Jakhals Sofie naar KRO

De KRO heeft Sofie van den Enk binnengehaald. Wat ze precies gaat doen, is nog niet concreet. De KRO kan alleen zeggen dat ze een nieuw gezicht op Nederland 3 gaat worden. Nouja, nieuw… in een zwart overhemd met rode stropdas was ze al een tijdje te zien als Jakhals in De Wereld Draait Door.

Voor velen is Sofie nog een onbekende, maar ze loopt toch al een tijdje rond in medialand.

Van den Enk (1980) werkte vanaf 2006 bij RTV Utrecht als verslaggever en presentatrice voor het nieuwsprogramma U!Vandaag. Verder presenteerde ze Villa Hooiberg en Goed voor elkaar. Van den Enk won eind 2008 de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren.

In Groningen studeerde Van den Enk Amerikanistiek en werkte in het kader van haar studie in 2004 voor RTL 4 bij Max Westerman in New York. Haar afstudeerscriptie over radioprogramma’s in de Verenigde Staten werd genomineerd voor de Theodore Roosevelt American History Award. Tijdens haar studie wint Van den Enk ook het bekende cabaretfestival Cameretten in Rotterdam waar ze optreedt als cabaretière.

Het transferseizoen is inmiddels geopend, Sofie volgt in het rijtje van Daphne Bunskoek, Floortje Dessing en Jack Spijkerman. Wie volgt?

Zie ook:
- RTL neemt toch nieuwe show Jack Spijkerman af
- Floortje Dessing, Daphne Bunskoek en Dennis Storm maken 3 Op Reis
- Daphne Bunskoek met talkshow op Net 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>