Islamitische homo’s haken af bij Uit de Kast

De KRO is een derde seizoen van Uit de Kast aan het voorbereiden, het Nederland 3-programma waarin homojongeren uit de kast komen tegenover vrienden en/of familie. In het afgelopen seizoen waren al wat zwaardere verhalen te zien, maar presentator Arie Boomsma wil graag nog verder de diepte in. Hoog op zijn verlanglijstje: een moslimhomo. Al is dat niet makkelijk te regelen. “Ik wil er heel graag een paar islamitische verhalen in. We zijn in het verleden al een paar keer ver geweest, maar dan haakten ze toch weer af. Als het weer niet lukt, zie ik dat als falen.”

Hij vervolgt in Veronica Magazine: “Daar kan ik wakker van liggen. Het programma blijft mooi, maar dat is mislukt.”

In het interview gaat hij ook in op de druk van kijkcijfers, die ook bij publieke omroep zwaar meewegen. “Ik zou willen dat ze bij de publieke omroep alleen maar kijken naar hoe mooi een programma is, maar dat is helaas niet zo. Als ik ‘s avonds een uitzending heb, zit ik de volgende ochtend om half acht meteen achter de computer. En als de kijkcijfers tegenvallen, ben ik nukkig. Je wordt er toch op afgerekend. Over de Streep werd vorig jaar heel goed bekeken. Maar als dat deze zomer niet zo is, ben ik bang dat we niet terugkomen met nog een seizoen.”

Zie ook:
- Zwaardere verhalen in tweede serie Uit de Kast
- KRO/Vara peilen acceptatie homoseksualiteit in Flikker Op!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Islamitische homo’s haken af bij Uit de Kast

  1. Pingback: Arie Boomsma volgt transgenders voor nieuwe tv-show | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>