Brugklasser Sherilyn uit Popstar gestemd

Het doek is gevallen voor de 12-jarige Sherilyn Lekatompessy in So You Wanna Be a Popstar. Het zangeresje legde het in de sing off tegen Maaike af, die door velen als uiteindelijke winnares wordt gezien. De jury ontraadde de kijker om voor Sherilyn te stemmen, omdat zij nu te jong zou zijn om een professionele carrière als popartiest aan te gaan. Op zich een goed argument, maar wel raar; waarom dan de leeftijdsgrens bij de selecties dan zo laag leggen?

Juryvoorzitter Henkjan Smits zei tegen Zappen al voor de finaleshows dat hij een carrière voor Sherilyn nu 'volkomen kansloos' acht. Hij voerde daarbij dezelfde argumenten aan als zijn medejuryleden vanavond: ze is te jong om nu vol aan de bak te gaan als popartiest.

Persoonlijk ben ik er niet rouwig om dat Sherilyn het deelnemersveld heeft geruimd. De jury roemde het vibrato in haar stem, ik vond haar toch vooral erg nasaal klinken. Bovendien miste ik vaak de beleving van een nummer bij haar. Eerlijkgezegd heeft het me verbaast dat Sherilyn het nog tot de kwartfinales heeft geschopt.

Volgende week de halve finale, een week later de grote finale. Beetje ongelukkige planning is dat wel; So You Wanna Be a Popstar staat namelijk recht tegenover de TMF Awards geprogrammeerd, wat in de doelgroep mogelijk veel populairder is.

Zie ook:
- Meisjesidool Tim uit Popstar, romance tussen Willem en Maaike
- Weer geen bejaarde popster
- Henkjan Smits: Carrière 11-jarige Sherilyn nu volkomen kansloos

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Brugklasser Sherilyn uit Popstar gestemd

  1. Matthieu

    Niet gezien, maar wel blij. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het gisteren niet al te best was wat Maaike in het eerste nummer was. Je vraagt je af of ze zelf invloed kan uitoefenen op wat er gezongen moet worden, want dit was echt 3x niets. Met de 1 day fly Jeroen nog wat moeten zingen was ook beetje jammer, maar soit.

    En Sherilyn, lief meisje, maar het was wel weer mooi zo.

    Nou Willem nog even moven en dan gaat het toch om de enige 2 die wel kunnen zingen :)

      /   Reply  / 
  2. vinn

    Jammer… had liever Maaike zien gaan, had Tessa nog meer kans :D en btw de tmf awards word meestal door zo kleine 200.000 mense gekeke dus veel concurentie hebbe ze niet

      /   Reply  / 
  3. Jeffrey

    Naar de TMF awards kijken altijd hoogstens 200.000 mensen.

      /   Reply  / 
  4. Rick

    @Herman: Vele malen kan ik me vinden in jouw oordeel over anderen, maar wat je de afgelopen weken allemaal zegt gaat nergens over! Ik zal het even op een rijtje zetten.

    1. Na je uitgekomen voorspelling over de dubbele exit van Lode en Henry, ben je wat overmoedig geraakt op het gebied van voorspellingen en heb je er sindsdien keer op keer naast gezeten met je voorspellingen, die overigens ook steeds wisselden en belachelijke argumenten bevatten.. Enkele weken geleden zeg je namelijk dat Willem duidelijk kans heeft op een finaleplaats en daar volgens jou ook hoort omdat hij zo’n lekker bekkie heeft, vervolgens kloppen je voorspellingen niet omdat je zegt dat Willem na 2 x sing off wel snel het strijdtoneel zal gaan verlaten (wat overigens achteraf dus niet klopte) en zou dit liggen aan zijn, ik quote, “metroseksuele uiterlijk”. Willem metroseksuel? Vind het toch interessant om te weten waaruit je dat opmaakt? Omdat zijn hoofd een beetje glimt? (Wat mij overigens nooit is opgevallen..)

