Volop Ramses Shaffy op televisie

Het overlijden van Ramses Shaffy gaat niet onopgemerkt voorbij op televisie. Niet alleen de journaals besteden aandacht over het heengaan van de muzieklegende, ook andere rubrieken pakken uit. Bovendien worden oude specials herhaald. RTL Boulevard laat zelfs een exclusief live optreden met Norah Jones even schieten omdat de RTL-rubriek volledig in het teken staat van Ramses Shaffy. Overigens net als De Wereld Draait Door, zoals we eerder vandaag al meldden.

Om 23.25 uur zendt de NPS de documentaire Ramses uit. Met dit portret uit 2002 won Pieter Fleury een Gouden Kalf.

De TROS zendt om 20.30 uur een aflevering uit van Ivo Niehe’s tv-show over Shaffy.

Amusementprogramma’s Popstars (vrijdag) en Op Zoek Naar Mary Poppins (zondag) brengen een ode aan Ramses. Bij Mary Poppins zijn dat de kandidaten, bij Popstars nemen Beau van Erven Dorens en Gerard Joling het voortouw.

Zie ook:
- De Wereld Draait Door maakt Ramses-uitzending
- Ramses Shaffy (76) overleden

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Volop Ramses Shaffy op televisie

 1. Edwin

  Ik vind het wel erg zwaar overdreven allemaal. Ik vind Ramses al vele jaren een zwaar overprezen artiest. Het is een gemiddelde zanger met een aantal hitjes ver terug in de vorige eeuw. Hij wordt de laatste jaren echter gezien als een god. Een negatieve klank wordt al bijna gezien als doodzonde. Niets dan goeds over de doden, maar moeten vier Nederlandse zenders hun programmering aanpassen een een artiest die op een respectabele leeftijd is gestorven, ondanks zijn manier van leven? Ik zal het talent wel niet niet begrijpen. Wie het weet mag het me uitleggen.

    /   Reply  / 
  1. nina schepers

   Grootse mensen en kunstenaars als Ramses Shaffy was en nog lang zal blijven voor heel veel mensen en ondergetekende, hebben het meer dan verdiend om zo ruimschoots herdacht te worden. Ik weet niet hoe jong Edwin is die zijn eerste reac tie is, maar volgens mij een jongeling, die alles snel beu is e3n telkens opnieuw een kort shotje nodig heeft. Gelukkig is Ramses en al wat hij gepresteerd heeft een icoon van kunstenaarschap zoals we dqat nu nog zelden tegen komen. Ik ben diep ontroerd en dankbaar voor alle eerbetoon en herdenkingen en zal alles blijven volgen en hem met liefde en plezier blijkgen genieten via beeld en geluidsproducten! Leve de Sammy levenshouding en Ramses Shaffy tot in de eeuwigheid. PS. Heel erg jammer dat hij niet zo’n publiek afscheid krijgt als mindere Nederlandse goden! Maar ieder krijgt het afscheid en het nabestaan dat hem toekomt.

     /   Reply  / 
  2. Ariane

   Tja Edwin, een dooddoener maar wel een feit: smaak is altijd subjectief en er valt uiteindelijk niet over te twisten.Nina zegt meteen dat ‘de jeugd het allemaal weer niet begrijpt’: een beetje vooringenomen. Toch ben stiekem wel nieuwsgierig naar jouw muzieksmaak. Aan de andere kant is het misschien beter om dat niet te weten: of je het wilt of niet, aan bepaalde artiesten zou ik toch meteen weer een waarde-oordeel verbinden.
   Wat Ramses zo bijzonder maakte, is sinds gisteren weer door talloze mensen naar voren gebracht: hij was authentiek, charimatisch wat ook doorklonk in zijn zang (misschien inderdaad geen bereik van 5 octaven, als je daarop doelt, maar de meeste technisch perfecte zangers zijn vlak en doodsaai). Hij wist veel mensen diep te raken. Maar zoals ik uiteindelijk al zei, puur mijn persoonlijke beleving. Het is je goed recht om te zeggen dat je geen fan van iemand was die net overleden is. Veel mensen zien dat idd meteen als heiligschennis, dat is nogal overdreven. Mensen hebben wel recht om te rouwen en iemand van het kaliber van Ramses verdient zeker het eerbetoon in de media dat hij gisterenavond heeft gekregen. Sorry voor de wat kromme vergelijking, maar voor een willekeurige voetbalwedstrijd worden ook regelmatig hele programmeerschema’s omgegooid.

     /   Reply  / 
   1. Edwin

    Ariane, complimenten voor je reactie. Je formuleert het prima. Natuurlijk valt over smaak niet te twisten. Ondanks mij leeftijd (34) heb ik ook enkele nummers van Ramses als mp3. Ook de teksten kan ik redelijk meezingen. Dus ik vorm mijn oordeel wel uit ervaring! Ik houd alleen niet zo van deze persoonverheerlijking. En dat gebeurde ook voor zijn dood. Het is naar mijn mening een duidelijke “verromantisering” van de tijdsgeest. Het zal beslist voor veel mensen iets betekenen. Alleen begrijpen doe ik het niet.

      /   Reply  / 
 2. Maurits

  Ik vind het triest hoe SBS hier op wil mee liften, alsof het camping volk iets heeft met hem, en Gerard is een goeie zanger maar toch niet in dat genre. Van Willem nijholt bij op zoek naar zou ik het eerder verwachten. Maar wat hebben die 16 jarige popsterretjes nu met zijn muziek… Jammer

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Nederland kijkt naar hommage aan Ramses Shaffy | Zappen

 4. Pingback: Vanavond wel Norah Jones in RTL Boulevard | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>