Ik ben om; Nathalie Makoma mag Idols winnen

Nog een maandje en dan is de finale van Idols. Vaste bezoekers van deze blog weten dat ik lange tijd maar geen keuze kon maken over wie Idols moest winnen; ik vond geen van de kandidaten zo uitmuntend goed, dat ik er een stem op uit zou brengen of een plaatje van zou kopen. Ook zette ik me af tegen de voor de hand liggende overwinning van Nathalie; ik vond haar maar een schreeuwlelijk. Maar Nathalie is de afgelopen weken gegroeid en nu ben ik om; Nathalie Makoma mag de finale straks glansrijk winnen.

Ja, er zitten zeker meer vocale talenten in deze vierde reeks van Idols. Maar ze beschikken niet allemaal over alle kwaliteiten die komen kijken bij het idool-zijn. Nathalie heeft dat wel. Het wordt vooral duidelijk in het resumé dat na afloop van elke uitzending volgt. Je ziet dan zes optredens waarvan de helft heel behoorlijk en een enorme uitschieter: Nathalie.

Als zij die paar seconden in beeld is, steekt ze huizenhoog boven de rest uit. Ze heeft een enorme strot en wanneer ze alle acrobatiek achterwege laat, klinkt het ontzettend plezierig. Maar er staat ook echt een idool, iemand met allure, uitstraling en vechtlust.

Beetje jammer alleen nog is, dat van dat vuur niets meer te zien is na afloop van een optreden. Dan zit ze als een bedeesd meisje op het bankje, kijkt ze onschuldig in de camera en geeft ze met net zo'n onschuldig stemmetje antwoord op de vragen van Martijn of Wendy.

Vooruit, laat ik me ook eens wagen aan een eind-klassement:

1. Nathalie
2. Nikki
3. Charlene
4. Pauline
5. Nigel
6. Neil

Iemand anders een andere rangschikking? Of is er iemand die Nathalie (nog steeds) niet kan uitstaan?

Idols, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Idols: Tiffany onterecht naar huis
- 'Nathalie Makoma in finale Idols niet vanzelfsprekend'
- Nadere kennismaking: Idols-finalisten geen groentjes
- Alle Idols-verhalen van Zappen

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “Ik ben om; Nathalie Makoma mag Idols winnen

  1. Lin

    Ja, ik! Hoewel ik ook wel kan zien dat Natalie talent heeft, is ze absoluut niet mijn ding.. ik kan het niet precies uitleggen. Ik vind Nikki of Charlene een stuk prettiger om naar te luisteren, wellicht omdat ze in tegenstelling tot Natalie zonder al die opsmuk zingen.

    Maar goed, smaken verschillen!

      /   Reply  / 
  2. Don

    Ze is te zeer “over the top” in haar performance, dat werkt uiteindelijk alleen maar op de zenuwen. Zingen kan ze, maar dat kunnen er wel meer.

      /   Reply  / 
  3. brenda stoelenpoot

    ik was voor nathalie maar ik begin nikki ook veel beter te vinden.. het wordt spannend. ik heb een hekal aan charlene. ik vindt haar een droog konijn

      /   Reply  / 
  4. reader

    IK ga voor Paulien!!!!

      /   Reply  / 
  5. Joey

    Ik ben ook voor Nathalie. Volgens mij zullen de kandidaten in deze volgorde afvallen:

    1. Nathalie.
    2. Nikki.
    3. Neil.
    4. Charlene.
    5. Pauline.
    6. Nigel.

    Niet dat ik Neil zo goed vind dat hij zo hoog eindigt, maar er zijn heel veel jonge meisjes die op hem stemmen. En het lijkt me wel duidelijk dat Nigel er vandaag uitgaat, of hij moet vandaag een spetterend optreden geven.

      /   Reply  / 
  6. Linda

    Ik zeg…

    1. Nikki
    2. Nathalie
    3. Charlene
    4. Pauline
    5. Nigel
    6. Neil

    Bijna hetzelfde alleen de finale moet gewonnen worden door Nikki. Nathalie is fantastisch maar heeft zch nu allang bewezen en die komt er wel. Nikki die mag van mij die aandacht krijgen en ik hoop dat ze dan weer Climb every mountain zingt in de finale want dan gaat ze geheid winnen.

      /   Reply  / 
  7. mart

    Ik ga voor:
    1.Nikki
    2.Charlene
    3.Pauline
    4.Nathalie
    5.Neil
    6.Nigel
    Maar ik ben bang dat het door de kijker als volgt gaat verlopen.
    Vanavond stemt de kijker pauline eruit gevolgt door:
    - nigel
    -Nikki
    -neil
    -charlene
    -nathalie als winnares

      /   Reply  / 
  8. Robin

    Van mij mag die nathalie er direct uitgestemd worden. krijg gewoon de kriebels als ik haar al zie. denkt dat ze heel wat is. nikki is veel en veel beter die zingt pas met passie. Van mij mag Neil op de tweede plaats komen het is gewoon een lekker ding.

