Aart Staartjes heeft Sesamstress

Het blijft maar rommelen rondom Sesamstraat. Als het niet gaat om acteurs die klagen over hun vergoeding, dan is het wel het zoveelste nieuwe tijdstip of ouders in opstand tegen de vele wijzigingen. Nu roept Aart Staartjes – bij een groot publiek beter bekend als Meneer Aart – moord en brand. Door de recente verhuizing naar 17.00 uur zijn de kijkcijfers ingestort en nu vreest hij het ergste, vertrouwt hij De Volkskrant toe.

“We zijn teruggegaan van gemiddeld 165 duizend kijkers naar minder dan 50 duizend. We verliezen kijkers en we krijgen ze niet terug. Daar zit de grote pijn. Al tien jaar beweren we dat half zeven de beste tijd is voor Sesamstraat. Daar zaten we vroeger op; 500 duizend kijkers.”
“Sesamstraat is een programma voor ouders én kinderen. Dat is altijd zo geweest. Ouders en kinderen kunnen lachen om dezelfde grappen. Als je dat aspect weghaalt, heeft het programma geen zin meer. Maar wat we ook doen, wat we ook zeggen, niemand luistert. We hebben brieven naar de raad van bestuur gestuurd, naar NPS-directeur Joop Daalmeijer, naar de Tweede Kamer. Je krijgt niet eens antwoord. Niks!”

“Toen we een afspraak wilden maken met Henk Hagoort, voorzitter van de publieke omroep, werd er gezegd dat het zijn afdeling niet is. Hou nou toch op! Je bent de baas van het publieke net! Dat heeft een belangrijke functie. En Sesamstraat is daar een onderdeel van. Dan kun je op z’n minst toch naar ons luisteren? Ze zeggen dat Sesamstraat een speerpunt van de publieke omroep is. Maar intussen leggen ze wel een kussen op onze kop. En de baby is bijna gestikt. Men wil ons weghebben. NOVA, Pauw & Witteman, dat zijn de darlings. Het heeft zonder twijfel te maken met de vercommercialisering van de publieke omroep. Ze zijn in Hilversum alleen nog maar met de wedstrijd tegen de commerciëlen bezig. Kijk eens, wij hebben de hoogste kijkcijfers. Want daarmee hebben ze de hoogste Ster-opbrengsten.”

Volgende week is Sesamstraat weer om 17.30 uur te zien, omdat Dichtbij Nederland dan (voorlopig) is afgelopen. Bij Sesamstraat vragen ze zich naarstig af: hoe lang tot de volgende verhuizing van tijdstip? Protest ondertekenen kan hier.

Zie ook:
- Een nieuw nieuwsprogramma: Dichtbij Nederland
- Sinterklaasintocht zonder Rik uit Sesamstraat

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Aart Staartjes heeft Sesamstress

  1. Thies

    je roept toch altijd “moord en brand”?? al vind ik “brand en doodslag” wel creatief ;)

      /   Reply  / 
  2. Goes

    Hij heeft helemaal gelijk dat de PO te commercieel en ook wel te politiek correct is geworden. Sesamstraat is voor veel kinderen een belangrijk programma. Ik denk dat veel mensen die dit artikel lezen ook vonden in hun jeugd. Helaas moest het eerst wijken voor de commercie, toen nog eens en de laatste keer voor het politiek correcte Dichtbij Nederland wat een grote flop is geworden.

    Er wordt naar mijn idee steeds minder kwaliteits-TV uitgezonden. Ook krijgen goede initiatieven geen tweede kans. Zolang een programma maar genoeg geld binnenhaalt en zorgt dat het marktaandeel van de NPO hoger is dan die van RTL en/of SBS dan is het goed. Nu was De Nieuwste Show een goed iniatief, het lukte niet helemaal goed, maar het initiatief was goed. 300.000 kijkers waren blijkbaar niet genoeg voor een niet-politiek correct programma en dus moest het van de buis. The Daily Show heeft in de VS een veel kleine kijkdichtheid, maar zelfs daar kunnen zulk soort programma’s gewoon blijven leven.

    En zo zijn er natuurlijk nog veel meer programma’s die de nek omgedraaid worden omdat ze moeten wijken voor politiek-correcte en STER-interessante programma’s.

      /   Reply  / 
  3. Valpa

    Nou ik geef Aart groot gelijk. Sesamstraat is televisie voor de allerjongsten, en op die manier leren ze de publieke omroep kennen.. iets wat later mooi van pas komt voor de NPO. Daarnaast hoort dit programma bij de opvoeding: Sesamstraat en naar bed.

      /   Reply  / 
  4. Grimlock

    Verhuis dan naar Nickelodeon of Jetix.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Aart Staartjes dreigt met vertrek bij Sesamstraat | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>