    Nu verder met jouw oordeel over de 3 overgebleven kandidaten:
    1. Willem.
    Hij heeft volgens jouw een unieke stem en zou iets toevoegen aan het bestaande assortiment hollandse artiesten..
    Al vind ik Willem ook zeker wel een potentiele popster, zijn stem vind ik niet erg bijzonder. Ik ken honderden artiesten die zo zingen en beter.. Zeker zijn hoge noten zijn niet om over naar huis te schrijven. Zelf vind ik hem ook een potentiele popster om zijn uitstraling, energie, doorzettingsvermogen, uiterlijk en snelle leerproces, maar ik vind hem geen popster om de redenen die jij geeft, zoals een unieke stem en een lekker bekkie.

    2. Maaike.
    Maaike vond ik het grootste vocale talent tot een paar weken geleden. Toen ze vervolgens een aantal keer beduidend minder goed zong, ging ik op andere dingen letten. Haar niet zo vrolijke blik wanneer ze zingt, haar houterige performance tijdens uptempo nummers en haar onopvallende look. Haar girl-next-door-look is naar mijn mening killing voor een beginnend artieste die probeert door te breken. Het gaat er juist om dat je je onderscheidt en niet dat je bedolven raakt onder de menigte goedzingende hollandse blondmetblauweogen-meisjes die een popster wil zijn.

    3. Tessa.
    Aan het begin van de liveshows had ik geen favoriet, terwijl ik dat bij X-Factor (Sharon) en Idols 3 (Raffaela) wel heel sterk had. Er was niemand die me echt raakte en waar ik een plaat van zou kopen. Inmiddels zou ik in ieder geval overwegen om een plaat te kopen van Tessa. Na haar prachtige, geheel eigen vertolking van ‘My Heart Will Go On’ heeft ze mij bewezen een groot vocaal talent te zijn, wat eerdere liveshows niet zo goed uit de verf kwam. Die week erna heeft ze wat mij betreft tot 2x toe een goed optreden weggezet, ondanks de kritieken bij haar versie van Heaven Is A Place On Earth. Ik vond dit juist wel een goed optreden omdat ze erg goed liet zien los te kunnen gaan en in tegenstelling tot Maaike wel haar lichaam op de juiste manier kan gebruiken tijdens het dansen en zingen tegelijk. Haar vertolking van Unbreak My Heart was vocaal in orde, maar wat mij meer opviel was de manier waarop zij de camera bespeelde, de kijker inpakte met haar gevoelige en emotionele blik en haar prachtige blauwe ogen. Misschien is ze tijdens de gesprekjes met Gerard niet altijd op haar best, Maaike weet daar ook niet veel zinnigs uit te brengen. Bovendien vind ik dat ze wel steeds meer een popsterrenuitstraling ontwikkeld en ook elke week beter zingt. Volkomen onterecht was het dus ook dat ze in de sing-off kwam, volkomen terecht was het daarentegen dat ze die won van Tim die wat mij betreft meer met zijn uiterlijk en uitstraling bezig was dan met bezieling en zang.
    Ook deze week vond ik Tessa weer heel erg goed. In haar eerste optreden liet ze zien haar klassieke geluid achterwege te kunnen laten en dus ook rocken als dat van haar gevraagd wordt. Ze pakt dingen snel op en doet ook iets met commentaar. Haar 2e optreden was werkelijk fenomenaal! De prachtige samenzang met Glennis Grace, vele hoge noten en de bezieling waarmee ze zong bezorgden niet alleen Henkjan maar ook mij kippenvel.

    De finale wordt wat mij betreft een strijd tussen Maaike en Tessa. Vocaal gezien, maar ook qua uitstraling vind ik hen meer popster-allure hebben dan Willem.
    Dit zou een mooie finale kunnen worden tussen twee dames die erg aan elkaar gewaagd zijn!

      /   Reply  / 
  5. Herman

    Hoi Rick, een beetje gelijk heb je wel. Want na die ene juiste voorspelling dacht ik het inderdaad nog wel eens over te doen, waarna ik volledig de plank missloeg. Daarom heb ik nu ook geen voorspelling gedaan en in die zin komt je reactie een week te laat ;-)

    Betreft Willem: hij is mijn favoriet en ik begreep dan ook niet waarom hij telkens in de gevarenzone zat. Dat probeerde ik te verklaren, wellicht had dat ‘metroseksuele uiterlijk’ daar iets mee te maken. Dat mannen dat bedreigend vonden en daarom niet op hem stemden en veel meisjes dachten dat hij wellicht ‘van de andere kant’ was en daarom op hun ‘buurmeisjes Tessa of Maaike’ stemden. ‘t Is maar een theorie.

