Henkjan Smits hoopt op minder artiesten in jury’s

Het is een trend in het genre talentenjacht: grote artiesten strikken voor je jury. Want een bekende topartiest trekt weer kijkers en daarmee kun je beter de concurrentie aan. Henkjan Smits hekelt deze trend, laat hij weten in De Telegraaf. Hij maakte deel uit van de start van het genre in Idols. “Wij waren allemaal gepokt en gemazeld in het vak en wisten wat een artiest nodig had. Nu zijn de juryleden zelf zangers, en in principe kiezen zij hun nieuwe collega’s en dus concurrenten.”

Volgens Henkjan is dat niet handig. “Kijk bijvoorbeeld naar Sandra van Nieuwland: zij staat met drie singles in de top tien, boven Nick en Simon. Dat is natuurlijk fantastisch, maar voor Nick en Simon niet leuk.”

Hij vervolgt: “Natuurlijk geniet ik ook als ik Gordon weer in een jury zie, dat staat wel garant voor hilarische tv. Toch hoop ik dat ze in een volgende talentenshow weer de artiestenmanagers , producers en talentenscouts van deze tijd zetten; de mensen achter de schermen. Zij weten als geen ander hoe de muziekindustrie tegenwoordig werkt. Daarom vind ik het jammer dat Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen niet meer terug te zien zijn.”

Henkjan vindt bovendien dat de bekende koppen zich niet altijd even kritisch durven uit te laten. “Het lijkt soms wel opgelegd door de producent dat het commentaar vooral positief moet zijn en niet te kritisch. Zo van: het is een gezellige vrijdagavondshow, er kijken kinderen, dus houd het vrolijk. Ik vind dat een goed jurylid bovenal eerlijk is. En die kinderen op de bank mogen ook best weten dat het een harde wereld kan zijn.”

Hij zegt ook: “Ik heb er altijd voor gezorgd dat ik eerlijk ben tegen de kandidaten; beoordelen wat ze goed, maar ook wat ze níet goed doen. Later is dat wel eens bestempeld als afzeiktelevisie maken, maar zo heb ik dat zelf niet ervaren.”

Zie ook:
- Stacey Rookhuizen hint op plekje jury andere talentenjacht
- Candy Dulfer in beeld voor jury X Factor
- Gordon terug in jury X Factor, Ali B gaat voor tactisch
- SBS 6 maakt The Next Pop Talent zaterdagavondshow
- Idols-jury ziet The Next Popstar wel zitten

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Henkjan Smits hoopt op minder artiesten in jury’s

  1. bibi

    enigzins gelijk heeft ie

      /   Reply  / 
  2. Jessy

    Hij heeft gelijk.
    De jurering bij The Voice slaat helemaal nergens op.

    Henk-Jan, Eric van thijn Edwin Jansen dat zijn juryleden. Nick, simon, marco, roel en trijntje zijn een stelletje ego’s die enorm overdreven doen.

      /   Reply  / 
  3. Topmodel

    Zit zeker wat in. Geeft ook aan dat het om kijkcijfers gaat, niet om de talenten.

      /   Reply  / 
  4. Robbert

    Henk-Jan heeft een punt, maar dit is natuurlijk gewoon de, zoveelste, wanhopige sollicitatie van een jurylid die zonder geld zit!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>