Morgen persconferentie Plasterk: WNL + Powned in, Llink out?

Woensdag 4 november wordt een kleine D-Day voor Hilversum. Om 14.00 uur geeft minister Plasterk een persconferentie in Nieuwspoort over de toetreding van nieuwe omroepen, het eventuele vertrek van omroep(en) uit het bestel en de kritiek van het Commissariaat voor de Media op de Tros. Zoals het er naar uitziet zullen PowNed en WNL per 1 september 2010 toetreden, wordt Llink uit het publieke bestel gehaald en krijgt de Tros een serieuze vermaning.

WNL en PowNed treden dan toe als aspirant-omroepen, waarbij ze vijf jaar de tijd krijgen om zichzelf te bewijzen als toevoeging. Het gaat om 2 uur zendtijd op televisie en 9 uur radio.

Omroep Max en Llink zijn nu aspirant-omroepen. Zij krijgen morgen mogelijk de definitieve erkenning, al kunnen ze hun zendmacht ook kwijtraken.

De gewijzigde samenstelling van omroepen binnen de Nederlandse Publieke Omroep betekent een verschuiving van het budget en de zendtijd. Verschillende bestaande omroepen hebben hier al op ingespeeld. De Tros heeft Dit Was Het Nieuws afgestoten, NCRV zegt zich scherper te profileren met minder (oude) boegbeelden, de KRO snijdt 5 procent in het aantal banen (waardoor o.a. Teletekst-pagina 316 sneuvelt) en van Nederland 3-soap ONM worden de laatste afleveringen opgenomen.

De persconferentie van Plasterk morgen is dus spannend voor alle omroepen.

Zie ook:
- Roek Lips: Helft kijkers ONM is 50-plus
- Plasterk kijkt op van negatief advies Tros
- Omroep Max kan zich opmaken voor meer zendtijd en budget
- WNL krijgt twee positieve adviezen
- Doek lijkt te vallen voor Llink
- PowNed vrijwel zeker in omroepbestel

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Morgen persconferentie Plasterk: WNL + Powned in, Llink out?

  1. Ariane

    Ik vrees het ergste voor Link, maar ik vind het erg jammer omdat zij staan voor iets wat heel erg belangrijk is. Ze hebben er natuurlijk zelf een puinhoop van gemaakt en dat gaat ze nu de kop kosten. Of Powned een aanwinst is, vraag ik me af, maar veel mensen zullen ongetwijfeld op een dergelijke zender zitten te wachten. Van het idee dat Link zal sneuvelen om plaats te maken voor een zender als Powned, word ik niet erg blij.

      /   Reply  / 
  2. Lies

    helemaal mee eens Ariane, ik vind Llink een toegevoegde waarde aan het publieke bestel, maar wie zn billen brand..

      /   Reply  / 
    1. ramon

      Dan zou de TROS ook wegmoeten, want die heeft zijn billen net iets te vaak gebrand. Verder denk ik dat het of Wakker NL wordt of PowNed maar niet allebei.
      Link weg en Max de grote winnaar want die krijgt nog meer zendtijd!

        /   Reply  / 
  3. Tv Host

    AVRO + TROS laten fuseren. Net als Teleac, RVU & NPS binnenkort. Minder omroepen, meer duidelijkheid!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>