NCRV trekt stekker uit Una Voce Particolare

Na bijna 15 jaar komt er een einde aan Una Voce Particolare. De NCRV heeft besloten geen vervolg te geven aan het opera- en operetteprogramma. Presentator Ernst Daniël Smid laat het weten te betreuren dat zijn programma wordt geslachtofferd in Hilversum.

Een woordvoerder van de NCRV legt uit aan deze blog: “Het is een dure productie en we staan aan de vooravond van bezuinigingen. Dan moet je keuzes maken.”

Ze vervolgt: “Una Voce Patricolare sloot niet meer helemaal aan bij de doeleinden van de NCRV, bovendien was er voor het programma ook geen ruimte meer op Nederland 2.” Daarmee lijkt een eventuele doorstart uitgesloten. Omroep Max heeft nog wel eens de neiging om dergelijke titels onder zijn hoede te nemen.

De NCRV is al een tijdje bezig om zich scherper te profileren. Daartoe is afscheid genomen van een aantal programma’s en ook presentatoren, zoals Cees Grimbergen, Jochem van Gelder, Emiel Sandtke en Aart Zeeman.

Ernst Daniël Smid is niet helemaal weg bij de NCRV. In augustus mag hij weer een eenmalige aflevering van Van Popster tot Operaster maken voor het goede doel. De rechten van dat format liggen eigenlijk bij de Tros maar de NCRV mag ze lenen. Het is niet bekend of de Tros een hele serie wil maken.

Zie ook:
- Finale Una Voce Particolare 2010 bij NCRV
- Nieuwe serie Una Voce Particolare met Angelique uit HGT
- ‘Susan Boyle’ Holland’s Got Talent in Una Voce Particolare
- Testcase voor Nederland 1: Van Popster tot Operaster

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “NCRV trekt stekker uit Una Voce Particolare

  1. Pingback: Smid hoopt op commerciële doorstart Una Voce Particolare | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>