Arie Boomsma volgt transgenders voor nieuwe tv-show

De KRO komt weer met een programma waarin ze langere tijd met bepaalde personen optrekt. Na XXL (mensen met obesitas), XXS (mensen met anorexia) en Draagmoeder Gezocht werkt Arie Boomsma nu aan Hij Is een Meisje, Zij Is een Jongen. Arie volgt hierin transgenders in het proces van geslachtsverandering. “Die mensen voelen zich vaak eenzaam en worden op school of op het werk gepest”, legt KRO-baas Taco Rijssemus uit. “De KRO wil laten zien: dit zijn geen freaks, maar mensen als jij en ik die erkenning verdienen.”

Rijssemus verduidelijkt in Mikro Gids: “Wij zijn een idealistische omroep die in de maatschappij iets wil bewerkstelligen. Een van onze belangrijkste speerpunten is solidariteit. Daarmee bedoel ik dat we ernaar streven om met onze programma’s mensen te verbinden en begrip te kweken voor groepen die het moeilijk hebben. Voor de KRO is het belangrijk dat homoseksuelen voor hun geaardheid durven uitkomen en dat er op scholen aandacht is voor pesten. Bij het ontwikkelen van programma’s gaan we dan ook actief op zoek naar wat er in de maatschappij leeft en kijken we hoe we daarin een positieve rol kunnen spelen.”

Hij Is een Meisje, Zij Is een Jongen wordt geproduceerd door Skyhigh TV. Enkele vraagstukken die centraal staan in de serie: Hoe kom je er achter dat je transgender bent? Hoe is het om transgender te zijn? Hoe reageert je omgeving op je coming out en hoe vul je je leven opnieuw in na je de geslachtsverandering?

Arie Boomsma maakte voor de KRO eerder al Uit de Kast, waarvan gisteren het derde seizoen is begonnen.

Zie ook:
- Dove homo en lesbo Uit de Kast bij Arie Boomsma
- Islamitische homo’s haken af bij Uit de Kast
- Zwaardere verhalen in tweede serie Uit de Kast

1 Reacties // Reageer

One thought on “Arie Boomsma volgt transgenders voor nieuwe tv-show

  1. samantha

    vind jou el vriendelijk voor de gay’s heb wel een idee dat jij het zelf ook ben . maar daar tegen doe allsteblieft die lelijk baard weg dat staat je niet en laat jou haren weer op de hoofd . jij bent hier door lelijk geworden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>