Liveshows The Voice slecht toegankelijk voor rolstoelen

Wie in een rolstoel zit en een liveshow van The Voice of Holland wil bijwonen heeft pech. De studio is slecht toegankelijk voor rolstoelen. Tanja Erpelinck wordt om die reden de toegang ontzegd, ze heeft via het AD de publiciteit gezocht. RTL bevestigt in de krant dat Tanja is geweigerd bij de eerste liveshow. De zender laat aan deze blog weten dat het bijwonen van een liveshow echter niet geheel onmogelijk is.

De verklaring in de krant luidt: “Een concert bestaat bij de gratie van het publiek; wij maken een show voor de kijkers thuis, en daar zit live publiek bij als een soort omlijsting. Ons eerste doel is om de kijkers thuis iets oogverblindends voor te schotelen, en het huidige, spectaculaire decorontwerp is daarop afgestemd. Dat dat decor vol hoogteverschillen zit, heeft – hoe vervelend dat ook is – tot gevolg dat je met je rolstoel niet naar je zitplek kunt rollen.”

Het Meldpunt Discriminatie zegt weinig te kunnen betekenen voor Tanja en lotgenoten. “De Nederlandse regering heeft een VN-verdrag ondertekend waarin staat dat locaties als tv-studio’s toegankelijk moeten zijn voor mindervaliden. Probleem is echter dat dat verdrag nog moet worden omgezet in beleid, en daarin is de regering nogal laks geweest. Met het Wetboek van Strafrecht in handen, hebben we geen zaak, maar dat gaat binnenkort hopelijk veranderen.”

RTL laat aan deze blog weten dat rolstoelgebruikers die naar hun zitplek gedragen kunnen worden, wel een kaartje kunnen kopen voor de show. De eerste liveshow met Robbie Williams was echter al uitverkocht, toen Tanja zich bij The Voice of Holland meldde.

Zie ook:
- Robbie Williams in eerste liveshow The Voice of Holland
- Kleine wijzigingen battles TVOH, Martijn presenteert alleen
- Nick & Simon minderen tv-werkzaamheden
- RTL-baas: Lagere scores The Voice of Holland dit seizoen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Liveshows The Voice slecht toegankelijk voor rolstoelen

  1. Albert Verlinken

    Nederland is harstikke vriendelijk voor rolstoellers en dat is een zegen. Dat een aantal dingen niet kunnen is een gegeven en daar moet je je gewoon bij neerlegen en niet gaan zeuren als een kind dat geen snoepje krijgt. Ik heb een bril, dat is lastig in de regen maar nederland hoeft van mijn niet overdekt te worden hoor!

      /   Reply  / 
  2. Brian

    Lees ik goed dat er een nieuw decor komt?

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    @Brian, die kans bestaat aangezien er dit jaar ook staanplaatsen zijn. Bij het vorige decor konden rolstoelgebruikers gewoon vooraan bij het podium komen maar als deze plaatsen zijn vervangen door staanplaatsen dan wordt dat lastiger. Als het echt niet kan dan kan t niet. Er zijn wel meer tegenslagen in het leven.. Deal with it!

      /   Reply  / 
  4. Remy

    Jullie reactie zegt echt genoeg….jullie zijn zelf niet rolstoel gebonden!!! Als er een wet bestaat waarin gebouwen, open baar vervoer en studio’s toegankelijk moeten zin dan moet die ook na geleefd worden …hebben jullie enig idee hoe vaak je dingen niet kan doen omdat je in een rolstoel zit…en dan moeten we er maar mee dealen?!?!?!? Sorry jullie weten niet wat jullie zeggen, hopelijk zal het jullie zelf niet overkomen anders piepen jullie wel anders

      /   Reply  / 
  5. bibi

    @Albert Hoe durf je een bril te vergelijken met iemand die in een rolstoel moet zitten!? Ongelofelijk hoe asociaal mensen zijn tegenwoordig, het moet jezelf maar eens overkomen inderdaad.

      /   Reply  / 
  6. Sanne

    Sorry maar die Tanja wil gewoon een gratis kaartje voor Robbie Williams. Gaat dat niet door en dan piepen bij het AD dat ze niet mag komen omdat ze in een roelstoel zit… jammer joh

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>