Families Baumgard en Deijs in docusoap Een Huis Vol

Meestal wordt de kijker medische reality voorgeschoteld in de vooravond van Nederland 1. Maar de NCRV mag de komende drie weken iets anders uitproberen: de docusoap Een Huis Vol, waarin we twee gezinnen volgen met ongebruikelijk veel (thuiswonende) kinderen. Vier wassen per dag draaien, met z’n zessen op een kamer slapen, één keer in de week douchen en niet zonder elkaar kunnen. In Een huis vol staat het bijzondere leven van de gezinnen Baumgard en Deijs centraal. Beide gezinnen hebben twaalf kinderen. Dat is gezellig, maar brengt ook pittige uitdagingen met zich mee.

Samantha (40) en Eugene (46) Baumgard uit Den Haag hebben zeven meiden en vijf jongens. De oudste is 20, de jongste 1,5 jaar.  Het echtpaar zou dolgraag nog een kindje willen, maar dat zit er financieel niet in. Ze hebben geen auto en ze zijn nog nooit op vakantie geweest. Maar dat mag de pret niet drukken: de Surinaamse familie barst van creativiteit en muzikaal talent. Zo doet Eugene regelmatig mee aan jamsessies, deden dochters Tyrona (20) en Yokechia (18) mee in X-factor en was Shauntell (15) met een viool-act te zien in Holland’s got Talent. De familie bestaat verder uit: Levrone (16), Laicerey (13), Roemillo (11), Shayla (10), Shaya (8), Tyrese (6), Nashawn (4), J’Leeta (3) en Shevy (1,5).

De familie Deijs uit Amsterdam-Noord is eveneens een hecht gezin. In hun roze appartementje op vijf hoog hebben ze het heel gezellig samen. Vader Marcel en moeder Ingridt runnen hier het gezin, bestaande uit: Peter (26), Stefan (24), Melissa (22), Danny (20, Remon (18), Samantha (16), Wesley (15), Kimberley (12), Chantal (10), Jeffrey (8), Naomi (6) en Jordy (1,5). De hele familie is dol op de jongste telg, die het syndroom van Down heeft.

In Een huis vol is te zien hoe het er bij de grote gezinnen dagelijks aan toe gaat. Wie doet wat in huis? Hoe gaan de kinderen met elkaar om? En hoe ziet kerstmis er bij hen uit?

In de eerste aflevering is te zien hoe het ochtendritueel van beide gezinnen verloopt. Alle kinderen moeten zich wassen, aankleden en ontbijten. Hoe vroeg staan beide ouders op? Ook vertellen de vaders en moeders hoe ze zo’n groot gezin hebben gekregen. Zo was geen enkel kind van de familie Deijs gepland. Verder gaan vader en moeder Baumgard met twee kinderen naar de Haagse Markt en bij de familie Deijs wordt de jongenskamer onder handen genomen.

Een Huis Vol, 19.25 uur, NCRV (NL1)

Zie ook:
- NCRV met docusoap over gezinnen met 12 kinderen

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Families Baumgard en Deijs in docusoap Een Huis Vol

  1. Alex

    1x per week douchen?? Dat is wel vrij smerig..

      /   Reply  / 
    1. MegaAmsterdammertje

      wees gerust en oordeel niet voordat je de serie hebt gezien, alle kids douchen elke dag,maar zo te zien neem jij alles aan wat er wordt gezegd, word wakker! en oordeel pas als je alles hebt gezien.

        /   Reply  / 
      1. Alex

        Het staat zo in het artikel, dus ja, ik neem inderdaad aan dat het klopt :) . En als het klopt, dan vind ik dat vrij smerig. Als het niet klopt is er niets aan de hand toch?

          /   Reply  / 
  2. MegaAmsterdammertje

    dus al ik zeg dat morgen de wereld vergaat ga jij vanavond al in je bunker zitten? wordt eens realistisch en geloof toch niet alles wat er wordt geschreven…. en ja, maar nu zeggen dat als het niet klopt is er niets aan de hand. jij bent net zoals zovelen met een vooroordeel.

      /   Reply  / 
  3. Peter

    wat een heerlijke families…om trots op te zijn zoals die de boel bestieren!

      /   Reply  / 
  4. Mo

    Wat een geweldige fam die fam Baumgard.
    liefde liefde en nog eens liefde.
    Ben er gewoon jaloers op hoe dat gezin met elkaar om gaat!!!!
    HEERLIJK…….

      /   Reply  / 
  5. Joyce

    Wat een geweldige familie de Fam. Baumgard. Goede opvoeding en heel veel liefde zie je er vanaf stralen. Absoluut geen zielige kinderen, als je zoveel liefde en aandacht van je ouders krijgt. Zal de serie gaan missen

      /   Reply  / 
  6. Nicoline

    Wat een fijne, gezellige familie, de Baumgards. Mooie, (op het oog lieve) en zeer wel opgevoede kinderen. Een liefdevol nest met verstandige ouders. Ik wens ze een hele fijne, gezonde en gezellige toekomst toe. Ben benieuwd of het nog een vervolg krijgt.

      /   Reply  / 
  7. Nicoline

    En familie Deys, wat zijn ze trots en blij met hun kinderen. En zoals alles iedere keer geregeld wordt, petje af. Daar kunnen veel mensen nog iets van leren. Ook voor hun niets dan goeds voor de toekomst.

      /   Reply  / 
  8. mientje

    nou ik vind dat pa zn l*l maar onderhand in zn broek moet houden of steriliseren

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Nieuwe verhalen van NCRV-megagezinnen in Een Huis Vol | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>