      /   Reply  / 
  9. Postduif

    Laat ajb Nathalie er snel uitvliegen, het bloed onder de nagels vandaan halen. heb echt helemaal niks met dat kind.

    Ik hoop dat de heren er snel uitvliegen en dat de dames strijden om de titel. Laat Charlene maar winnen:)

      /   Reply  / 
  10. RJ

    Er is maar 1 terechte winnaar, en dat is Nathalie. Ze ontstijgt het niveau van alle eerdere Idols finalisten, en weet als enige een echte performance, iedere keer weer, neer te zetten. Ze is de enige reden waarom ik überhaupt naar Idols kijk.

      /   Reply  / 
  11. judith

    ik vind het inderdaat een goeie lijst maar ik denk toch dat charlene in de finale komt tegen nathalie.ik hoop dat het charlene – nikki word. nee ik heb geen hekel aan nathalie maar pesonlijk mag ik haar niet zo. maar ik waag me eraan dat ze door haar uitstraling uiteindelijk helaas charlene van de over winneing afhoudwas ook twee jaar geldendoen ontplofte ik van woedde toen raffella er met de titel vandoor ging en ik
    floortje liever zag winnen. al had die misschien een burgelijke uitstraling. ik voorspel dat nigel vandaag exit gaat

      /   Reply  / 
  12. Matthijs

    nou, ik ben wel steeds meer voor Nikki. en ik gok toch echt dat Nigel er deze week uitgaat… we zullen het vanavond zien ;) ik zit klaar (A)

      /   Reply  / 
  13. Thomas2

    Mijn lijstje zal bijna naadloos op die van jou aansluiten Herman, maar toch nog een verandering:

    1. Nathalie
    2. Nikki
    3. Charlene
    4. Pauline
    5. Neil
    6. Nigel

      /   Reply  / 
  14. Mikki

    Nou jij bent mischien ‘om’ maar ik dus echt niet. Ik vind Nathalie echt een schreeuwwijf en het aller irritantste is dan nog (wat er al stond) dat ze daarna, zogenaamd verlegen, antwoord geeft op vragen. Met dat misselijke stemmetje.
    Van mij mag Nikki winnen. Haar optreden met ‘Bleeding Love’ vond ik torenhoog boven de rest uitsteken. Maar goed, uiteindelijk gaat het om smaak, en iedereen heeft een andere smaak.

      /   Reply  / 
  15. Diederik

    Nikki zal en moet winnen. Nederland zal niet gaan voor iemand die reeds al een carriere heeft. Nikki wekt de sympathie van heel nederland door haar oprechte emoties en prachtige hese snik in haar stem.

      /   Reply  / 
  16. lotte

    inderdaad mikki helemaal mee eens daarna zo verlegen zitten praten ,, ik kan da mens oko niet uit staan helemaal mee eens nikki zou een terechte winnaar zijn!

      /   Reply  / 
  17. Rick

    Aaaah!! Ik vind het echt heel erg moeilijk worden..:( In het begin was het voor mij overduidelijk dat Nathalie moest winnen, maar de laatste 2 weken heeft Nikki zo’n verpletterende indruk op mij achtergelaten.. En vergeet Charlene niet die de afgelopen week misschien niet op haar best was, maar ook 4 topoptredens heeft weggezet! Deze 3 gaan de halve finale in als het aan mij ligt en eigenlijk denk ik dat het ook zal geschieden.
    De heren gaan inderdaad binnenkort afvallen, ze zijn beiden vrij middelmatig in hun zang en performance en 2 supersterren in spe zijn het zeker niet, dus die gaan nu in willekeurige volgorde vertrekken.
    Pauline zal 4e worden, omdat ze wel een goede vocaliste is, maar geen idool/superster.. Persoonlijk vind ik haar stem niet om aan te horen, ik irriteer me aan dat doorrookte, hese geluid waarmee ze Don’t Cry For Me Argentina genadeloos verkrachtte en daarnaast vind ik haar gewoon te oud. Ik zie haar ook geen handtekeningen uitdelen aan gillende pubers en bovendien denk ik ook niet dat dat haar doelgroep is..
    Mijn rangorde is dus:
    1. Nathalie
    2. Nikki/Charlene
    4. Pauline
    5. Nigel
    6. Neil

    Nog steeds is Nathalie mijn nummer 1 omdat zij wel alle capaciteiten van een ster bezit; uithoudingsvermogen, vechtlust, discipline, groot vocaal bereik, goede dans en een enorme uitstraling.. Nikki danst niet zo goed als Nathalie en Charlene heeft een minder sterke uitstraling dan Nathalie.
    Maar Nikki en Charlene volgen haar op nauwe afstand!
    Graag zou ik Nathalie vanavond weer eens een ballad horen zingen.

