The Box definitief ter ziele

Het is nu echt gedaan met muziekzender The Box. In december moest de zender al 18 uur zendtijd per dag inleveren en werd de programmering nog meer geënt op comedy-series in plaats van videoclipjes. Het kanaal wordt per 30 april nu omgedoopt tot Comedy Central, een zender met series als South Park, The Office, Saturday Night Live en The Daily Show. Nu maar hopen dat moederconcern MTV Networks meer dan één seizoen overal van aankoopt, want bij The Box was het treurig hoeveel herhalingen er voorbijkwamen.

En dat muziekkanaal The Box nu ter ziele is… eigenlijk was dat natuurlijk al heel lang zo. The Box is ingehaald door internet. De kracht van de zender was dat je videoclipjes kon bekijken wanneer jij dat wilde. Maar met websites als YouTube is The Box wel heel overbodig geworden.

Wel spijtig voor het jonge rap en hiphop-talent dat Nederland rijk is. Zij konden hun videoclipjes vaak droppen bij The Box en zo bekendheid opbouwen. Op TMF zijn ze daarin minder kansrijk.

Zie ook:
- Hoe blundert The Box vandaag met South Park?
- The Box levert zendtijd in voor 24-uurs Talpa

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “The Box definitief ter ziele

  1. Kokstra

    Klinkt goed :) Nou hopen dat het een groter publiek weet te trekken dan The Box Comedy.

      /   Reply  / 
  2. Wwz

    Ik zal The Box niet erg missen. Die zender (in 2003 en 2004 op z’n hoogtepunt) hadden ze toch al verkracht door er niet veel later een urban-zender van te maken.

    Ten opzichte van dat zal bijna alles een verbetering zijn. Dat waren de comedy’s van de laatste tijd al.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>