SBS zet De Schat van Oranje tegenover Holland’s Got Talent

SBS 6 gaat vanaf eind maart de concurrentie weer aan op vrijdagavond. De zender heeft de afgelopen maanden films uitgezonden op de vrijdag, maar straks vormen De Schat van De Oranje en De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen de nieuwe vrijdagavond van de zender. SBS 6 neemt het daarmee op tegen Holland’s Got Talent op RTL 4 en de laatste afleveringen Flikken Maastricht op Nederland 1.

De Schat van De Oranje laat zich het snelst uitleggen als een soort Expeditie Robinson. Presentator Erik van der Hoff maakt hiermee zijn debuut op de vrijdagavond.

De Schat van De Oranje stond eerder in de programmablokken voor de maandagavond. Sterker nog; tegenover de eerste aflevering van Holland’s Got Talent stond eigenlijk de tv-première van de zesde Harry Potter-film gepland. Deze beleeft nu zijn debuut op maandag 19 maart. Daarmee wordt de maandagavond als filmavond hervat; tot en met eind april staan er verschillende titels geprogrammeerd.

Aan De Schat van De Oranje doen volgens geruchten Thomas Berge, Babette van Veen en prinses Inge mee. SBS 6 zegt binnenkort alle deelnemers bekend te maken.

Zie ook:
- Prinses Inge in SBS’ De Schat van de Oranje?
- Erik van der Hoff naar SBS 6 voor Robinson-kloon
- SBS 6 laat BN’ers schatzoeken in De Schat van Oranje
- Angela Groothuizen aan de slag bij SBS 6

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “SBS zet De Schat van Oranje tegenover Holland’s Got Talent

  1. J

    De SBS6 programmering krijgt steeds meer vorm, en het zou opzicht kunnen scoren!
    In tegenstelling tot RTL4, die programmas schrapt en uitsteld. Echt Scheiden is uitgesteld, vd vorst ziet sterren… Jouw vrouw mijn vrouw en 24u op leven en dood zijn geschrapt… Blijven weinig nieuwe programmas over zo!

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      De bachelor slaat daarnaast ook een seizoen over…. Nu gaan ze toch weer 2 series per seizoen maken van ‘Dit is mijn lijf’ en hotter than my daughter’.

        /   Reply  / 
  2. Robin

    Lijkt me een zeer interessant programma dat Schat van Oranje.. keer wat anders dan de zoveelste talentenjacht. Zou best goed kunnen uitpakken voor SBS

      /   Reply  / 
  3. tim

    Nee, dit is wederom een hele domme zet van SBS.
    Weten ze nu dan nog niet dat in het weekend de familie gezamelijk TV wil kijken, dat betekend dus amusement..en dat is HGT…
    Schat van Oranje moet gewoon doordeweeks.

      /   Reply  / 
    1. Pieter

      Helemaal mee eens. Expeditie robinson is geen familie programma. Mocht het de zelfde insteek hebben dan lijkt mij het gepaster om het op een door de weekse of een zondag avond te plaatsen. Overigens word HGT weer een fantastisch seizoen, ben paar x bij opnames geweest. Toch veel meer lachen dan de voice!

        /   Reply  / 
    2. Veronica

      Ik zou me gelijk melden bij SBS als adviseur!

        /   Reply  / 
  4. Pingback: SBS zet De Schat van Oranje tegenover Holland’s Got Talent | Scripting4You Blog

  5. Martijn

    Ik vind het persoonlijk niet leuk, want ik zou beide programma’s graag willen zien, maar dit is klasse!! Hiermee toont sbs ballen! Is toch heel armoedig als je zowel de vrijdag als zaterdag uit handen blijft geven.

      /   Reply  / 
  6. Valpa

    Behoorlijke programmering van SBS.. maar waarom op vrijdagavond? Dat is net zo stom als The Winner Is tegenover WIDM zetten. Juist de maandag-, dinsdag- en woensdagavond zijn perfect daarvoor!

      /   Reply  / 
  7. kwikjealex

    Sbs moet voor donderdag serie, zondag nederlandse programma’s en maandag filmdag maar eerst als standaard invoeren.
    Hebben ze 3 vasten punten in de week.

      /   Reply  / 
  8. appie happie

    sbs moet gewoon stoppen geldt ook voor al die andere rtls en co…voegen niks toe…leve de niet commerciele zenders..

    reklame reklame reklame en nog eens reklame….

      /   Reply  / 
  9. Mark

    SBS krijgt idd weer vorm, met op maandag komende weken alleen mar blockbusters, waarvan veel premieres, sowieso gemiddeld 800.000 kijkers. Series op dinsdag laten staan, woensdag gewoon De 25… laten staan, dat trekt altijd 700.000 kijkers, donderdag gelukkig de series terug, deden het altijd goed. Vrijdag weer amusement, deed het met Popstars en Sterren Dansen altijd heel goed en toen was er ook concurentie van Ned. 1 en RTL 4. Schat Van Oranje staat daar goed, om maandag zou het zoiets als Wreld Van Beau worden, flop dus. Vrienden Van Amstel op donderdag was ook verkeerd geweest, op vrijdag past het beter (TROS scoort op die dag ook met Muziekfeest 20:30 uur).

      /   Reply  / 
  10. pAT

    Waarom niet inspringen als wie is de mol afgelopen is op de donderdag. Net zoals rtl5 doet met expeditie robinson. Scoort ook altijd goed op de donderdagavond. Had sbs ook kunnen hebben , nu op de vrijdag zal misschien 750.000 kijkers trekken ipv 1.300.000 wat expeditie ronbinson trekt.

      /   Reply  / 
  11. Tim20 MJ

    Waarom klopt er niets van de dagschema’s van SBS? En wanneer beginnen ze met Bonkers? Zie net dat het programma een half uur duurt, i.p.v. een uur. Denk eerlijk gezegd dat ze de RTL4-constructie gaan gebruiken: zaterdagavond 20.00 uur korte komedieshow.

      /   Reply  / 
    1. j

      Ik denk inderdaad dat Bonkers op zaterdag komt…
      Vanaf 14 april staat nu alleen 1,5 uur nog ”Wat Schat Je?”
      zal wel als volgt worden:
      19.00-20.00 Je Idool op het Spoor
      20.00-20.30 Bonkers
      20.30-22.00 Wat Schat Je?
      22.00-23.00 ???
      23.00-23.45 HvNL & Shownieuws

        /   Reply  / 
      1. StefanXVI

        Hoe triest het ook is, de funniest homevideos op zaterdag scoren het beste van de hele avond dus dat zou volgens mij een domme zet zijn om dat weg te halen van 19.00 uur.

          /   Reply  / 
  12. Bas

    Nadia Palesa & Mark Huizinga doen waarschijnlijk ook mee !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>