      /   Reply  / 
  18. Nicky

    Ik ben het bijna helemaal met je eens alleen heb ik wel een iets andere rangschrikking

    1. Nathalie ( Vanaf het begin al fan van)
    2. Nikki ( Omdat, zij beetje appart is en ook een hele leuke stem heeft)
    3. Pauline( zingt net iets beter als Charlene)
    4. Charlene ( Ben niet echt fan van haar stem ook al is ze wel een knappe griet!)
    5. Neil ( toch de leukste jongen die er nog in zit)
    6. Nigel ( snap niet waarom hij meedoet aan Idols vind hem totaal niet goed)

      /   Reply  / 
  19. Arnold

    Nathalie Idols winnares!!!Aub Niet..Het is een oneerlijke strijd..geen zuivere koffie.Het is een verkapte manier om een nieuw artiest te promoten.Het hele Idols consept wordt verneukt..en waar heb je het over met je groei??Wat een poppenkast.Wat een toneel opvoering!Ik zie gewoon een Afrikaanse ster ten onder gaan!!!!

      /   Reply  / 
  20. Dreetje

    Neeh bahh!
    Laat Charlene maar winnen =)
    Nathalie mag van mij 3de worden!
    1. Charlene!
    2. Nikki
    3. Nathalie
    4. Nigel
    5. Neil (Ugh, vreselijk slecht!)

      /   Reply  / 
  21. Ronald

    Geen van alle, Idols is toch allang achterhaald…

      /   Reply  / 
  22. Mike

    Heb je daar zo lang de tijd voor nodig gehad om er achter gekomen dat Nathalie wél die eigenschappen bezit, en de rest niet? Dat was toch al meteen vanaf de audities duidelijk??

      /   Reply  / 
  23. bianca

    nou ik hoop dat nathalie zou winnen in idols maar denk het niet ik ken de muziek van haar al jaren de afrikaanse gospel ik keek nooit idols en toen dat zag dat ze mee ding ben ik het gaan volgen ik schrok in begin wel om haar hoe moet zeggen gedrag zo kende ik haar niet maar ze kan onwijs goed zingen ik hoop dat ze het haalt als ze het haalt geef ik een feesje thuis en zo zal het in congo ook zijn nathalie zet hem op meid

      /   Reply  / 
  24. Demet

    Ik vind Natalie echt een top stem hebben..
    Ik wil niet zeggen dat de andere dat niet hebben, maar zij geeft mij echt kippevel!!
    Jullie houden van lullen over mensen, maar ik weet zekers dat jullie haar niet kunnen na doen..!!!
    Toen de tijd dat ik op de buis was was er ook veel te zeggen. Ach niet dat ik me druk maar of zo, ik denk zij ook niet hoor zij komt er wel.. Hoop voor haar dat ze 2e wordt daar heeft ze veel meer aan dan 1e dan zit je vast aan contact van Idols..
    Meis als je dit leest je kan het weinig mensen in NL doen jou na met jou stem, der is er maar een en dat ben jij..
    Net wat Gorden zij jij komt er wel hoor zekers..met God’s zegen Grten Demet

      /   Reply  / 
  25. Ik ben naar Nathalie s optreden geweest

    Kijk Nathalie is wel erruuggg goed in zingen….. En Nikkie trouwens ook..
    Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen die 2.
    Ik zeg (typ)1 ding:Wie de meeste stemmen heeft en als beste is,wint…
    Of niet,soms

      /   Reply  / 
  26. lucenda

    ik stem op nathalie

      /   Reply  / 
  27. you

    k ben ut er niet mee eens!
    nikki is veeeel beter dan Nathalie!
    die Nathalie schreeuwt constant en zingt maar 20% van de tijd.. Nikki daarintegen zingt 95% van de tijd!

      /   Reply  / 
  28. you

    1.NIKKI
    2.charlene
    3.nathalie
    4. nigel
    5. pauline

      /   Reply  / 
  29. Lyzaira

    Nathalie is echt goed. Ze is de beste dat is al zeker. Maar of ze gaat winnen is nog de vraag want.

    1) Mensen denken nu ja ze gaat wel winnen joh mensen gaan we op haar stemmen.
    2) Er zijn nogal veel mensen die ‘bruine’ mensen niet mogen.
    3) Nathalie laat haar beste kant niet meer
    zien dus ik vind dat ze haar een liedje van Whitney Housten (I wanna dance with somebody of I will always love you) of Tina Turner (What’s love got to do with it) moeten laten zingen!!

      /   Reply  / 
  30. Lianne

    idols gaat me echt vervelen! Zo saai, heel de tijd dat gezeur van die presentator en presentatrice! heel de tijd ”ooh het is zo spannend” om gek van te worden! ze mogen wel een keer met een HEEL ANDER programma komen als idols, xfactor, so you wanna be a popstar, sterren dansen op het ijs en al die andere FLUT programma’s! maar smaken verschillen :P

      /   Reply  / 
  31. laura

    ik vind het ook erg saai.
    maar ik kijk er wel naar.
    ik stem op nikki.

      /   Reply  / 
  32. M

    Deze meid is een echte rasartiest, nikki heeft een mooie stem maar heeft niet de energie die nathalie uitstraalt! Nathalie geeft zoveel happyness als ze zingt echt geweldig!!!

      /   Reply  / 
  33. sara

    nathalie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    is toptoptop

    ze zingt goed!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>