Aart Zeeman naar KRO voor Brandpunt

Fons de Poel, Wouter Kurpershoek en Aart Zeeman worden de gezichten van het vernieuwde Brandpunt. De KRO komt in het najaar terug op de zondagavond met de actualiteitenrubriek. Dat betekent dat de omroep twee gezichten heeft aangetrokken; Kurpershoek komt bij de Tros vandaan terwijl Zeeman eerder door de NCRV op een zijspoor werd gezet wegens ‘scherpere profilering’.

De Poel heeft als verslaggever en hoofdredacteur van het oude Brandpunt en van Netwerk een lange geschiedenis bij de KRO. De Poel werd in 1982 verslaggever en was in de rol van eindredacteur en presentator begin jaren negentig een van de grondleggers van Netwerk. Hij is ook oprichter van KRO Reporter.

Aart Zeeman werkte vanaf de jaren tachtig als verslaggever en presentator bij de toenmalige actualiteitenrubriek Hier en nu van de NCRV. Ook hij stond in 1996 met collega’s van de KRO en Avro aan de basis van Netwerk. Hij deed verslag uit rampgebieden en brandhaarden.

Zie ook:
- Wouter Kurpershoek van Tros naar KRO voor Brandpunt
- Vernieuwing dwingt Aart Zeeman Netwerk te verlaten
- Aart Zeeman en Cees Grimbergen uiten onvrede over NCRV
- Eva Jinek en Twan Huys doen Nieuwsuur
- Nieuwe opzet actualiteitenprogramma’s Publieke Omroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>