Eva Jinek vindt 23.00 uur lastig tijdstip voor talkshow

eva jinekDe eerste week van de dagelijkse Jinek zit er bijna op. Een week waarin ze als talkshowhost – hoe cru ook – met haar neus in de boter viel, door de aanslagen in Parijs. En een week waarin ze al één keer boven het miljoen uitkomt. “Nou hè. Blij dat dit toch nog wordt aangestipt, niemand rept erover”, vertelt Eva in gesprek met Harper’s Bazaar. Eva blijkt nog te worstelen met het tijdstip van haar programma.

Eva zegt: “Ik doe nu wat ik het allerliefste doe, maar elf uur ’s avonds is gewoon erg laat. Voor de gasten, en de kijkers – en voor mij trouwens ook. Het is de eerste keer dat ik dit ritme aanhoud en het is best pittig. Half elf zou net even wat beter zijn. Zo vlak voor je gaat slapen nog even naar een goed gesprek kijken. En dan trek ik je erin, en dan blijf je plakken en denk je om half twaalf: o, verdraaid, is het al half twáálf? Dat.”

Over haar eerste week is ze tevreden. “In die eerste week probeer je te laten zien wat je programmapalet is. Ik hou van persoonlijke gesprekken, maar ik zit er uiteindelijk om het nieuws van de dag te bespreken. Jinek is geen entertainment. Als ik een onderwerp heb waar ik mijn tanden in kan zetten, dat goed is voor een inhoudelijk gesprek, dan ben ik het gelukkigst. En die inhoudelijke gesprekken voerde ik maandag met PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman en EO-presentatrice Jojanneke van den Berge. Dus, ja, ik vond het goed gaan.”

Het publiek lijkt ondertussen te vallen over randverschijnselen, zoals de onhandige bank waar de interviews vandaan komen. “Ja, haha, nogmaals first world problems. Wat dacht je van die pen? De pleuris breekt uit over die pen. Ik denk dat ik er vandaag maar op ga kauwen. Ik bedoel, ze gaan er hoe dan ook over vallen, dus dan kan ik net zo goed iets geks doen.”

Zie ook:
- Talkshow Jinek boven het miljoen
- Eindelijk dagelijkse late night KRO: Jinek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>