    Noch Tessa noch Maaike heeft me weten te grijpen tot op heden. Maaike is alleen van begin af aan al favoriet (al zat ze deze week dan ook in de gevarenzone) bij het grote publiek. Om dan toch weer een voorspelling te doen: ik verwacht een finale tussen Maaike en Willem.

      /   Reply  / 
  6. Cynneke

    Ik verwacht ook een finale van Willem met een van de meiden erin. Maar liever zou ik het Maaike idd tegen Tessa op zien nemen.

    Willem is doodgewoon en zijn stem is zeker niet apart. Maarrrrrrrr, hij is wel gegroeid de laatste weken. Zijn optreden van Misunderstood vond ik niet slecht.

    Maaike is in ballads echt heel erg goed. Ook het duet met Jeroen was gewoon super. Maar ik geef Rick gelijk met zijn girl-next-door-look. Maaike onderscheidt zich daar niet mee. Ook pakt ze de kijker niet in, net als Tessa, omdat ze steeds bozig kijkt. Ik mis een lach!

    Tessa vond ik in het begin helemaal niets. Maar de laatste weken heeft ze me flink verbaasd. My heart will go on bezorgde me kippenvel, evenals het duet met Glennis Grace. Wat een prachtige Mariah Carey uithalen deed ze daarin. Tessa heeft afgelopen uitzending bewezen dat ze het verdient naar de finale te gaan.

    En Maaike was over het algemeen genomen een constantere factor dan Willem, dus ik vind dat Willem in de halve finale moet vertrekken.

    Sherilyn’s geluid vond ik overigens wel super. Ik hoop dan ook dat we over een aantal jaar nog wat van haar gaan horen. Ook zij heeft me kippenvel bezorgd met zingen soms.

      /   Reply  / 
  7. Rick

    @Herman: Wat is het toch heerlijk om gelijk te krijgen!;) Maar nu begrijp ik nog steeds niet waarom je Willem als metroseksueel bestempelde.. Hij draagt geen make-up, heeft geen lang haar, ziet er niet verwijfd uit en gedraagt zich ook niet zo..
    Ik hoop trouwens dat je voorspelling niet uitkomt.. Willem is gewoon minder constant en bezit minder vocaal talent dan de 2 dames.

    @Cynneke: Ik ben het volledig eens met alles wat je gezegd hebt. Amen. :)

      /   Reply  / 
  8. Tomiiejj

    So you wanna we a popstar..
    Kijk het nooit.. beetje afgekeken van idols.,. best wel zielig..

      /   Reply  / 
  9. Tessa is de allerbeste

    Tessa is gelukkig meteen door naar de finale ;) . Zij is ook de enige die ZOVEEEL gegroeid is. Zij zingt de ballads prachtig en de up tempo nummers en rock ook!! Dat heeft ze de laatste liveshows wel bewezen. ook lacht zealtijd gewoon lief! Maaike daar in tegen kan niet dansen,wat tessa hartstikke goed kan en tegelijk ook nog eens zingen. Als maaike een beetje moet dansen is ze meteen buiten adem en timing kwijt. Erg slecht dus ;) . Alleen de ballads kan ze een beetje zinge. Vind dat maaike het niet verdiend.. ze is te beroerd handtekening uit te delen en wordt een kattekop gen0emd.. Vind ook dat ze niet lief overkomt. Ik vind dat vanaf liveshow 1 Tessa moet winnen, vind haar echt de beste en ze is nu hartsitkke goed! Dus iedereen stem volgende week weer op tessa naar 4600. Vanavond gaat de sing off tussen willem en maaike. Laat maaike er onderhand maar eens uitgaan ;) . & tessa moet dit programma maken. ik ga zeker haar plaat kopen. Ook v0nd ik dat sherilyn het best goed deed ..vooral het liedje colors of the wind , hartstikke goed voor zon meisje. van haar zulle we nog wel meer hore ;) . En maaike zal ook wel een platencontract krijge als ze er nu uitgaat. HUP TESSA!! ;) Stem eerlyk ; stem Tessa!

      /   Reply  / 
  10. joyce

    kun je wel tegen zo’n meisje, ze zingt kei goed ik ben het niet met jullie eens, jullie zijn sukkels

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>