De Olympische Spelen van Yvon Jaspers: Boer Zoekt Vrouw

Het zesde seizoen van Boer Zoekt Vrouw begint vanavond eindelijk echt. Na de best bekeken kick-off afgelopen mei heeft Yvon zich veelvuldig laten nat regenen bij de opnames deze zomer. En net toen het mooie weer eindelijk doorbrak in augustus, moesten Yvon en haar team de montageruimte in. Niet getreurd, de KRO-presentatrice belooft dat het weer een prachtige serie wordt. En dat het weer niet echt heeft meegewerkt, legt ze naast zich neer. “Vergelijk het met het leven van een topsporter. Dit zijn mijn Olympische Spelen, nu moet ik even pieken.”

In de eerste aflevering brengt Yvon de brieven langs bij de tien boeren die zichzelf voorstelden. De vijf met de meeste post, zijn intensief gevolg tijdens hun datingavontuur. Vast staat al, dat de jonge boer Henk daar bij zit. Hij ontving een recordaantal brieven, verklapte de KRO afgelopen week al. Het is afwachten welke andere vier boeren zich bij hem voegen; Willem, Martin, Johan, Henrieke, Aad, Doede, Arthur, Hans of de tweeling Jan & Martin.

De vijf boeren die de meeste liefdesbrieven krijgen, kiezen elk tien potentiële partners uit die zij in de aflevering daarop ontmoeten tijdens de speeddates. Vervolgens leren ze vijf van hen iets beter kennen als ze een dagje uit gaan, waarna ze drie potentiële partners uitnodigen een week te komen logeren op de boerderij. Na nog één keuzemoment blijven uiteindelijk twee logees over die hopen het hart van ‘hun’ boer of boerin te veroveren.

De Telegraaf informeert nog even naar de keerzijde van Yvons werk als liefdesboodschapper. Bijvoorbeeld de lange draaidagen. “Ik heb wel eens geen zin om zes uur in de auto te zitten. Mijn werkdag bestaat uit een draaidag plus soms wel drie uur heen en drie uur terug. Die boeren wonen natuurlijk in alle uithoeken. Hoe vaak zeggen we als redactie niet tegen elkaar: we hadden vandaag ook op en neer naar Parijs kunnen gaan… Maar dan nog: ik ga nooit met tegenzin naar de boerderij.”

En of Yvon wel eens een hekel heeft aan één van haar boerenkandidaten? Ook die suggestie wordt snel de kop ingedrukt. “Het is mijn vak om met iedereen een klik te hebben! Natuurlijk verschilt het: met de ene boer gaat het helemaal vanzelf, een ander begrijp je veel moeilijker. Dat is precies de lol. Ik vind ook helemaal niet dat we alleen maar supersympathieke, makkelijke deelnemers moeten hebben. Iemand die na 25 jaar zonder partner stronteigenwijs is geworden, kan net zo leuk zijn.”

Boer Zoekt Vrouw, 20.20 uur, KRO (NL1)

Zie ook:
- Yvon wil oud en grijs worden met Boer Zoekt Vrouw
- Al in december 2013 nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw
- Kijkcijfers gemeten: Boer Zoekt Vrouw kick-off
- Best bekeken seizoensopening Boer Zoekt Vrouw ooit
- Yvon Jaspers met ‘nog intiemere’ kick-off Boer Zoekt Vrouw

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De Olympische Spelen van Yvon Jaspers: Boer Zoekt Vrouw

  1. Sven

    Oh nee hè, begint dit gezeur ook weer op tv.
    Walgelijk programma, maar blijkbaar leuk voor 5 miljoen mensen. Het zegt wel wat over de gemiddelde Hollander die naar dit vreselijke programma blijft kijken, hahaha.
    Ik hoor bij die andere 12 miljoen, die nooit naar dit gepeupel zal kijken. Doe mij maar een lekkere pot top Tennis uit de USA, een bergetappe uit de Vuelta of een live wedstrijd van alle Europese topcompetities via Sport 1 en Eredivisie Live en niet te vergeten Voetbal International! Daarbij vanaf maandag RTL Sport Inside om 19:00 uur……………

      /   Reply  / 
    1. isa

      Wat zeur je nou, dan kijk je toch niet. Waar jij naar kijkt interesseert echt niemand.

        /   Reply  / 
  2. Boer zoekt vrouw

    Ik zou graag haar baantje overnemen in boer zoekt vrouw hoe dan ook ik ga vanavond zeker kijken!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Boer Zoekt Vrouw 2012: Henrieke, Aad, Willem, Henk, Martin | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>