BNTM: Moslima’s hebben moeite met karkassen-fotoshoot

Benelux’ Next Topmodel heeft dit seizoen twee moslima’s tussen de kandidaten zitten. Prima, niets mis mee, draagt misschien zelfs wel bij aan het hele integratiedebat. Alleen weet je wel dat sommige dingen wat gevoeliger liggen bij deze meisjes. Zoals bijvoorbeeld een fotoshoot in een slachthuis, waar de karkassen aan vleeshaken bungelen en de geur van bloed en dood vlees onmiskenbaar aanwezig is. Oftewel: vanavond breekt de pleuris uit in Benelux’ Next Topmodel aflevering 4.

“Temidden van bloederige karkassen mogen ze, gekleed in haute couture, hun beste pose laten zien voor topfotograaf Carli Hermes. De meiden hebben het niet makkelijk en komen af en toe in conflict met zichzelf”, aldus RTL in een persbericht.

“Aflevering vier heeft nog meer in petto voor de mooie dames. Na een les ochtendgymnastiek is het tijd voor hersengymnastiek. De mooie meiden moeten een lezing voor een jury houden van drie minuten over een maatschappelijk onderwerp. Moslima Aïsha verrast het publiek met haar betoog over het homohuwelijk. Ze weet zelfs gastjurylid Gordon tot tranen toe te ontroeren. Maar niet iedereen brengt het er goed vanaf. Zo vertelt een model over de tsunami die in Haïti plaatsvond en sommige andere meisjes komen zelfs helemaal niet meer uit hun woorden.”

Benelux’ Next Topmodel, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Alle BNTM-berichten
- Geheim ogen Jaëlle onthuld in Benelux’ Next Topmodel
- Benelux’ Next Topmodel: Stuntel Lisse eruit, Renée favoriet?
- Stemmen bij finale Benelux’ Next Topmodel 2010 ongewis
- Benelux’ Next Topmodel vindt zichzelf opnieuw uit
- Spanning en catfights in extreme Benelux’ Next Topmodel

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “BNTM: Moslima’s hebben moeite met karkassen-fotoshoot

  1. Frank

    De karkassen, de wankele catwalk over het water, de makeover die geen makeover is… er wordt in deze editie wel erg veel overgenomen van de Amerikaanse serie en gepresenteerd als nieuw.

      /   Reply  / 
    1. Topmodel

      Zie hier de reden waarom ik tot op heden geen enkele aflevering van BNTM heb gezien. Ik heb namelijk alles bij ANTM gezien (toen ik de reclames zag, kreeg ik een “Amerikaanse” dejavu!). Kom zelf uit een fashionfamilie en zij hebben geen enkele HNTM of BNTM gezien, omdat ze het grote armoe vinden in vergelijking met Tyra’s show. Diezelfde familieleden zijn op hun bruiloft bij wijze van vriendendienst gekleed door o.a. de stylist van Maxima, dus zegt wel genoeg in wat voor kringen zij zich begeven. BNTM is geen fashion maar pure armoe.

        /   Reply  / 
  2. Webdesignbureau

    Ik vind het nogal ver gaan om deze meisjes zó onder druk te zetten dat zij dit tegen hun overtuiging in doen. Jammer

      /   Reply  / 
  3. piet

    Volgens mij is de shoot voor alle meisjes eng omdat het met vlees is en in een slachthuis. Heeft niet perse iets met geloof te maken.

      /   Reply  / 
  4. Edwin

    Wat is de meerwaarde van deze opdracht? Laat ik heel duidelijk zijn: ik vind het gratekuttenprogramma bagger. Dit heeft niets meer met een modellenwedstrijd te maken, maar sensatie voor nog meer kijkcijfers. Ik kijk af en toe mee over de schouder van mijn vriendin; en dat al 30 seizoenen lang!

      /   Reply  / 
  5. vinn

    Het progamma gaat steeds verder de grenzen op zoeken, waarom zou een model op een drijvende/wankellende catwalk moeten kunnen lopen. Maar poseren als dit vind ik dubbel het zou best eens kunnen voorkomen dat zoiets van je gevraagd word en dan geloof of geen geloof je moet het wel doen

      /   Reply  / 
    1. Topmodel

      Niets moet, als model bepaal je zelf waarvoor je auditie doet en waarvoor niet. Daarnaast, als je echt principieel tegen bent, so be it! Dan maar minder keuze, of doe je alles wat je werkgever je vraagt? Mijn vorige werkgever vond dat ik wel in een andere provincie kon werken, ik vond van niet en ben daar vertrokken, ben nu binnen 15 minuten thuis ipv met een beetje mazzel binnen 2 uur. Bij BNTM doen de juryleden alsof die meiden 0,0 zijn en dat ze er pas na veeeelllllllleeee jaren er zijn. Doutzen en die nieuwe doen het anders velen malen beter dan een willekeurige winnares van HNTM en hoe heet dat meisje van vorig jaar ook al weer? Juist ja.

        /   Reply  / 
      1. Prisca

        Inderdaad, niks moet. en ik had het dan ook zeker niet gedaan! belachelijk

          /   Reply  / 
      2. susan

        Willekeurige HNTM/BNTM deelneemster…bedoel je misschien Patricia vd Vliet? Cecile Sinclair? Ovo? Ga maar eens googlen, dan zie je hoe goed zij het doen in het buitenland…. En die meiden zouden er niet zijn gekomen zonder dit programma.

