Jack Wouterse maakt misdaadprogramma voor Vara

De Vara komt nog deze maand met het nieuwe programma Gajes, gepresenteerd door Jack Wouterse. Gajes is één van de vier programma’s die de omroep levert aan TV Lab 2011. Naast het al eerder aangekondigde Sketch Up gaat het om Rambam en Tijd voor Caribbean Combo.

De omroep meldt over Gajes: “Een beschouwend misdaadprogramma met diepgang, dat ingaat op de achtergrond van de crime. Wat zijn de motieven? En wat is de sociale achtergrond van de dader? Wat Hard Gras is voor de sportwereld, is Gajes voor de misdaadverslaggeving.

En dan Caribbean Combo. Waar we de cabaretiers Roué Verveer, Murth Mossel, Jandino Asporaat en Howard Komproe normaal vooral op het podium leren kennen, zien we ze nu juist achter de schermen, in de kleedkamer van het theater. En daar zien we de mannen van een iets andere kant. Met hun verschillende visies op dagelijkse en wereldse zaken, waarbij humor en muziek nog altijd de belangrijkste onderdelen zijn.

In Rambam krijgen vijf nieuwe programmamakers de kans zich te bewijzen. Onrecht is, klein of groot, overal. De taxichauffeur die omrijdt om extra geld aan je te verdienen. Ongevraagde reclame in je brievenbus terwijl je toch écht een nee/nee-sticker hebt. We worden té vaak een pootje gelicht in Nederland – soms zonder dat we het weten. In Rambam zetten vijf creatieve televisiemakers hier een streep onder en pakken ze op onconventionele en anarchistische wijze maatschappelijke onrecht aan. Niet door met een vingertje te wijzen of met een oplossing te komen, maar door een slimme en grappige actie op touw te zetten. Met Ronald Snijders, Jarrod Francisco, Rogier Cornelisse, Linda Hakeboom en Niels van der Laan. Op papier lijkt Rambam veel weg te hebben van het ludieke Belgische programma Basta.

Zie ook de andere berichten over TV Lab 2011:
- Zarayda Groenhart gaat solo in Romeo & Julia datingshow
- Nederland 3 maakt programma’s TV Lab 2011 bekend
- Vara met Sketch Up van Haye van der Heyden in TV Lab
-
EO levert social media dramaserie Restart aan TV Lab
- BNN met Film Je Zomer tijdens TV Lab 2011
- Kijkerspitch TV Lab: Variant op Truman Show wint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>