Dove homo en lesbo Uit de Kast bij Arie Boomsma

De KRO begint het nieuwe jaar met een derde seizoen van Uit de Kast, gepresenteerd door Arie Boomsma. Hij helpt opnieuw jongeren door hun coming out heen. In de eerste uitzending volgen we Mariska en Jelmer Hein. Ze zijn al van jongs af aan beste vrienden en gek op uitgaan. Maar er zijn meer overeenkomsten. Ze zijn allebei doof en toevallig ook beiden homoseksueel. Jelmer Hein valt op jongens en Mariska valt op meisjes. Goede vrienden en klasgenoten weten al dat ze gay zijn, alleen hun ouders nog niet. Na lang twijfelen besluiten ze toch de stap te nemen en het te vertellen.

Mariska (18) is bang is dat haar, eveneens dove, ouders niet goed zullen reageren als zij ze vertelt dat ze op meisjes valt en Jelmer Hein (18) weet helemaal niet wat hij van zijn vader kan verwachten als hij vertelt homo te zijn. Ondanks alle twijfels, besluiten ze toch de stap te nemen. Mede door de steun van Arie komt het hoge woord er in gebarentaal eindelijk uit.

Uit de Kast, 21.15 uur, KRO (NL 3)

Zie ook:
- Islamitische homo’s haken af bij Uit de Kast
- Zwaardere verhalen in tweede serie Uit de Kast

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dove homo en lesbo Uit de Kast bij Arie Boomsma

  1. R

    Mooie aflevering! erg indrukwekkend

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>