        Dat geldt natuurlijk niet voor iedere deelneemster… maar net als in de echte wereld kan niet iedereen succesvol model worden.

        En de winnares van vorig jaar, Rosalinde, werkt wel degelijk als model. Alleen niet wereldwijd, zoals de echte toppers.

          /   Reply  / 
        1. emily

          patricia had niet eens gewonnen!!
          ze kwam er zonder het programma>> conclusie het zijn meisjes die het zowieso ver schoppen!!
          ik vond deze aflevering gewoon ranzig!!!
          ik heb de aflevering niet gekeken omdat het gewoon te goor was om te kijken!! bovendien is benelux next topmodel puur voor de kijkcijfers!!
          en daphne denkt dat ze wat is maar kots wat haat ik dat wijf met haar vernederende opmerkingen tegen zulke jonge meisjes.
          net als bastian van schaik of hoe dat varken ook heet!!!
          die is het die aan die haken had moeten hangen in plaats van die arme koeien!!

            /   Reply  / 
  6. tilly

    Provoseren om het provoseren!!
    ik vind BNTM zooooon slap aftreksel geworden van ANTM .. Daphne Deckers probeerd adrem te zijn met opmerkingen naar de modellen toe maar het komt er maar NEP uit.
    Ook geloof ik er helemaal niets van dat ze het beste voor hebben met de modellen, het gaat PUUR om televisie maken en het zo schockerend mogelijk te maken voor de kijkcijfers.
    Daphne kan NOOIT tippen aan Tyra omdat Tyra de meisjes ECHT heel graag een goede carriere gunt en Daphne doet dit alleen maar omdat ze anders nooit meer te zien zal zijn op televisie!

      /   Reply  / 
    1. hedy

      Grappig. Heb je de Amerikaanse versie wel eens gezien? Heb je daar ooit succesvolle modellen vandaan zien komen? De Amerikaanse versie wordt volledig gecast op reality characters. Want dat levert Tyra, die het programma met haar productiemaatschappij ook maakt, goede kijkcijfers en veel geld op.

      Bij de Nederlandse versie wordt gecast samen met een modellenbureau en dat werpt zijn vruchten af, want er zijn al een hoop meiden geweest die het internationaal erg goed doen (Patricia, Cecile, Ovo, Kim, Sylvia, …)

      De shoot in het slachthuis is extreem, zoals het thema van deze serie. Maar je ziet dat topfotograaf Carli Hermes en topontwerper Addy vd Krommenacker hieraan meewerken, omdat het prachtige, edgy foto’s oplevert. En sommige meiden vinden het een beetje eng, maar doen het gewoon allemaal. Dus wat is het probleem? Niemand wordt gedwongen. Ohja, enne… al het vlees in de supermarkt en de slager komt bij het slachthuis vandaan…dus dat ligt gewoon op ieders bord (of je moet vegetarier zijn natuurlijk ;-) )

        /   Reply  / 
  7. Prisca

    Ik vind het TE bizar dat ze naar een slachthuis moeten en tussen dode schapen moeten gaan staan of weet ik veel wat. ik vind dit echt niet kunnen en als ik daar had gestaan had ik het gewoon niet gedaan. ik zou denk ik al spontaan moeten overgeven als ik zoiets zou zien en ik zie heel het nut van de opdracht er niet in?!?! alsof je dat vaak moet doen als je echt model bent.. het slaat 10000% nergens op en ik vind het schokkend dat ze zulke beelden uitzenden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daphne moet ook maar is ophouden met dat ge-DE.. en dan denk ik dat iedereen wel snapt wat ik bedoel..

      /   Reply  / 
  8. Britt

    Ik vind het verschrikkelijk dat ze in een slachthuis gaan poseren, vooral de beelden die worden uitgezonden zijn afschuwelijk en ik vind dit veel te ver gaan!!!
    Er bestaat ook zoiets als respect voor dieren, en ik vind niet dat het uitzenden van de hoofden van deze dieren respect toont.
    Echt heel slecht dat dit zo wordt utgezonden.
    Ik kijk vandaag uit principe ook niet.

      /   Reply  / 
  9. lisa

    Ik vind het wel leuk, heel leuk zelfs! En die moslima die net een prachtige speech heeft gehouden voor het homohuwelijk… dat zie je dus weer niet in de Amerikaanse versie…

      /   Reply  / 
  10. Rose

    Volkomen onethisch dat de gruwelen van de bio-industrie worden gebruikt voor plat amusement. Ik ga vanaf nu geen BNTM meer kijken, dit kan gewoon niet.

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Rokend astmamodel Lesley uit Benelux’ Next Topmodel | Zappen

  12. Jeannette

    Afgrijselijk die beelden van dat slachthuis. Het is iedere dag erg maar dan ook nog op dierendag en onder het motto: je bent zelf ook een lekker stuk vlees wat bekeken wordt……De dieren kiezen er niet voor en de modellen wel. Tragisch hoor dat je zover kan zinken in zo’n voyeuristisch ptogamma.

      /   Reply  / 
  13. edward

    heel afgrijselijk die beelden van in de slachthuis vind dat echt niet kunnen rtl had hier wel meer begrip voor moeten hebben dat dit echt niet kan

      /   Reply  / 
  14. Lucie

    Ben het helemaal met je eens; het zag er walgelijk uit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>