukst om te zien. Ook die tussen Jody & Stephanie vond ik leuk, met Jody als terrechte winnaar. Ook Charly was weer geweldig! Ben benieuwd welke geweldige liedjes we nog meer van hem gaan horen.
    Lennie en Demi hadden van mij allebei wel door mogen gaan. Demi was met zang en performance erg goed, maar denk dat ze dachten dat ze Lennie meer konden leren en dat Demi er waarschijnlijk toch nog wel komt. Bovendien had Lennie een hele mooie, heldere stem; erg fijn om naar te luisteren!
    Mijn favorieten uit de eerste aflevering: Charly, Lennie en Jody!
    Al vond ik iedereen echt geweldig zingen! Ben erg benieuwd naar volgende week!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>